• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:40Güneş 06:13Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:54Yatsı 21:20
    • 22°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 23°C Ankara
    • 29°C Rize
  • BIST: 9550.19 0.21
  • Altın: 2487.977 0.66
  • Dolar: 32.5055 0.19
  • Euro: 34.7961 0.26

“Bize cenazenin yerini göster”

2016 yılında kaybolduktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Burhan Çelikdere’yi de öldürdüğü iddiası ile yargılanan Şehmus Acar’ın davasında, alınamayan Burhan Çelikdere, “Bize cenazenin yerini göster” diye isyan etti
“Bize cenazenin yerini göster”

2018 yılında Çayırova’da eşine cinsel tacizde bulunduğunu iddia ettiği kuzenini öldürerek ormanlık alana gömen ve olayla ilgili açılan davada müebbet hapis cezasına çarptırılan Şehmus Acar, 2016 yılında farklı bir cinayet daha işlediği iddiası ile hakim karşısına çıkartıldı. Öldürdüğü kuzeni Yusuf Acar’ın ormanlık alana gömen ve 3 gün sonra cesedin yerini gösteren Acar’ın müebbet hapis cezasına çarptırılması sonrasında, bir aile şahsın yanında çobanlık yapan ve 2016 yılında kaybolduktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Burhan Çelikdere’yi de öldürmüş olabileceğini iddia ederek suç duyurusunda bulundu. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Acar, savcılıkta verdiği ifadesinde Çelikdere’yi öldürdüğünü kabul etti. Cinayetten müebbet hapis cezası alırken hakkında tekrar farklı bir cinayetten dolayı dava açılan Acar, Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkartıldı. Duruşmaya sanıklar Şehmus Acar, M.Z ile avukatları ile maktul Burhan Çelikdere’nin aile yakınları da duruşmaya katıldı. 

“ÖLDÜRSEM ZATEN SİZE SÖYLERDİM”

Duruşmada Şehmus Acar’ın diğer sanık M.Z.’ye yazdığı mektup soruldu.  Şehmus Acar savunmasında, “Ben sürekli Mustafa’ya mektup yazarım. Oda bana mesaj yazar. Mektupta bahsi geçen bayanı ben tanımıyorum. Ona kadının kim olduğunu sordum” diye belirtti.  Mahkeme başkanının, “Jandarma ve polisle kafa buldum götürdüğüm yerlerden sadece taş çıktı demişsin” sorusuna ise Acar, “Babam o olaydan 1 ay sonra öldü. O kafayla yaptım. Böyle bir şey yazdıysam boşluğuma geldiği için söylemişimdir. Önce ki maktulü öldürdükten 3 gün sonra gidip kolluk kuvvetlerine söyledim. Burhan’ı öldürsem 40-50 ki,ometre mesafeye götürmem.  Öldürsem de zaten size söylerdim” dedi. 

“BİZE CENAZENİN YERİNİ GÖSTER”

Maktul Burhan Çelikdere’nin abisi Mirza Mehmet Çelikdere mahkemede, “Benim kardeşimi yüzde bir milyon Şehmus öldürdü. 2 ay jandarma ile kardeşimi aradım, nereye adım atsak Şehmus’un bir parmağı çıktı. Şehmus, Mustafayı’da çağırmış ve bu işi beraber yapmışlardır. Zaten diğer cinayetinden ceza almışsın, bize cenazenin yerini göster” diyerek adeta isyan etti. 

“KİMSE NAMUSUNU ÇÖPTE BULMADI” 

Duruşmada yeniden söz verilen sanık Şehmus Acar, “Zaten ağırlaştırılmış aldım. Bunu yapmış olsam cezasını bile bile sizi söylerim. 7 küsür sene onların evinde kaldım. Kendi evimde ekmeğimi 3’e 4’e bölüp bu insanlarla paylaştım. Bunlar düşmanı başka yerde arıyorlar. Ben arsamı Burhan’ın üzerine yapmış insanım. Kendi karısı söylüyor, Burhan bir sene başka bir kadınla eve girip çıkmış. Bu kadının ailesi kocası var. Kimse namusunu çöpte bulmadı başkanım. Bunlar yapmış olamaz mı?” diyerek kendini savundu. Mahkeme heyeti sanık Şehmus Acar ve M.Z.’nin tutukluluk haline karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Kaynak: Kocaeli Koz

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim