- Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Milli Eğitim Bakanlığımız uzun süre Milli Öğretim Bakanlığı işlevi gördü" dedi.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde açılan ve AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım'ın kurucusu olduğu bir özel okulun açılışına katıldı. Programa Bakan Işık'ın yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Valisi Ercan Toplaca, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, çok sayıda öğrenci ile veliler katıldı. Bakan Fikri Işık açılıştaki konuşmasında, "Milli Eğitim Bakanlığı uzun süre Milli Öğretim Bakanlığı olarak işlev gördü. Okullar bilgi transfer merkezi değildir. Esas olan öğrendiğinin sonucunda çocuğun davranışlarında belirgin bir değişim yaşanmasıdır” dedi.
“140 YILDA YAPILAN OKUL SAYISINI 12 YILDA YAPTIK”
Eğitimin bireylerin gelişiminde en önemli unsur olduğuna dikkat çeken Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir kişinin, bir ailenin geleceğini garanti altına alacak tek yatırım hiç kuşkusuz eğitimdir. Eğitime yapılan yatırım, ülkenin geleceğine yapılan yatırıma eşittir. Biz AK Parti iktidarı olarak, iktidara geldiğimiz günden bu güne bütçemizin en büyük payını eğitime ayırıyoruz. Bizden önce en büyük kaynak Milli Savunmaya ayrılıyordu. Onları azaltmadık ama eğitime ayırdığımız kaynakları onların üzerine çıkardık. Türkiye’de yaptığımız yatırım sayesinde bakın 1862’den 2002 yılına kadar 140 yılda Türkiye 315 bin derslik kazanmışken, son 12 yılda Türkiye’nin kazandığı derslik sayısı 220 bini geçti. Yani 140 yılı 11-12 yılla kıyaslıyoruz. Eğitim kesinlikle kaybettirmeyen ve ülkenin kesinlikle kazanmasını sağlayan tek yatırım alanıdır. Bu yılın Ağustos ayı itibariyle 450 bin yeni öğretmen alıyoruz. Gelişmiş ülkelerin bile şu an cesaret edemediği Fatih Projesini hayata geçiriyoruz. Toplam 10 milyon 600 bin tablet bilgisayarı gençlere dağıtacağız. 350 bine yakın etkileşimli tahtayı sınıflarımıza kuruyoruz."
“MEB UZUN SÜRE BAŞKA İŞLEV GÖRDÜ”
Eğitim noktasında ciddi yatırımlar yapıldığını ifade eden Fikri Işık, şunları söyledi: "Pek çok gelişmiş ülke ile bu noktada rekabet ediyoruz. Bunu yaparken Türkiye'nin coğrafi yapısı gereği oluşan eğitimde fırsat eşitsizliğini aşmaya çalışıyoruz. Z Kitap dediğimiz zengin kitaplarımızla Türkiye'nin neresinde olursa olsun tüm öğrencilerimiz aynı bilgiye ulaşma imkanına sahip. Biz eğitim ile öğretimi birbirine çok fazla karıştırdık. Hatta Milli Eğitim Bakanlığı uzun süre Milli Öğretim Bakanlığı olarak işlev gördü. Okullar bilgi transfer merkezi değildir. Esas olan öğrendiğinin sonucunda çocuğun davranışlarında belirgin bir değişim yaşanmasıdır. Biz, yavrularımızın en iyi şekilde eğitim alması için hükümet olarak hiçbir masraftan kaçınmıyoruz."
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, "Eğitim kurumlarımız ne kadar güzel insan yetiştiriyorsa, milletimiz de o derece hızla kalkınır ve gelişir" dedi. Kocaeli Valisi Ercan Topaca da konuşmasında, "Çok fazla öğrenci ve okulumuz var. Bizim eksikliğimiz edep, ahlak konusu. Çocuklarımızı milli birlik ve beraberlik kültürü ile birlikte geleceğe hazırlamak en önemli görevimizdir" diye konuştu.