• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:31Güneş 06:06Öğle 13:07İkindi 16:54Akşam 19:59Yatsı 21:28
    • 22°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 24°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9645.02 -0.50
  • Altın: 2414.795 -0.78
  • Dolar: 32.593 0.33
  • Euro: 34.7657 0.29

Btso Başkanı Burkay:

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin kişi başı en çok ihracat gerçekleştiren şehrinin Bursa olduğunu belirterek, “Küresel ölçekte yaşanan yoğun rekabet, bizi bugüne kadar yaptıklarımızdan daha iyisine ula
Btso Başkanı Burkay:

- Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin kişi başı en çok ihracat gerçekleştiren şehrinin Bursa olduğunu belirterek, “Küresel ölçekte yaşanan yoğun rekabet, bizi bugüne kadar yaptıklarımızdan daha iyisine ulaşabilmeye zorlamaktadır” dedi.

Bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen Otomotiv Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışması, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Son 8 yılın ihracat şampiyonu olan otomotiv sektöründe Ar-Ge ve tasarım kültürünün gelişmesi yönünde atılan adımlara büyük önem verdiğini kaydeden BTSO Başkanı Burkay, geçen yıl 21 milyar dolardan fazla ihracata imza atan otomotiv sektöründe, bir teknoloji merkezine dönüşmeyi hedeflediklerini söyledi.

Başkan Burkay, “Otomotiv sektöründe Türkiye’nin üretim merkezi konumunda bulunan Bursa, sahip olduğu potansiyel ve bugüne kadar başardıklarından edindiği derin tecrübeyle en önemli yerel güçlerden biridir. Türkiye’nin kişi başı en çok ihracat gerçekleştiren şehri olarak, aynı zamanda uluslararası rekabetin içinde en fazla bulunan il durumundayız. Ancak küresel ölçekte yaşanan yoğun rekabet bizi bugüne kadar yaptıklarımızdan daha iyisine ulaşabilmemiz noktasında zorlamaktadır” dedi.

Bursa’da otomotiv ve yan sanayide şirketlerinin üstün kabiliyetleri ve bugüne kadar başardıklarıyla uzay, havacılık ve savunma sanayi ile Türkiye’ye önemli kazanımlar sağlayabileceklerini kaydeden Burkay, “Dünyanın en büyük 10 ekonomisini incelediğiniz zaman onların otomotivle birlikte uzay, havacılık ve savunma sanayinde ciddi başarılara imza attıklarını görüyoruz. Otomotiv, uzay, havacılık ve savunma sanayi, Türkiye’nin de en önemli kazanımlarından biri haline gelecektir. BTSO olarak Bursa’mızın ve ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda bu alanlarda kümelenme çalışmalarıyla geleceğini şekillendirmekteyiz. Bursa’mızın ve ülkemizin 2023 yılı hedefleri doğrultusunda geleceğin en önemli sektörleri olarak gördüğümüz otomotiv, uzay, havacılık ve savunma alanında Türkiye’yi üretim üssü haline getirmek istiyoruz” diye konuştu.

Bursa’ya yakın bir gelecekte otomotiv test merkezinin kurulacağını hatırlatan Başkan Burkay, şunları kaydetti:

“Ülke olarak test için yurt dışına yılda ortalama 2 milyar dolar ödüyoruz.  Bu rakamın sektörde gerek işgücü kaybı gerekse de Türkiye’nin cari açığına olumsuz etkisi olduğunu biliyoruz. Hizmete girecek otomotiv test merkezi hem söz konusu alanlarda önemli bir fayda sağlayacak hem de Bursa’nın ar-ge ve inovasyon merkezi haline gelmesine yol açacaktır. Otomotiv sektörünün yanı sıra tekstil ve konfeksiyon sektöründe Türkiye’nin en önemli merkezlerinden biri olan Bursa’da kısa bir süre önce 6. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı zirvesini gerçekleştirdik. Bursa’mızın ve ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve markalaşma yolunda attığımız adımlarla Türkiye’ye örnek çalışmalar gerçekleştiriyoruz”.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim