• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 10°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 6°C Ankara
    • 10°C Rize
  • BIST: 8737.87 0.23
  • Altın: 2234.448 -0.44
  • Dolar: 32.3362 0.07
  • Euro: 35.1042 -0.29

Başsavcılık: Madımak’la Bağ Yok

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı, 18 ilde gerçekleştirilen yasa dışı dinleme operasyonu ile Madımak Olayı soruşturması arasında organik olarak bir bağlantı olmadığını açıkladı.Sivas Cumhuriyet Başsavcılı...
Başsavcılık: Madımak’la Bağ Yok

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı, 18 ilde gerçekleştirilen yasa dışı dinleme operasyonu ile Madımak Olayı soruşturması arasında organik olarak bir bağlantı olmadığını açıkladı.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “Cumhuriyet Başsavcılığımızın yürütmüş olduğu bir soruşturma nedeniyle bazı basın ve yayın organlarında yürütülen bu soruşturmanın Madımak Olayları’nın soruşturmasını yürüten polislere yönelik olduğu ve bu polisleri sindirme amaçlı olarak müfettiş raporlarına dayanılarak başlatıldığı yönünde haberler yer alması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür. Cumhuriyet Başsavcılımızca; suç işlemek için örgüt kurma ve bu örgüte üye olma, resmi belgenin düzenlenmesinde sahtecilik yapma, kişiler arasındaki konuşmaların ve iletişimin hukuka aykırı olarak dinlenmesi ve kayda alınması, kamuya ait araç ve gereçlerin suçta kullanılması, suçlarından toplam 38 kamu görevlisi hakkında bir soruşturma başlatılmıştır” denildi.

"37 KİŞİNİN SAVUNMASI ALINDI"

Soruşturma kapsamında 37 görevlinin konu ile ilgili savunmasının alındığını belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

“Soruşturma kapsamında bir kişiye ise halen ulaşılamadığı için beyanı tespit edilememiştir. Kolluktaki işlemleri biten görevliler adliyeye sevk edilerek işlemlerine devam edilmektedir. 1993 yılında Madımak Otelinin yakılması ve burada bulunan vatandaşlarımızın ölümü ile sonuçlanan ve Madımak Olayı şeklinde adlandırılan olay nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığımızca halen yürütülen bir soruşturma evrakı vardır ve Yasa dışı dinlemeler ile ilgili olarak yürütülen bu soruşturma ile Madımak Olayı soruşturması arasında organik olarak bağlantı bulunmamaktadır. İletişimin nasıl yapılacağı hususu ayrıntılı olarak usul yasamızda düzenlenmiştir. Bu düzenlemelere aykırı olarak yapılacak olan her türlü faaliyet şu soruşturmanın veya bu soruşturmanın içerisinde bulunsun yasa dışıdır ve hukuka aykırıdır. Bu nedenle de ayrıca soruşturulmalıdır. Kaldı ki yürüttüğümüz yasa dışı dinlemelere yönelik bu soruşturmada yer alan birçok mağdurun Madımak Olayı ile yakından ve uzaktan hiçbir bağlantısı da bulunmamaktadır”.

Açıklamada, soruşturmayla müfettiş raporlarının ilgili olmadığı kaydedilerek, “Yürütülen bu soruşturmada tüm soruşturmalarda olduğu gibi bir çok kaynaktan elde edilen delillerle yürütülmektedir. Müşteki beyanları, tanık beyanları, oluşturulan belgeler bu kapsamda da müfettiş raporları doğal olarak bu soruşturmanın da kaynağıdır. Bu sebeple bu soruşturmanın kaynakları arasında niçin müfettiş raporları vardır demek abesle iştigaldir” denildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim