• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 15°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 20°C Rize
  • BIST: 9722.09 0.80
  • Altın: 2428.571 -0.03
  • Dolar: 32.5199 -0.10
  • Euro: 34.8 -0.22

Bingöl'de 'Mısır' Protestosu

Bingöl Bilgi ve Düşünce Derneği tarafından, ‘Bingöl Rabia Nöbeti’nde çadır kurularak bir hafta boyunca 24 saat esasına göre nöbet tutulduktan sonra, hafta bitiminde toplu bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasında, Mısır’da Sisi cuntasının 529 İhva
Bingöl'de 'Mısır' Protestosu

- Bingöl Bilgi ve Düşünce Derneği tarafından, ‘Bingöl Rabia Nöbeti’nde çadır kurularak bir hafta boyunca 24 saat esasına göre nöbet tutulduktan sonra, hafta bitiminde toplu bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasında, Mısır’da Sisi cuntasının 529 İhvan üyesi hakkında verdiği idam kararına tepki gösterilerek, Mısır devleti protesto edildi.

Bingöl Ulu Camii önünde toplanan yüzlerce kişiye seslenen Bilgi ve Düşünce Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, “Bu çadır burada kuruldu kardeşlerimiz 24 saat Kur’an okudular, dua ettiler. Marşlar söylediler ve gücümüz yettiğince, Bingöl Müslümanları adına dünyaya bu şahitliği haykırmaya çalıştılar. Biz bugün Bingöl halkımızla beraber buradan bu karşıtlığımızı ve iman kardeşliğimizi haykırmak için toplandık. Devam eden darbe sürecinde, 529 kardeşimiz hakkında Firavun yönetimi idam kararı almıştır. Bizlerin ebetteki ecellerimiz ve kaderlerimiz Allah’ın elindedir. Biz buna iman ediyoruz. Eğer bizler idam sehpasında ecelimizle buluşacak isek, bunu Allah’tan başka kimse takdir edemez. Ama bizler eğer yatağımızda ölecek isek, onu da ancak Allah takdir eder. Dolayısıyla bizim burada yaptığımız en önemli iş kendimizin şuuruna varmak, şahitliğimizi ortaya koymak ve zulme karşı sesimizi yükselterek, bu zulüm iktidarlarının yapacaklarına karşı engel olmaktır” diye konuştu.

Yılmaz’ın ardından toplanan kalabalık adına basın açıklamasını dernek üyesi Hamdullah Dargın okudu. Dargın, Sisi cuntasının yönetimindeki mahkemelerde yargılanan bin 200 kişiden 529’u hakkında idam kararı verildiğini anımsattı. İdam kararını tanımadıklarını kaydeden Dargın, “Sisi, darbeyi yaparken yanında Haman, Karun ve Bel’am üçlüsü vardı. Kendisi Firavun rolünü üstlenmiş, Ezher Şeyhi Bel’am’ın yerini almış, Suudi Arabistan ve ABD ekonomik yardım rakamlarını açıklayarak Karun’un koltuğuna kurulmuş, Mısır ordusu ve polisi elindeki silah gücü ile Haman’ın görevini üstlenmiştir. Uluslararası şer şebekelerinin desteğini alan Sisi ve çetesi, darbeyi protesto eden Müslümanların üzerine kurşun yağdırarak binlercesini şehit ettirmiş, on binlercesini zindanlara doldurmuştur. Cunta destekçisi baltacılar, Mısır sokaklarında günlerce terör estirerek önlerine gelen darbe karşıtlarını canice katletmişlerdir” dedi.

Açıklamasında, Sisi çetesi ve onların uluslararası şer şebekesini uyardıklarını ifade eden Dargın, “Aklınızı başınıza alın, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçecek ve insanlığın vicdanını yaralayacak bu kararları derhal iptal edin. İdama mahkum edilen İhvan üyelerini Mısır’a teslim eden yöneticiler. Galiba siz, dünya Müslümanlarının kin ve nefretini, lanetini kazanan İsrailli yöneticilerle yarışmaya çalışıyorsunuz. Bizler Bingöllü Müslümanlar olarak İhvan’a karşı gerçekleştirilen bu haksız, hukuksuz ve alçakça saldırıları, bir komediden farksız olan idam kararlarını, cuntanın baskı ve despotizmini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz” şeklinde konuştu.

Protesto gösterisi, yapılan dualarla son buldu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim