• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:20Güneş 05:58Öğle 13:06İkindi 16:56Akşam 20:05Yatsı 21:37
    • 14°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 21°C Rize
  • BIST: 9990.96 0.76
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

BARBAROS TÜRK DENİZ GÖREV GRUBU SOMALİ’DE

Somali Cumhurbaşkanı Sheikm Mohamudı, "Türk Deniz Kuvvetlerinin Afrika sularında dalgalandırdığı bayrakla kendimizi daha güvende hissediyoruz" dedi.
BARBAROS TÜRK DENİZ GÖREV GRUBU SOMALİ’DE

fototikla-064.png

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, şanlı Türk Bayrağını Somali’de dalgalandırdı. Son dönemde yaşanan terör saldırıları ile gündeme gelen Somali’de barış rüzgarları esti.
Afrika turu kapsamında 17 Mart’ta Gölcük’ten yola çıkan ve Afrika'da 21 ülkeyi ziyaret eden Barbaros Türk Deniz Görev Grubu gemileri 22’nci liman ziyaretini Somali’ye yaptı.
Türk Deniz Kuvvetlerinin dünyada görünürlüğünün artırılması, sadece sayılı donanmaların icra edebildiği ana üsten uzakta uzun süreli harekat yapma kabiliyetinin geliştirilmesi, Afrika ülkeleri ile ikili ilişkilerin güçlendirilmesi ve yeni ilişkilerin tesis edilmesi, Afrika ülkelerinin deniz güvenliği alanındaki kapasite artırımına destek sağlanması maksadıyla oluşturulan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, amiral gemisi TCG Gediz Fırkateyni ile 102 günlük seyrin 80’inci gününde Somali’nin Mogadişu Limanında Türk Bayrağını dalgalandırdı. 5 Haziran 2014 günü sabah saatlerinde Mogadişu Limanına yanaşan TCG Gediz Fırkateyni’ni Mogadişu Büyükelçisi Dr. Cemalettin Kani Torun, Mogadişu Askeri Ataşesi Deniz Kurmay Albay Asım Olcay Karadayı ve Somali Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Madey Muraey Sheikh karşıladı.
Karşılamayı müteakip Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Komutanı Tuğamiral Ali Murat Dede ve beraberindeki heyet Somali Genelkurmay Başkanı Tuğgeneral Dahir Adan Elmi ve Somali Savunma Bakanı Mohamed Sheikh Hassan Hamud’u ziyaret etti. Mogadişu Büyükelçiliğini de ziyaret eden heyet için alınan güvenlik tedbirlerinin üst seviyede olduğu görüldü.
Ziyaretlerin ardından Somali Cumhurbaşkanı Hassan Sheikh Mohamudı, Somali Başbakanı Abdıweıı Sheikh Ahmed, Somali Başbakan Yardımcısı, Somali Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarının da aralarında bulunduğu 13 kişilik Somali heyeti, Mogadişu Büyükelçisi ev sahipliğinde TCG Gediz Fırkateynin’de öğle yemeğinde ağırlandı. Öğle yemeğinin ardından gemiyi gezen heyet, geminin imkan ve kabiliyetlerini hayranlıkla dinledi.
Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, liman ziyareti esnasında Sağlık Bakanlığı koordinesinde Somali’ye gönderilen 702 koli ilaç yardımı ile, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve TİKA tarafından gönderilen gıda ve tekerlikli sandalye yardımlarını ve çocuklar için gönderilen oyuncakları ihtiyaç sahiplerine iletilmek üzere Türk Kızılayı’na teslim etti.
Somali Cumhurbaşkanı Hassan Sheikh Mohamudı gemiden ayrılmadan önce TCG Gediz Fırkateyninin helikopter platformunda kalabalık bir basın topluluğuna Mogadişu Büyükelçisi ile birlikte bir basın açıklaması yaptı. Somali Cumhurbaşkanı Türk fırkateyninde yaptığı basın açıklamasında, Türkiye Cumhuriyetinin Somali’de bulunmasından ve yaptığı yardımlardan dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek Türk Deniz Kuvvetlerinin Barbaros Türk Deniz Görev Grubu ile Somali’de bulunmasından son derece mutlu olduğunu ifade etti. Barbaros Türk Deniz Görev Grubu ile kendilerine ulaştırılan yardımların Somali halkını çok sevindireceğini de ifade eden Somali Cumhurbaşkanı, Türk Deniz Kuvvetlerinin bu sularda dalgalandırdığı bayrak kendimizi daha güvende hissetmemizi sağlıyor diyerek kardeş ülke Türkiye’ye teşekkür etti.
Mogadişu Büyükelçisi Torun ise Türkiye ve Somali arasındaki güçlü bağa dikkat çekerek Türkiye’nin her zaman kardeş ülke Somali’nin yanında olacağını ifade etti.
Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Komutanı Tuğamiral Ali Murat Dede, Barbaros Türk Deniz Görev Grubu olarak yaptığımız bu tarihi Somali Liman ziyaretimizin halklarımız ve iki dost ülkenin deniz kuvvetleri arasındaki bağların daha da güçlenmesine katkı sağlamasını ve burada icra ettiği faaliyetlerin Türkiye’den Somali’ye çok güçlü bir dostluk mesajı vermesini temenni ettiğini söyledi.
Faaliyetlerin tamamlanmasının ardından aynı gün öğleden sonra Mogadişu limanından ayrılan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, 4 gemisi ile birlikte Aden Körfezi’nde Deniz Haydutluğu ile Mücadele faaliyetlerine devam ediyor.
Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, Cibuti ve Sudan liman ziyaretlerinin ardından 27 Haziran 2014 tarihinde yurda dönecek ve Gölcük’te yapılacak törenle uzun süredir ailesinden ayrı olan personel ailelerine kavuşacak.

barbaros_turk_deniz_grubu_somalide_kentgebze-(8).jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim