• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 03:48Güneş 05:36Öğle 13:06İkindi 17:02Akşam 20:25Yatsı 22:05
    • 8°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 10°C Ankara
    • 11°C Rize
  • BIST: 10643.58 3.14
  • Altın: 2504.005 0.06
  • Dolar: 32.1989 -0.09
  • Euro: 34.8984 0.11

Başkan Ayaz emekliler ile bir arada

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Yeşilkent Mahallesi’nde bulunan Semt Konağı’nda emeklilerle bir araya geldi.
Başkan Ayaz emekliler ile bir arada

Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Ayaz, geride kalan sürede yapılan hizmetler ve önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

 

SORULARA YANIT VERDİ

Mahalleleri ziyaret edip vatandaşlarla bir araya gelerek istişarelerde bulunan Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz Yeşilkent Mahallesi Semt Konağı ve Sosyal Yaşam Merkezi’ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Emeklilerin bulunduğu bölümde mahalle sakinlerinin istek ve önerilerini de dinleyen Başkan Ayaz, kendisine yöneltilen sorulara da içtenlikle yanıt verdi. 

 

2

 

HER ZAMAN SAHADALAR

Her zaman ekibi ile birlikte sahada olduklarını belirten Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz Yeşilkent Mahallesi’nde ada içlerinde yapılması planlanan düzenlemeler hakkında bilgiler aktardı. Kadınlara yapılacak olan Sultan Köşkü ve İş merkezlerinin okul olarak değerlendirilmesi konularından da bahsetti. Esnaflık yapan vatandaşların mağdur edilmeden iş merkezinden çıkarılarak hemen karşısında yapılmaya başlanan dükkânlara alınacağını belirtti. Muhtarlık binasının da burada hizmet vereceğini söyleyen Başkan Ayaz atıl durumda bulunan iş merkezlerinin birinin okul öncesi eğitim diğerinin ise engelliler için hazırlanacak özel donanımlı bir okul olacağını belirtti. Başkan Ayaz konuşmasına şöyle devam etti:

 

1

 

OKUL SAYISI ARTACAK

Başiskele genelinde 82 okulumuz var yeni yapılacaklarla birlikte bu sayı daha da artacak. Başiskele eğitimde Kocaeli birincisi. Bu başarı her yıl artıyor. İlçemizde hiç lise yoktu. Önceden ilçemizden diğer ilçelere eğitim için gidilirken kazandırdığımız 7 tane lisemiz ile Allah'a hamdolsun artık diğer ilçelerden öğrencilerimiz gelmeye başladı. Doğamız güzel. Şu anda kalıcı konutlarımız hariç 168 sitemiz var. 2009 yılında bu sayı 47 idi,  Şu anda 168 tane sitemiz var, 24 tanesi de bitme aşamasında. Nüfusumuz ise 88 bin 910.  Nüfusumuz yılda 5-6 bin civarında artış gösteriyor. Bizlerde hem yeni gelen nüfusumuzun hem de mevcut nüfusumuzun ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Yatırımcılarımızı teşvik ediyoruz. Başiskele de 2009 yılından bu güne sanayileşmeye değil eğitim ve turizme önem verdik. Ve örnek noktada tuttuk.

 

DSC_0218

 

"NÜFUS ARTTIKÇA DEĞİŞİM DEVAM EDİYOR"

Merkezi yerlerde bir otel zor bulunurken Başiskele de 8 senede 3 otelimiz hizmet vermeye başladı 1 tanesi daha en kısa süre sonra açılacak ve bu otellere eklenecek. Kısa zamanda elhamdülillah Başiskele’yi Kocaeli’nin göz bebeği yaptık. Nüfusumuz arttıkça değişim devam ediyor. Biz planlamalarımızı 2009- 2014 arasında bitirdik. Şimdi 7 Yıldızlı Kent Başiskele'mizi avucumuzun içi gibi biliyoruz bölgemizin neye ihtiyacı var, nasıl kalkındırabiliriz, hepsine vakıfız. Mahallelerimize semt konakları yapıyoruz. Daha önceleri belediyelerin bile böyle binaları yoktu. Allaha çok şükür sizlerin duasıyla Allah lütfetti, ikram etti bunları gerçekleştiriyoruz, yapıyoruz.  Sizlere önem veriyoruz, buralara gelin misafirlerinizi getirin. Hizmetlerimiz bundan sonra da aynı şekilde siz kıymetli hemşehrilerimizle buluşacak” dedi. 

 

Program mahallenin emeklilerime çeşitli hediyelerin takdim edilmesiyle son buldu. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim