• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:23Güneş 06:00Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:03Yatsı 21:34
    • 15°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 16°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2440.177 0.51
  • Dolar: 32.4575 -0.23
  • Euro: 34.7559 -0.63

BETA Kimya, GEBKİM kampüsü hizmete girdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın teşrifi ve Vali Seddar Yavuz’un katılımıyla BETA Kimya A.Ş. GEBKİM Kampüsü Açılış Töreni gerçekleştirildi.
BETA Kimya, GEBKİM kampüsü hizmete girdi
Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, BETA Kimya A.Ş. Kurumsal Tanıtım Filmi’nin gösterimi ile devam etti. 
BETA Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, GEBKİM Başkanı Vefa İbrahim Aracı, TİM Başkanı Mustafa Gültepe ve TBMM Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Başkanı Mustafa Varank davetlilere hitap ettiler.
Açılış törenine katılanları selamlayarak konuşmalarına başlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, açılışı gerçekleştirilen tesisin yerli ve milli ürün üreteceğinin altını çizerek: “Kocaeli, Türkiye’nin üretimine yaptığı katkı ile ülkemizin yüz akı illerinden birisi. Sanayinin kalbinin attığı Kocaeli’nin her daim yeni yatırımlarla anılması bizlerin yüzünü güldürüyor. Kimya sektöründe önemli bir atılım sağlayacak ve ülkemiz ekonomisine ciddi katkılar sunacak BETA Kimya GEBKİM Kampüsü açılış töreninde sizlerle birlikteyiz. Türk kimya sektörünün ve yakın coğrafyanın en modern entegre üretim alanları arasında yer alan bu tesis ile birlikte bugüne kadar hep ithal ettiğimiz, silanla termine edilmiş poliüretan yapıştırıcı ve dolgu ürünlerini ilk defa ülkemizde üretiyoruz. Ülkemizin tarihi projelerinden TOGG, savunma ve havacılık gibi stratejik sektörlerin önemli bir girdisini yurt içinden temin edeceğiz.”
392882292_882929603402301_3319026423479755476_n-001.jpg
Doğru Alanlara Doğru Zamanda Yatırım Yapmak
Millî Teknoloji Hamlesi Vizyonuyla; yenilikçi, katma değeri yüksek stratejik ürünleri yerli ve milli olarak geliştiren ve rekabetçi şekilde dünyaya ihraç eden bir Türkiye için var gücüyle çalışıldığını ifade eden Sayın Bakan: “Günümüz dünyasında söz sahibi olmak; küresel pazara yön verebilen inovatif ürün ve hizmetler sunmakla, vizyoner bakış açısıyla doğru alanlara doğru zamanda yatırım yapmakla mümkün. Bizler de sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyük ve güçlü Türkiye olma yolunda; yatırım, istihdam, üretim ve ihracattan taviz vermiyoruz. Bu doğrultuda; sanayimiz, üniversitelerimiz, teknoloji ve girişimcilik ekosistemimiz, geleceğimiz olan gençlerimizle birlikte yol yürüyoruz.”
7-006.jpeg
Bakan Kacır: “Desteklerimizi Çok Boyutlu Sürdürüyoruz”
Bakan Kacır: “Kimya sektörü; enerji, tarım, sağlık, ulaştırma, gıda, inşaat, elektronik, tekstil ve çevre gibi farklı alanlara sağladığı yüksek katma değerli ürünler ve bu sektörlerde inovasyonu tetikleyici rolü itibariyle, Türkiye adım adım küresel üretim üssüne dönüşürken bizler için en stratejik sektörlerin başında yer alıyor. Bugünün dünyasında yenilikçi kimya teknolojileri; batarya teknolojilerinde, yeni nesil çip üretiminde, petrol türevlerinin yerini alacak yenilenebilir hammaddelerin üretiminde öncü rolü ile geleceğin teknolojilerine kapı aralamaktadır. Biz de sektörümüzün rekabetçi üretim ve teknoloji geliştirme altyapısını güçlendirmek için desteklerimizi çok boyutlu sürdürüyoruz. TÜBİTAK, KOSGEB ve Kalkınma ajanslarımız vasıtasıyla uyguladığımız programlar ile kimya alanındaki projelere 9 milyar lira destek sağladık.”
 “Dünya standartlarında altyapıya sahip yatırım alanları sunuyoruz.”
Hassasiyetle üzerinde durulan bir diğer konunun sektördeki Ar-Ge ve yenilik kapasitesinin gelişimi olduğunu söyleyen  Bakan: “Teknoparklarımız bünyesinde faaliyet gösteren 200 firma ve birçoğu sanayi tesislerimizin bünyesinde yer alan 74 Ar-Ge merkezi; kimya sektöründe gerçekleştirdiği yenilikçi Ar-Ge projeleri ile sektörümüzde Ar-Ge ve inovasyona yön veriyor. 37 Endüstri Bölgemizin 7 si kimya sektörüne tahsis edilmiş durumda. Bugün planlı sanayileşmenin bel kemiği organize sanayi bölgelerimizin 122’sinde kimya tesisi yer almaktadır. Bu destek mekanizmalarının yanında, oluşturduğumuz planlı sanayi alanlarıyla da müteşebbislerimize dünya standartlarında altyapıya sahip yatırım alanları sunuyoruz.”
8-001.jpeg
Ürün ve Süreç Geliştirme Projelerine de Tam Destek
Planlı sanayileşmenin, kimya sektörünün rekabetçiliği için bir tercihten öte ihtiyaç olduğunu vurgulayan Bakan Kacır, teşvik ve desteklerden bahsederek: “Kimya sektöründe kümelenme, sektörün güçlü tedarik bağları nedeniyle önemli rekabetçi üstünlük sunuyor. Ayrıca çevresel etkilerin çözümünü kolaylaştırıyor. Bu durumu desteklemek üzere bugüne kadar 4 Kimya İhtisas OSB’si kurduk. Açılış törenini yaptığımız bu güzide tesisi de bünyesinde barındıran Kocaeli- Gebze Beş Kimya İhtisas OSB bunlardan bir tanesi. Diğer yandan, sektördeki yatırımları desteklemek üzere kullandığımız önemli bir mekanizma da yatırım teşvik sistemimiz. 2012’den bu yana; kimya sektöründe, 1.700’den fazla yatırım için teşvik belgesi düzenlendik. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz BETA Kimya GEBKİM kampüsü de yatırım teşvik sistemi ile desteklediğimiz yatırımlardan biri. Yatırımlara sağladığımız teşviklere ek olarak, sektördeki firmaların yeni ürün ve süreç geliştirmesine yönelik projelerine uçtan uca destek sağlıyoruz.”
Bakan Kacır: “Yatırım iştahından ziyadesiyle memnunuz.”
Bakan Kacır, Türkiye Yüzyılına adım atarken, kimya endüstrinin can damarı olan büyük ölçekli ve entegre petrokimya yatırımlarının uluslararası işbirlikleriyle ülkemize kazandırıldığını ifade ederek ülkemize yapılan yatırımların artacağını belirtti: “Stratejik ürünlerde cari açığımızı azaltmak üzere hayata geçirdiğimiz Teknoloji Odaklı Hamlesi Programımızın Sağlık ve Kimya Çağrısı kapsamında; Kimya sektöründe tüm bu attığımız adımlar ile birlikte kimya sanayinin 30 milyar dolarla, 2022 yılında ihracat yapan endüstriler arasında üst sıralarda yer alması bizler için memnuniyet verici. Bu başarımızda hiç şüphesiz sanayicilerimizin, girişimcilerimizin, emekçilerimizin rolü çok büyük. Ancak şunu da unutmamamız gerekiyor: Kimya hala cari açığımızın olduğu alanlardan biri. Bu sorunun çözümü ise; yerli hammadde ihtiyacını karşılamak, katma değeri yüksek, çevre dostu ve rekabetçi ürünleri üretmek, yenilikçi kimya teknolojilerinde daha çok yer almaktan geçmekte. Küresel sermayenin petrokimya yatırımları için ülkemize ilgisi yüksek. Yatırım iştahından ziyadesiyle memnunuz. Önümüzdeki dönemde yatırım müjdelerini kamuoyu ile paylaşacağız. Bu yatırım iştahında kuşkusuz Ülkemizdeki siyası istikrar ve güven, ülkemizin cazip yatırım ortamı, nitelikli işgücü, yatırımcı dostu teşvik sistemi ön plana çıkmakta.”
“Dünyanın En Büyük 10 Ekonomisi Arasında Yer Alacağız”
Özel sektörden paydaşlar ile işbirliği içerisinde Yeşil Büyüme Teknoloji Yol Haritasını hazırladıklarını ifade Sayın Bakan: “Dünya Bankası ile birlikte hayata geçireceğimiz ‘Türkiye Yeşil Sanayi Projesi’ ile de; önümüzdeki dönemde, sektörümüzün yeşil dönüşüm odaklı projeleri için finansman sağlayacağız. Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almak için kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Açılış törenini yaptığımız bu güzide tesisteki ürünler, dünyanın 5 kıtasında 150 ülkeye ulaşacak. Kampüsümüz, çevreci üretim anlayışıyla ekonomimizin yeşil dönüşümüne katkı sunacak. 36 yıldır emekleriyle Türk kimya sektörüne değer katan BETA Kimya çalışanlarını, kıymetli ve vizyoner yatırımlarından dolayı Adil Bey’i kutluyorum. Bize burada ev sahipliği yaparak misafirperverliğini gösteren Beta Kimya’ya teşekkür ediyorum.” 
“Cumhurbaşkanımızın Liderliğinde Tüm İmkanlarımızı Seferber Etmeye Devam Ediyoruz”
Bakan Mehmet Fatih Kacır: “Hamdolsun ki her gün yatırımcı ve emekçilerimizle bir açılışta daha buluşuyoruz. Bugün de bölgesinin lider üretim tesislerinden birisi olacak bu tesisin açılışını gerçekleştiriyoruz. Biz bütün bu yatırımları Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşıyabilmek, ülkemizi tam bağımsız ve müreffeh kılabilmek adına gerçekleştiriyoruz. Ve biliyoruz ki Türkiye’nin tam bağımsız olabilmesi, Türkiye’nin müreffeh olabilmesi, Türk ekonomisinin güçlü olabilmesi sadece Türk Milleti için değil dünyadaki bütün mazlumlar ve masumlar için çok kıymetlidir. Biliyoruz ki bu ülke, dünyadaki tüm mazlumların ve masumların umut ışığıdır. İşte 13 gündür büyük bir mezalim yaşanıyor, Filistin topraklarında… İsrail; çocuk, kadın, hasta ve yaralı demeden masumları katlediyor ve öldürüyor. Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu mezalimin durabilmesi için tüm imkanlarımızı seferber etmeye devam ediyoruz. Biliyoruz ki en önemli unsur Türkiye’nin kuvvetli olmasıdır. İşte bu yatırımlarla Türkiye’nin bugünkünden çok daha iyi bir noktaya gelebilmeli ki dünyada hiçbir zalim hiçbir masumun canına kıymaya cesaret edemez hale gelsin. İnşallah bunu Türk yatırımcısıyla, Türk girişimcisi ve emekçisi ile hep birlikte gerçekleştireceğiz.” diyerek BETA Kimya GEBKİM Kampüsü'nün hayırlı olması temennilerini iletti.
Konuşmaların ardından İl Müftüsü Sinan Cihan’ın dualarıyla kurdele kesimi yapılarak açılışı gerçekleştirilen tesis, Bakan Mehmet Fatih Kacır ve protokol üyeleri tarafından gezilerek incelendi. 
6-002.jpeg
Katılım Oldukça Yüksekti
GEBKİM Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirilen açılış törenine, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra  27. Dönem TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, TBMM Sanayi Ticaret Tabi Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Kocaeli Milletvekilleri; Radiye Sezer Katırcıoğlu, Veysal Tipioğlu, Saffet Sancaklı, Adana Milletvekili Bilal Bilici, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Abdurrahman Aydın, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikler Genel Müdürü Muhammet Bilal Macit, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Murat Bozkurt, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayır, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, İl Müftüsü Sinan Cihan, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanı Adem Koyuncu, Türkiye İhracatçılar Meclis Başkanı Mustafa Gültepe, GEBKİM Başkanı İbrahim Arıcı, BETA yönetim kurulu üyeleri, iş adamları ve davetliler katıldı.
Yıllık 150 Bin Ton Üretim
Yıllık 150 bin ton üretim kapasitesiyle 10 farklı kategoride 200’den fazla ürünün üretim üssü olacak, Türkiye’de ilk defa yerli ve milli ürünler üretecek olan BETA Kimya GEBKİM Kampüsü, 50 bin metrekare üzerine kurulu alanda Orta Doğu ve Doğu Avrupa’nın en büyük yapıştırıcı ve tutkal üretim tesisi olacak.
manset.jpeg393716808_882946716733923_8731258025635760006_n.jpg392882021_882929746735620_6391898111588396231_n.jpg4-022.jpeg
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim