• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:21Güneş 05:59Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:04Yatsı 21:35
    • 14°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 19°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

Başkan Çiftçi, gazetecilere yatırımlarını anlattı!

Çayırova Belediyesi Başkanı Bünyamin Çiftçi düzenlediği basın toplantısının ardından yaptıkları hizmetleri ve yatırımları yerinde inceledi.
Başkan Çiftçi, gazetecilere yatırımlarını anlattı!

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi göreve geldiği günden bu yana seçim beyannamesinde yer alan yada almayan, yapımı biten, devam eden ve başlayacak 52 projeyi gazetecilerle birlikte gezerek çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

ÇAYIROVA’YA KÜLTÜR EVİ

Çayırova Belediyesi olarak bir ilki gerçekleştirerek projeleri tek tek yerinde gezerek projelerini anlatan Başkan Çiftçi, “Seçim beyannamemizde yer alan Kültür Evi projemiz vardı. Onun yer tahsisini yaptık. Projesi tamamlandı. 2023 yılında ihalesini gerçekleştireceğiz. İçersinde anfi tiyatrolar, kültürel etkinliklerin yapılacağı bir kültür evini yapmış olacağız.

2-286.jpg

YENİ ALANLAR KAZANDIRDIK

Projemiz neden bu kadar geriye kaldı. Çayırova Belediyesi olarak göreve geldiğimizde yerimiz yoktu. Ancak yaptığımız imar tadilatları, kamulaştırmalarla yeni eğitim, park ve hizmet alanları belediyemize kazandırdık.

1200 ÖĞRENCİMİZE OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VERİYORUZ

İnsana ve eğitime yapılan yatırımları çok önemsiyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin gelecekte kaliteli bireyler yetişmesi bizim için çok önemliydi. Okul öncesi eğitimden başlayarak çalışmalarımıza başladık. İlçemizde ki 1200 çocuğumuzun ücretsiz okul öncesi eğitimlerini kaliteli bir şekilde alabilmelerini sağladık. Okul öncesinden başlayarak, üniversite okuyan tüm öğrencilerimiz için yola koyulduk. Çocuklarımızın bütün ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bilgi evlerimizde de çocuklarımız için eğitimlerimiz ve çalışmalarımız devam ediyor.

10 BİN ÇOCUĞUMUZU SPORLA BULUŞTURDUK

Çocuklarımızın teknolojiye olan bağımlılığını en aza düşürmek için sportif ve kültürel aktiviteler yapmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın belediyemize gelmelerini sağlayarak istedikleri branşlarda eğitimler vermeye çalışıyoruz. Bu tiyatro olsun, gitar olsun buna benzer bir çok eğitimle birlikte sportif aktivitelere de ayrı özen gösterdik. Şuana kadar 10 bin çocuk ve gencimize spor eğitimi veriyoruz. Geçen sene basketbol takımımızı kurduk ve 3’üncü ligden 2’nci lige yükseldik.

5-094.jpg

BÖLGENİN EN BÜYÜK SPOR TESİSİNİ YAPIYORUZ

İlçemizde ki spor salonumuz yetersizdi. Belediye olarak ikinci bir spor tesisinin yapılması için çalışma başlatarak bölgemizin en büyük spor tesisini Atatürk Mahallemize yapmak için tapu sorununu çözmek üzereyiz. Ardından 4 bin metrekarelik bir alanda, yaklaşık 10 branşta eğitimler verecek büyük bir spor salonu yapacağız. Proje çalışmaları devam ediyor. Kısa sürede ihale çalışmamız bitmiş olacak. Bizim için önemli projelerimizin başında geliyor.

İNSAN ODAKLI HİZMETLER YAPMAK İSTİYORUZ

Belediye olarak rutin asfalt olsun, alt yapı üst yapı olsun çalışmalarımız devam ediyor. Ancak bizim için en önemlisi insan odaklı hizmetlerdir. Her geçen gün artan nüfusumuzla birlikte her türden insanımızın yaşadığı ilçemizde ilerleyen süreçte suç oranlarının düşmesi, kaliteli bir yaşam için geleceğimizin çekirdekten kaliteli bireylerin yetişmesini önemsiyoruz. Bunun meyvelerini ilerleyen süreçte göreceğiz.

İLÇEMİZDEKİ TÜM HANELERİMİZLE İRTİBAT HALİNDEYİZ

İlçemizde yaklaşık 46 bin hanemiz var. Her hanemiz ile irtibat halindeyiz. Şehrimizde huzuru ve güvenlini sağlamakla birlikte geleceğini doğru şekillendirebilmek adına vatandaşlarımızla bire bir diyalog halindeyiz.”dedi.

6-055.jpg

HASTANEMİZİN YENİDEN İHALE YAPILDI

Yeni hastane binası alanını da gezdiren Başkan Çiftçi, geçen hafta feshedilen hastane inşaatı ihalesinin yeniden yapıldığını da hatırlatarak; “İlçemize yeni kaymakamlık binası da yapıyoruz. Hastane ve kaymakamlık binalarının Çayırova’nın tam merkezi sayılabilecek noktaya yapıyoruz. İlçemiz için önemli bir ihtiyaç olan hastanemizin inşaatı kısa sürede başlayacak. Kaymakamlık binamızın da yeri belirlendi. Yapımı için çalışmamız sürüyor.

TEPEÖREN’DEN ELEKTRİK GETİRDİK

İlçemizde ki en büyük sorunlarından biri olan elektrik kesintileri için de çalışma yaptık. TEİAŞ ile yaptığımız görüşmeler sonrası Tepeören’den ilçemize tünel sistemi ile elektrik hattı çektirdik. İlçemizde ki kısa ve orta vadedeki elektrik sorununu çözmüş olduk. İlçemizin bir çok noktasına görselliği bozmayacak trafo binalarını yaptık.

8-028.jpg

DANIŞMA MECLİSLERİ İLE HALKIMIZIN HUZURUNA ÇIKIYORUZ

Mahalle danışma meclisleri ile halkımızın huzuruna çıkarak yapılan ve yapılacak çalışmalar için istişarelerde bulunarak yol haritamızı belirledik. Şekerpınar’a yaptığımız bilgi evi beyannamemizde yer olmamasına karşın bilgi evimizi bitirme aşamasına getirdik. Sağlık ocağı ve Bilgi evi toplam maliyeti 30 milyonu buldu.

ÇAYIROVA’YI SPOR KENTİ YAPACAĞIZ

Çayırovamızı spor kenti yapmak için çalışıyoruz. Kentimizi sporda marka yapacağız. Bunun alt yapısı içinde beyannamemizde olmayan bir projemizi daha hayata geçirmek için çalışıyoruz. Ülkemizde belli başlı yerlerde olan İlimizde de sadece Kartepe’de bulunan Spor Lisesi’nin bir yenisini de Çayırovamıza kazandıracağız. Arazimizi belirledik. Meclisten kararlarımızı aldık. Proje çalışmalarımızı tamamladık. Bakanlığımıza başvurularımızı yaptık. En son aldığım bilgiye göre Bakanlığımız mimari projemizi belirlemiş. Ancak bize resmi yazı gelmediği için resmi yazıyı bekliyoruz. Ardından ihalesi ve çalışması başlayacak. Yaklaşık 300 milyona mal olacak okulumuz yatılı okul şeklinde olacak. Tamamen uzmanlaşmış öğrenciler yetişecek.

322578654_461709682838875_4998537259734995536_n.jpg

UÇAKPARK PROJEMİZDE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

2019 yılında uçakla alakalı projeye başlayacaktık ancak DSİ bize bunu buradan kaldırın dedi. 1,5 sene DSİ’yi teknik anlamda ikna edecek çalışmalar yaptık ve DSİ, “Uçağın bulunduğu bölgede derenin tamamını ıslah ederseniz projeyi onaylarız” dedi. Bizde o vesile ile otobanın kenarında ki tüm alanı ıslah ettik. Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin desteği ile 2024 yılında büyük bir eğitim yuvası, mesire ve rekreasyon alanını uçağın bulunduğu bölgeye kazandıracağız.

İLÇEMİZE İKİ KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ KAZANDIRIYORUZ

Beyannamemizde olan bir diğer proje de küçük sanayi sitesi. Bu çalışma için de yola koyulduk ve ilçemize iki yeni Küçük sanayi sitesi kazandırmak için çalıştık. Bir tanesi 65 dönüm diğeri de 30 dönümlük bir alanı Küçük sanayi sitesi yapmak için çalışıyoruz. 30 Dönümlük alanı bakanlığımızdan aldık. İhale çalışması bitti. Yakın zamanda inşaatı başlayacak. Çayırova’da ilk küçük sanayi sitesini yapmış olacağız. Bir tanesinde yaklaşık 200 dükkan diğerinde de 100’ün üzerinde dükkan olacak. Satışları da önümüzde ki süreçte başlayacak.

YENİ MEZARLIK ALANI YAPIYORUZ

İlçemize yeni mezarlık alanları da kazandırmaya çalışıyoruz. İlçemizde ki mezarlık yerimiz var. Akse ve Şekerpınar mezarlık alanları. Buna bir yenisini daha ekliyoruz. Tamamen modern bir mezarlık yapıyoruz. 250 dönümlük alan tahsis ettik. Şimdilik 50 dönümlük alanı Önümüzde ki yıl sonu yada 2024 yılında hizmete açıyoruz.

3-243.jpg

CAN DOSTLARIMIZ İÇİN BARINAK YAPTIK

Beyannamemizde yer almayan bir projemizi daha hayata geçirdik. Can dostlarımız için Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizi kademeli olarak hayata geçirdik. Can dostlarımızın mağdur olmamasını istiyoruz.

4-(1)-008.jpg

KENT MEYDANINDA ÇALIŞMALAR TAM GAZ

Kent meydanı için de 25 bin metrekarelik bir alanda çalışma yapıyoruz. Şu an cami inşaatı devam ediyor. Ayrıca kent meydanında 3 katlı yeraltı otoparkı olacak. Kent meydanında cami, sergi alanı, bisiklet alanları, kafeterya ve kaykay parkı olacak. Geri kalan alan da yeşil alan olarak planlandı. 250 milyon TL’lik bir yatırımla kent meydanını da tamamlayacağız.

321620103_1509720756187943_3579861404904303358_n.jpg

SEVİNCE MAĞAZAMIZLA HALKIMIZIN İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORUZ

İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın giyim ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacak olan “Sevince Mağazamızı” hizmete sunduk. Tamamen hayırsever vatandaşlarımız tarafından her türlü markanın yer aldığı sıfır giyim ürünleri ile ilçemizde ki 7’den 70’e tüm halkımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

ÖZEL UYGULAMA OKULUNU KAZANDIRDIK

İlçemizde ki özel gereksinimli çocuklarımız için Özel Eğitim Okulunu Milli Eğitim Bakanlığımızla birlikte hizmete açtık. Bura da özel gereksinimli çocuklarımız en iyi şekilde eğitimlerini almaya çalışıyorlar.

7-038.jpg

KİTAP KAFELERİMİZLE GENÇLERİMİZİ BULUŞTURDUK

Bu yıl içerisinde gençlerimize eğitim bilgi yuvası olarak kazandırdığımız iki Kitap Kahvemizin açılışını yaptık. Birincisi Necmettin Erbakan Kültür Merkezi içerisinde yer alıyor. Diğeri ise Akse Mahallemizde hayata geçirdiğimiz Akse Kitap Kahve. Burada gençlerimize eğitim alanında yardımcı olabilecek donanımlarla birlikte, kitap okuma alışkanlıklarını kazanabilecekleri ve oturup dinlenebilecekleri yeni mekanlarımızı kazandırdık.

321933437_1186606868907103_2582810540933315509_n.jpg

MİLLET BAHÇEMİZİN İNŞAATI SÜRÜYOR

Çayırova Millet Bahçesi 70 bin metrekare alanda inşa edilecek. Burada 25 bin metrekare park alanı vardı biz de ilave 45 bin metrekare araziyi park alanına çevirdik. 25 dönümü 70 dönüme çıkardık. 150 milyonluk bir çalışmayla bu parkı ilçeye kazandıracağız. Aynı zamanda deprem toplanma merkezi olarak kullanılacak. Böylelikle adalar manzaralı bölge parkı olarak planlara işlediğimiz alanda halkımız yeşille buluşup, doyumsuz manzaranın tadını çıkaracak.”

9-018.jpg

İŞTE BAŞKAN ÇİFTÇİ’NİN 3,5 YILDA YAPTIKLARI, YAPACAKLARI VE PROJELENDİRLERİ ÇALIŞMALARI;

ciftci-hizmetler.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim