• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 03:44Güneş 05:34Öğle 13:06İkindi 17:03Akşam 20:28Yatsı 22:10
    • 16°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 10895.25 1.45
  • Altın: 2506.967 -0.21
  • Dolar: 32.1861 -0.08
  • Euro: 34.95 -0.14

Bayrak, Milli Görüş gömleğini çıkarttı mı?

Gebze bölgesinin yakından tanıdığı Çayırovalı siyasetçi İlhami Bayrak’ın İyi Parti’den aday olmasının yankıları halen sürüyor. Tanıtım toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan İlhami Bayrak, merak edilen konu üzerine görüşlerini belirtti.
Bayrak, Milli Görüş gömleğini çıkarttı mı?

Saadet Partisi’nde siyaset yapan, MHP’den aday adayı olan akabinde de İyi Parti Çayırova Belediyesi Başkan Adayı İşadamı İlhami Bayrak, gazetecilerin ‘Milli Görüş gömleğini çıkardınız mı?’ sorusuna yanıt verdi. Ayrıca Bayrak’a MHP’den İyi Parti’ye geçiş süreci soruldu ve İlhami Bayrak bunu da yanıtladı. Tecrübeli siyasetçi Bayrak, “Malumunuz bizim siyaset çizgimiz Milli Görüş geleneğidir ve Milli Görüş gömleği sizin tarif ettiğiniz gibi fiziki bir şey ifade etmez. Dolayısıyla giyilip çıkartılmaz” derken, süreçle alakalı da, “Çayırova’da kamu kaynaklarının tasarrufu, halka hesap verebilir, eşit ve şeffaf belediyecilik şartıyla MHP’nin teklifine evet dedik. Daha sonraki süreçte ittifak görüşmelerinin yerele dönmesi neticesinde bizim kırmızı çizgilerimizin halkın çıkarları ve menfaatleri olduğunu dile getirip, yakın ilgi alakalarına teşekkür edip yollarımızı ayırdık” şeklinde konuştu. Bayrak şunları dile getirdi;

“MİLLİ GÖRÜŞ GÖMLEĞİ ÇIKARTILMAZ”
“Malumunuz bizim siyaset çizgimiz Milli Görüş geleneğidir ve Milli Görüş gömleği sizin tarif ettiğiniz gibi fiziki bir şey ifade etmez. Dolayısıyla giyilip çıkartılmaz. Milli Görüş’ü şekilcilik olarak anlayıp bu minval üzerine bir fikir dünyası oluşturulursa, bu doğru sonuç doğurmaz. Milli Görüş demek imtiyaz değil eşitlik, menfaat değil eşitlik, çatışma değil barış, inancı ve dünya görüşü ne olursa olsun bütün insanlığın kardeşliğidir. Bu duygulardan sıyrılan bir insan, insan bile olamaz.

“TEŞEKKÜR EDEREK YOLLARIMIZI AYIRIDIK”
2014’te ilçe başkanlığı görevimin sona ermesiyle siyasete uzun süre aktif olarak devam etmedim. Yerelde ittifak olmayacak söyleminden sonra Çayırova’da halka hesap verebilir, eşit ve şeffaf belediyecilik şartıyla MHP’nin teklifine evet dedik. Daha sonraki süreçte ittifak görüşmelerinin yerele dönmesi neticesinde bizim kırmızı çizgilerimizin halkın çıkarları ve menfaatleri olduğunu dile getirip, çok yakın ilgi alaka gösteren Türkiye’nin köklü teşkilatına, mensuplarına, tabanına, yönetimine teşekkür ederek, kardeşçe bir ortam içinde bu şartlar altında bu görevi devam ettirme imkanımızın olmadığını aktardık.

“İYİLER HAREKETİNE DESTEK VERECEKSİNİZ”
Akabinde İyi Parti’den şahsıma bir teklif geldi ve burada sahip olduğumuz anlayışla siyaset yapma imkanı sunuldu. İlçede yer alan sıkıntıların çözülmesi için iyiler hareketine destek vereceksiniz. Belediyecilik anlamında Çayırova’da yaşamaktan haz duyan insanlar yaratmak için var gücümüzle çalışacağız. Kamu kaynaklarını kendi malımızdan daha aziz bileceğiz ve onların etkin kullanılması konusunda teşkilat disiplini içerisinde, Çayırovalılara yapılan her işin kuruş kuruş hesabının verildiği bir yapı oluşturacağız. Liyakat usulüne göre oluşturulacak meclis kadrosuyla beraber tüm Çayırova’nın ihtiyacı olan yapıyı oluşturacağız.”

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim