Gittikçe sertleşen ekonomik iklimle; Japonya, Çin, Rusya ve Yunanistan’ın öncülük ettiği ekonomik buhran her ne kadar Amerika’yı sarsmıyor görünse de bu sene yapılması beklenen faiz artırımları Amerika için de felakete neden oldu. Dev şirketler peş peşe işten çıkarma yapıyor.
Şirketlerde işçi çıkarma oranı yükseldi. İşten çıkarmalar petrol alanında yoğunluk gösterirken; bu durumdan en çok etkilenen HP, 30 bin kişi ile birinci oldu.
Bu yıl en çok işçi çıkaran 8 şirket şöyle:
1. HP: Dünya devi bu yıl 30 bin kişilik kıyım yapacağını açıkladı.
2. SLB: Ucuz petrol her ne kadar araba sahipleri için iyi olsa da, petrol şirketi Schlumberger’ de çalışanlar için ‘işten çıkarılma’ demekti. Bu yıl 20 bin kişilik işçi çıkarımında bulunan şirket ikinci oldu.
3. BHI: Petrol şirketlerine araç-gereç sağlayan Baker Hughes, bu yıl 13 bin kişiyi işten çıkardı.
4. HAL: Petrol yatağı servisi Halliburton, 11 bin 800 işçi kaybetti.
5. CAT: Çin’deki ekonomik sıkıntılar ve ucuz petrolden nasibini alan Caterpillar ise bu yıl 10 bin kişiyi işten çıkardı. 2018’e kadar bu sayının daha da artabileceğini söyleyen CAT, yıllık 1.5 milyardolar da tasarruf etmeyi planlıyor.
6. A&P: Önde gelen süpermarketlerden biri olan A&P de işçi kaybedenler arasında. 8 bin 500 işçisinin işine bu yıl son verdi.
7. Microsoft: Şubat 2014‘ten itibaren 25 bin 800 kişiyi işten çıkaran dünya devi bu yıl 7 bin 800 kişiyi işten çıkardı.
8. RadioShack: 6 bin 500 kişinin üzerinde kayıp verdi.
- Dilovası’nda Yangın: 63 Yaşındaki Asım Bal Hayatını KaybettiParamedikler yoğun iş yükü, şiddet ve yanlış ihbarlarla mücadele ediyor!Çayırova Belediyesi’nin rakibi GöztepeCumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gonca’nın efelerine tebrikZeray GYO’nun halka arz başvurusu onaylandıBaşkan Sezer, “Türk Kadını Her Dönemde Fedakârlıkların En Yücesini Yapmıştır”Büyükşehir mezbahasına örnek tesis vurgusuBaşkan Büyükgöz’den Gebze Esnaf Odası’na ZiyaretilanGebze’de 3 şirket konkordato kapsamında koruma altına alındı
- Bir Ayet
- Bir Hadis
- Namaz Vakitleri
- Hava Durumu
- BIST: 11007.37 0.81
- Altın: 5796.728 0.99
- Dolar: 42.5002 -0.13
- Euro: 49.4838 -0.42
Binlerce Kişi İşten Çıkarılıyor
Japonya, Çin, Rusya ve Yunanistan’ın öncülük ettiği ekonomik buhranın etkisiyle dünya devleri peş peşe kıyıma gidiyor. Bu yıl 30 bin kişiyi işten çıkaracağını açıklayan HP ilk sırada yer alırken, işten çıkarmalarda petrol şirketleri önde.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Dilovası’nda Yangın: 63 Yaşındaki Asım Bal Hayatını KaybettiDilovası'nda meydana gelen yangında 63 yaşındaki Asım Bal hayatını kaybetti. Olay, akşam saatlerinde bir konutta henüz belirlenemeyen bir nedenle çıktı.
Çayırova Belediyesi’nin rakibi GöztepeTürkiye Basketbol Ligi’nin 13. Hafta karşılaşmasında temsilcimiz Çayırova Belediyesi, sahasında ligin güçlü rakiplerinden Göztepe’yi konuk edecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gonca’nın efelerine tebrikKocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi’nin “Gonca Efeleri” adıyla oluşturduğu halk oyunları topluluğu Cumhurbaşkanlığı’ndan özel davet aldı.
Zeray GYO’nun halka arz başvurusu onaylandı17,1 milyar TL portföy büyüklüğüne sahip Zeray GYO’nun halka arz başvurusu SPK tarafından onaylandı. Pay başına satış fiyatı 13,00 TL olarak belirlenen halka arzın yaklaşık 2,04 milyar TL büyüklüğe ulaşacağı öngörülüyor.Güncel Haberler
1/20
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi miting!
Padişahların sırları
Seka Kağıt Müzesi
Türk'ün İngilizceyle İmtihanı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim
Haber Scripti: CM Bilişim





























