• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:29Güneş 06:04Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:00Yatsı 21:29
    • 13°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9645.02 0.00
  • Altın: 2430.366 0.04
  • Dolar: 32.529 0.08
  • Euro: 34.865 0.09

Başkanlardan Mevlid kandili mesajı

Başkanlardan Mevlid kandili mesajı.
Başkanlardan Mevlid kandili mesajı

Başkan Büyükakın: Peygamberimizin yüce ahlâkı herkese örnek olmalı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, yayınladığı bir mesajla bütün İslam Âlemi’nin Mevlid Kandili’ni kutladı.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in doğum günü olan Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükaın, Mevlid Kandilinin tüm insanlığa ve özellikle İslâm dünyasına barış, huzur, adalet, sağlık ve hayırlar getirmesini temenni etti.

Başkan Büyükakın, "Mevlid Kandili, Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in, insanlığın yaşadığı en karanlık dönemde dünyayı şereflendirerek, yeni ve mutlu bir çağın doğmasına vesile olduğu gündür. Peygamberimizin dünyaya gelişiyle birlikte, insanlık üzerine çöken kara bulutlar dağılmış, cehalet, haksızlık ve zulüm sona ermiştir. O’nun örnek hayatı, her Müslüman için alınması gereken derslerle doludur. Bir Müslüman olarak Peygamberimizi örnek alarak kendimizi O’nun güzel ahlâkıyla donatmalıyız. İşte kandiller bu anlamda bir fırsat ve hatırlatma vesilesidir.

Mevlid Kandilinin de ülkemizden başlayarak bütün İslâm âleminde ve tüm dünyada şefkat, sevgi, adalet, mutluluk, sağlık ve huzur ikliminin hâkim olmasına vesile olmasını diliyorum. İnşallah bu mübarek gece yaşadığımız sıkıntılı günlerin sona ermesine sebep olur. Bu duygu ve düşüncelerle İslam âleminin, aziz milletimizin ve Kocaelili hemşerilerimin Mevlid Kandilini kutlarım" dedi.

Başkan Bıyık’tan Mevlid Kandili mesajı

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj yayınlayarak İslam aleminin Mevlid Kandilini tebrik etti.

Birlik beraberliğin güçlenmesini ve gözyaşlarının dinmesini dileyen Başkan Muzaffer Bıyık, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin dünyayı teşriflerinin sene-i devriyesini idrak ederken onu daha iyi tanımaya, anlamaya ve sünnetlerini yaşamaya İslam ümmeti olarak en çok ihtiyacımızın olduğu zamanları yaşamaktayız.

Bizi bir Mevlid-i Nebi’ye daha ulaştırdığı için Rabbime hamd ediyor, Âlemlerin Efendisi Hz. Muhammed'e (SAV) salâtu selam ediyorum.

Hz. Peygamber’in örnek hayatından bize gösterdiği üzere iyiliği, güzel ahlakı, doğruluğu, insanı yaratılmışların en şereflisi bilmeyi, hayırda yarışmayı, birbirini sevmeyi en önemli vazifelerimiz olarak görmeliyiz.

Rabbimden, bu mübarek gece vesilesiyle, İslam dünyasının birliğini, beraberliğini, dayanışmasını güçlendirmesini; tüm insanlığın yürek acılarını ve gözyaşlarını dindirmesini niyaz ediyorum.

Milletimizin ve İslam âleminin Mevlid Kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecede yapılacak duaların, edilecek ibadetlerin Hak katında makbul olmasını temenni ediyorum.”

Başkan Şayir, Mevlid Kandili mesajı 

 

Peygamberimiz Hz. Muhammed SAV.’in doğum günü olan Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayınlayan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Mevlid Kandil’inin tüm insanlığa ve özellikle İslâm dünyasına barış, huzur, adalet ve hayırlar getirmesini diledi. Başkan Şayir, mesajında; “Sevginin ve sevgililerin en şereflisi Peygamber Efendimizin doğumu, insanlık tarihinin en önemli ve en şerefli olayıdır. Hayatının her noktası örnek, her anı ise kusursuzdur. Peygamberimizin mutlu ve adaletli bir yaşamın müjdecisi olarak yeryüzüne getirdiği, hak ve adalet gibi değerlere, insanlığın özellikle bu dönemde çok daha fazla muhtaç olduğu bir gerçektir. Onun bu doğrultuda ortaya koyduğu örnek ahlakı özümsemek gerekir. Bu nedenle Mevlid Kandili O’nun getirdiklerini anlamak için önemli bir fırsattır. Her bakımdan sıkıntılar içinde kıvranan insanlığa, verdiği mesajlarla sıkıntılardan çıkış yolunu gösteren Peygamberimiz, maddi ve manevi sıkıntılar içinde çırpınan günümüz insanına da kurtuluş reçetesini en güzel örnekleriyle vermiştir. Bir Müslüman olarak Peygamberimizin bütün güzel ahlâklarını örnek alarak kendimizi O’nun güzel ahlâkıyla donatmalıyız. İşte kandiller bu anlamda bir fırsat ve hatırlatma vesiledir. İnşallah bu mübarek gece, İslâm dünyası olarak yaşadığımız sıkıntılı, gözyaşı ve hüzünle dolu günlerin sona ermesine sebep olur. İslâm dünyasına barış, huzur, adalet ve hayırlar getirir. Dünyayı saran Koronavirüs ve her türlü hastalıklardan kurtuluşumuza vesile olur. Bu duygu ve düşüncelerle hemşehrilerimizin kandilini tebrik ediyor, bu hayırlı gecenin başta ilçemiz, şehrimiz ve ülkemiz olmak üzere bütün İslam alemine hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum."dedi

 

 

Başkan Büyükgöz’ün Mevlid Kandili Mesajı

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz Mevlid Kandili vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Büyükgöz mesajında, “Sevgili peygamberimizin dünyayı şereflendirdiği bu mübarek gecenin tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum” dedi. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz Mevlid Kandili nedeniyle bir tebrik mesajı yayımladı. Mevlit kandilinin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’in  doğum gününün idrak edileceği mübarek bir gece olduğunu ifade  eden Başkan Büyükgöz, “Sevginin ve sevgililerin en şereflisi, nebiler nebisi  Peygamber Efendimizin doğumu, insanlık tarihinin en önemli ve en şerefli olayıdır. İnsanlığa, verdiği mesajlarla sıkıntılardan çıkış yolunu gösteren Peygamberimiz, günümüz insanına da kurtuluş reçetesini en güzel örnekleriyle vermiştir. Müslümanlar olarak sevgili Peygamberimizi ve onun mesajını her yönüyle insanlığa doğru tanıtmalıyız. O’nun üstün ahlaki özelliklerini hayatımızın her safhasında örnek almalıyız. Maneviyata daha çok ihtiyacımız olan şu günlerde, tüm İslam aleminin birliğini beraberliğini, dayanışmasını güçlendirmesine vesile olması dileğiyle, Mevlit Kandilini kutluyorum” ifadelerini kullandı. 

 

Başkan Çiftçi’den Mevlid Kandili Mesajı

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hazreti Muhammed’in, (S.A.V) Allah'ın insanlığa gönderdiği son peygamber ve bütün insanlığın rehberi olduğuna işaret eden Başkan Çiftçi mesajında, ahlaki değerleri ve erdemleri kaybeden insanlığın Hazreti Muhammed'in gelişiyle tekrar hak, hukuk, merhamet ve güzel ahlak gibi değerlerle buluştuğunu ifade etti. Cehaletin ve zulmün hakim olduğu, merhametin, erdemin ve hikmetin kaybolduğu bir çağın, Hazreti Muhammed'in gelişiyle, ilmin, adaletin, şefkatin aydınlığında, asr-ı saadete dönüştüğünü belirten Başkan Çiftçi,” Cahiliye girdabında yolunu ve değerlerini kaybeden insanlar, onun peşinden giderek, kardeşliğin, ahde vefanın, güzel ahlakın ve bütün iyi davranışların en güzel örnekleri olmuşlardır. Onun gelişiyle, bireysel, toplumsal ve evrensel düzeyde, zihin, fikir ve ahlak planında tarihin en büyük inkişafı ve dönüşümü yaşanmıştır." ifadelerini kullandı.

Tüm Çayırova’lı vatandaşların ve İslam âleminin Mevlid Kandilini tebrik eden Başkan Çiftçi, “"Mevlid-i Nebi'nin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmeye vesile olmasını yüce Rabb'imizden niyaz ederim." dedi

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim