• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 8°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 10°C Ankara
    • 12°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Bakan Şimşek: “Böyle Bir Talebi Biz Makul Ve Rasyonel Bulmuyoruz”

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın bölgede üretilen petrol ve enerjiden pay istemesine ilişkin olarak, “Böyle bir talebi biz makul ve rasyonel bulmuyoruz. Tam aksine bunun çok çok ötesinde biz zaten gereğ
Bakan Şimşek: “Böyle Bir Talebi Biz Makul Ve Rasyonel Bulmuyoruz”

- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın bölgede üretilen petrol ve enerjiden pay istemesine ilişkin olarak, “Böyle bir talebi biz makul ve rasyonel bulmuyoruz. Tam aksine bunun çok çok ötesinde biz zaten gereğini yapıyoruz” dedi.

Maliye Bakanı Şimşek, ‘Makro Ekonomik Gelişmeler ve 2014 Yılı İlk Çeyrek Bütçe Gerçekleşmeleri’ konulu bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Şimşek, bir gazetecinin “KOBİ’lere ilişkin rahatlatıcı tedbir var mı?” sorusu üzerine, “Bizim KOBİ’lere ilişkin tabi ciddi desteklerimiz var. Bunlar tabi ki devam edecektir ama bunun ötesinde biz henüz ekonominin ciddi bir desteğe ihtiyaç noktaya geldiğine inanmıyoruz. İlk çeyrekte bir miktar tabi ki siyasi tartışmalar veya gelişmeler nedeniyle bir miktar iç talep yavaşlamış olabilir ama biz bunda hızlı bir toparlanma olacağını düşünüyoruz. Dolayısıyla bu noktada bir adım atmayacağız. İlave destek söz konusu olursa KOSGEB veya Halk Bankası üzerinden bize talepler gelir ve biz değerlendiririz. O anlamda bir talep yok” dedi.

“SON DERECE YANLIŞ BİR YAKLAŞIMDIR”

Diyarbakır’ın ilk kadın Belediye Başkanı seçilen BDP’li Gültan Kışanak’ın bölgede üretilen petrol ve enerjiden pay istemesini de değerlendiren Bakan Şimşek, şu açıklamada bulundu:

“Son derece yanlış bir yaklaşımdır. Türkiye’de bütün gelirler bir havuzda toplanıyor ve ülkenin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak ülkenin dört bir tarafına hizmet ve yatırım olarak sunuluyor. Şunu çok açık bir şekilde söyleyeyim; Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne biz topladığımız vergi gelirlerinin kat kat üzerinde kamu hizmeti sunuyoruz. Dolayısıyla Türkiye’nin göreceli olarak az gelişmiş bölgelerini hızlı bir şekilde kalkındırmak için ülke ve devlet olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Eğitime, sağlığa, çiftçiye, ülkemizin dört bir yanındaki alt yapı yatırımları bütçeden geliyor. Hiçbir dönemde olmadığı kadar son 11 yıl içerisinde Doğu ve Güneydoğu’ya yatırımlar yapılmıştır. En büyük teşvikte çözüm sürecidir. Çözüm süreci ile beraber bölgede huzur ortamı, göreceli bir rahatlama söz konusudur. Yatırımlarda çok hızlı bir artış vardır. Şimdi biz 6’ncı bölgeye girişimciye diyoruz ki; 100 liralık yatırım yap sana 116 liralık destek vereceğiz. O desteği tabi ki bütçeden veriyoruz. Dolayısıyla Türkiye’nin zaten petrol üretiminin toplam Türkiye ihtiyacına oranı yüzde 10 bile değil.”

“KOMŞULARIMIZIN 4’TE BİRİ KADAR ŞANSLI DEĞİLİZ”

Türkiye’nin petrolde yüzde 92’den fazla bir oranla dışa bağımlı olduğunu kaydeden Şimşek, “Bahsedildiği gibi rakamlar Türkiye yer altı zenginlikleri açısından çok zengin bir ülke değildir. Komşularımızın 4’te biri kadar şanslı değiliz. Onlar petrol ve doğalgaz ihracatı ile bu işi sürdürürken biz ise ekmeğimizi taştan çıkaran bir ülkeyiz. Bundan 11 yıl önce bu ülkede toplanan her 100 liralık verginin 86 lirası faize gidiyordu. O dönemde zaten ne Türkiye’nin diğer taraflarına ne de Doğu ve Güneydoğu’ya yatırım yapılmamıştır. Şimdi bugün topladığımız vergi gelirlerinin yüzde 85’ini biz milletimize yatırım ve hizmet olarak sunuyoruz. Sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“BÖYLE BİR TALEBİ MAKUL VE RASYONEL BULMUYORUZ”

Güneydoğu Anadolu Projesi’ne 11 yıl içerisinde 36 milyar lira para harcandığını söyleyen Şimşek, şöyle devam etti:

“Yakında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bu bölgesel kalkınma projeleri sayesinde istihdam edilecek eleman bulunamayacak. Hatta batıdan oraya göç başlayacak ve çiftçilerimizin geliri 4 katına çıkacak. Çok ciddi bir zenginleşme söz konusu olacak. Böyle bir talebi biz makul ve rasyonel bulmuyoruz. Tam aksine bunun çok çok ötesinde biz zaten gereğini yapıyoruz.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim