• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 03:54Güneş 05:40Öğle 13:05İkindi 17:01Akşam 20:21Yatsı 21:59
    • 3°C Kocaeli
    • 8°C İstanbul
    • 3°C Ankara
    • 11°C Rize
  • BIST: 10055.98 0.00
  • Altın: 2424.227 0.35
  • Dolar: 32.2325 0.15
  • Euro: 34.7706 0.03

Banliyo tren bu yılsonunda hizmette

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ile birlikte Gebze-Arifiye arasında inceleme yaptı.
Banliyo tren bu yılsonunda hizmette

CHP Kocaeli Milletvekili, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ve beraberindekilerle birlikte Gebze-Arifiye arasında yüksek hızlı trene binerek inceleme yaptı. Akar, Karaman’dan bilgi aldı. Karaman banliyo trenin bu yılsonunda hizmete gireceğini belirtti. Gebze bölgesinde Yüksek Hızlı Tren’in sadece bir sefer durduğu sayının arttırılıp arttırılmayacağız sorusuna Karaman, “ tren sayısı çoğaldıkça artacağını, bununda 2015 sonu ancak olacağını dile getirdi.

SİNYALİZASYON HENÜZ TAMAMLANMADI

Gebze de açıklama yapan TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, “ ülkemizin ekonomi başkenti olan iki ilimiz arasındaki yüksek hızlı tren faaliyete geçti. Bazı eksiklikler var, bu yıl sonuna doğru tüm hazırlıkları yapıp bölgesel hatlarımız da faaliyete geçecek” dedi. Bindiğimiz tren Türkiye’de 1 tane dünyada 6 tane var diyen Karaman, “ bu trenin özelliği 250 km hızla giderken yolun tüm ölçülerini ölçebilen bir sistemi var” diye konuştu. Sinyalizasyon olan yerde tren trafiğinin yoğun olarak çalışabileceğini dile getiren Karaman, “ şuan sinyalizasyon konusunda biraz sıkıntı var, henüz tamamlanmadı.  Şuan Gebze ile Köseköy arasında bir tane hat çalışıyor “ dedi.

basliksiz-1-003.jpg

TÜM HATLAR TEST EDİLDİ

Tüm hatlarımız test edildi diyen Karaman, “ Ankara-İstanbul hattında da testler tüm ölçüm sistemleri uluslar arası sertifikaya sahip olan Avrupa standartında ölçüm yapan Piri Reis gerçekleştirdi. Güvenlk sertiğfikaları alınarak hat işletmeye açıldı “ dedi. Adapazarı-İstanbul (Pendik) bölgesel trenlerin bu yıl sonu itibariyle açılacağını belirten Karaman, “ hazırlıkların tamamlanmasıyla Arifiye-Pendik arasında 2014 sonu itibariyle yolcu taşımacılığına başlanacak. Sakarya Otogar Demiryolu bağlantısı gerçekleşinceye kadar trenler Arifye Gar’dan hareket edecek. Bölgesel hat  İlk etapta 5 istasyonda (Arfiye-Sapanca-İzmit-Gebze-Pendik) duracak peron yapımı devam eden Diliskelesi, Tavşancıl, Hereke, Körfez, Derince, Kırkikievler, Köseköy ve Büyükderbent istasyonları da hizmete girecek. Bu istasyonların tamamlanması 1 yıl sürecek.

ANKARA-HAYDARPAŞA 3 SAAT

Ankara-İstanbul hızlı tren projesi mevcut hattan bağımsız 511 km uzunluğunda 250 km hıza uygun tamamı elektrikli ve sinyalli yeni çift hatlı hızlı demir yolu yapımı içeriyor diyen Karaman, “ Toplam 41 km, uzunluğunda, 31 adet tünel 14,5 km uzunluğunda 27 adet viyadük, 52 adet köprü, 212 adet alt ve üst geçit, 620 adet menfez, 32 adet teknik bina, yaparak toplam 942 adet sanat yapısı ile hat inşa edildi” dedi. Tüm çalışmalar bittiğinde Ankara-Haydarpaşa arası 3 saat olacak diyen Karaman, Kocaeli’de 2 saat olacak. Şuan 40 km’lik tüneli yaptık, 10 km’lik bir kısım daha kaldı. Bunu da tamamlayınca Ankara’yı İstanbul’a bağlayacağız” diye konuştu.

dsc_0264-001.jpg

ANKARA’DAN HALKALI’YA KADAR HAT OLACAK

Karaman; Adapazarı’ndan binen bir vatandaş Arifiye’ye gelip oradan Pendik’e ve son olarak Haydarpaşa’ya bir vatandaş nasıl gidecek, Pendik’ten Marmaray’a bir bağlantı var mı?  diye soran Akar’a, Pendik’te 3 tane otobüs koyduk. Şimdilik bu otobüsler kullanılacak. Bu hat iyi çalışırsa Ankara’dan Halkalı’ya kadar hat olacak. Şuan Pendik, Haydarpaşa ve Halkalı arasında çalışma var. 1,5 senelik bir çalışma gerekiyor. Çalışmaları da yoğun bir şekilde devam ettiriyoruz “ dedi.

BİN CİVARINDA ARAÇ GİRECEK

Köseköy bölgesinin lojistik merkez olacağını söyleyen Akar, burada ciddi sıkıntılar olacak. Daha önce Derince ve diğer limanlarda yük alınırken artık bütün yükü buradan alacaklar. Buraya ciddi anlamda tır ve konteynır dolacak. Burada çok sıkışık bir durum var dedi. Bunun üzerine açıklama yapan Karaman, “ Bölgeye gelip inceledik. Çevre ile ilgili biraz sıkıntı olabilir. Ama buradan başka uygun yer yok. Burada lojistik bir merkez olmasına karar verdik. Kocaeli sanayisinin buradan yük taşımacılığı yapacak. Çevreye çok fazla zarar vermeden bunu yapmaya çalışacağız. Şuanda Lojistik Köyü henüz tamamlamadık ama tamamlandığında günde bin civarında araç girecek. Lojistik Müdürlüğünü kurduk. Çalışmalar sürdürülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim