• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:21Güneş 05:59Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:04Yatsı 21:35
    • 11°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

Bakan Kurum'dan Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası için önemli açıklamalar!

Dün Kocaeli'ye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ‘Büyük Dönüşüm Kocaeli’ programında Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası için peş peşe müjdelerde bulundu.
Bakan Kurum'dan Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası için önemli açıklamalar!

Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ‘Büyük Dönüşüm Kocaeli’ programına; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, ilçe belediye başkanları, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü ve davetliler katıldı. 

DARICA’NIN ALTINI ÜSTÜNE GETİRDİK 
Programda ilk olarak Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın konuştu. Büyükakın konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Şehrimizin meseleleri ile bu şehrin evladı gibi ilgilendiniz. Kendimizi hiç yalnız hissetmedik. Başta cumhurbaşkanımız ve bakanlarımızı hep yanımızda gördük. Şehrimizin meselelerini ne zaman size arz etsek her zaman çözümlerinizle meselelerimizi çözümlediniz. Bugün şehrimizin 12 ilçesinde de çok ciddi bir dönüşüm gerçekleşiyor. Darıca’da inanılmaz bir altyapı yatırımına başladık. Darıca’nın altını üstüne getiriyoruz. Darıca’yı millet bahçesi ile taçlandırıyoruz. Darıca ile Tuzla’yı birbirine bağlayacak olan bağlantı yolunu projelendiriyoruz. Darıca’yı Gebze’ye bağlayan Eskihisar Bağlantı Yolunu projelendiriyoruz. 
DİLOVASI KÖMÜRCÜLERDEN KURTULUYOR 
Çayırova’da Millet Bahçesi projesini bitirmek üzereyiz. Çayırova’nın çok önemli beklentisi olan kent meydanı projemizin üzerinde çalışıyoruz. Yine Çayırovalıların dört gözle beklediği hastane projesini Sağlık Bakanlığımız ile birlikte çalışıyoruz. Yakın zamanda vereceğimiz müjdelerden biri Gebze’ye Fatih’in son otağını kurduğu Hünkar Çayırı mevki. 200 dönümlük bu araziyi Gebze Belediyesi’ne tahsis ettiniz. Projelendirme çalışmalarını tamamladık, çok yakın bir zamanda ihaleye çıkacağız. İnşallah çok kısa bir zamanda Hünkar Çayırı’nı Gebzelilerin hizmetine açacağız. Burası bölgenin bir çekim ve cazibe merkezi olacak. Gebze’nin 30 yıllık tapu sorunlarını çözmeye vesile olmuştunuz. Bugün de yine Adem Yavuz Mahallesi’yle ilgili bir sorunun daha çözülmesine imza attınız. Dilovası ilçemizde Kömürcüler OSB meselesini en başından beri sahiplendiniz ve çözüme ulaşması noktasında sona gelinmiş vaziyette. Hem yeni bir Dilovası’nın inşaası hem de Kömürcüler OSB probleminden Dilovası’nın kurtarılması için önümüzü açtınız. 
ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAKTAN KAÇINMADIK 
Hiçbir zaman ipe un sermedik. Nerede bir problem varsa elimizi taşın altına koyduk. Çocuklarımızın tableti yoksa tablet aldık, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze verdik. Evinde yemek pişirmekten, gıda almaktan aciz olanlar varsa onların da yardımına koştuk. Esnafa yardımcı olmak belediyenin işi değildir demedik. Esnafımıza 30 Milyon TL’lik destek verecek destek paketimizi hayata geçirdik. Birileri gibi ‘Askıda Fatura’ demedik. Çünkü belediyeler sivil toplum kuruluşları değildir. Belediyeler hizmet üretme makamlarıdır. Bizde hizmet üretmek için elimizi taşın altına koymaktan kaçınmadık adeta gövdemizle birlikte taşın altına girdik. 
HAYAL VAAT ETMEDİK 
Ne yaparlarsa yapsınlar, belediyeciliğin bir süre sonra imajdan ibaret olmadığını görecekler. Şehrin her noktasında, hangi problemi varsa ona koşmak için bahane üretmedik, hayal vaat etmedik. Seçimden önce vaat ettiklerimizi seçimden sonra inkar etmedik. Hatta seçimden önce vaat etmediklerimizi de yapmak için çabaladık. Büyükşehir belediyemizin kaynaklarını güçlü hale getirdik. Bugün kendi kaynaklarımızla kentin birçok noktasında proje yapma imkanımız var. Ağzımızdan çıkan lafın gerçek olduğunu görecekler. Yaptığımız hizmetler vatandaşlarımız tarafından takdir ediliyor. Kentimizin en önemli önceliği deprem. Hali hazırda riskli binalarımızı yıkmaya başladık. Valimizin liderliğinde bu çalışmayı da hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Ağır ve orta hasarlı binaların dönüştürülmesi için yol almaya kararlılıkla devam edeceğiz. Bu şehir için bize sürekli ön açıcı olan bakanlıktaki tüm çalışanlarımıza sonsuz teşekkürü bir borç biliyorum.” 
DİLOVASI GEBZE MİLLET BAHÇESİ’NİN İHALESİ OCAK AYINDA 
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın ardından TOKİ Başkanı Ömer Bulut bir konuşma yaptı. Bulut konuşmasında, “Yatay ve yöresel mimariye uygun konut projelerimizin yanında; okul hastane, stadyum, millet bahçesi gibi birçok projeyi hayata geçirerek şehirlerimizi yeniden yapılandırıp, acil barınma ihtiyacını karşılamak için bugüne kadar 1 milyona yakın konut ürettik. Her ilimize millet bahçesi kazandırılması konusunda bakanlığımızın organizasyonunda 182 millet bahçesi planladık. Kocaeli’nde 1 milyon 200 bin metrekarelik 6 millet bahçesi yapıyoruz. Dilovası ve Gebze Millet bahçelerinin ihalelerine ocak ayında başlıyoruz. Bir deprem esnasında toplanma alanı, geçici koordinasyon merkezi ve barınma alanının yanı sıra, sosyal tesisler olacak. TOKİ olarak şehirlerimizi daha sağlıklı hale getirmek için yeşillenme önem veriyoruz. TOKİ olarak Kocaeli’ne 3,6 milyar TL’lik yatırım yaptık. 11 bin 460 konut, 650 yatak kapasiteli 3 hastane, 18 okul, 5 cami ve diğer sosyal donatı alanları inşa ettik. 6 ilçemizde kentsel dönüşüm çalışmaları başlattık. Çayırova’da 106, Dilovası 1210 konutta kentsel dönüşüm projemizi hayata geçiriyoruz” dedi. 
CUMHURBAŞKANIMIZIN DÖNEMİNDE SESSİZ VE BÜYÜK BİR DEVRİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ
 TOKİ Başkanı Ömer Bulut’un ardından Kocaeli Valisi Seddar Yavuz konuştu. Yavuz, “31 yıldır bu devlete hizmet den birisi olarak yurtdışına gittiğimizde özendiğimiz yılları dün gibi hatırlıyorum. Çok şükür ki devletimiz Recep Tayyip Erdoğan döneminde sessiz ve büyük bir devrim gerçekleştirmiştir. Eskiden ezik, ne zaman rekabet edeceğiz sorularını sorardık. Bu dönem içerisinde geldiğimiz noktada her şehirde millet bahçeleri bulunuyor. Böyle bürokratlarla çalıştığım için şanslı bir valiyim” ifadelerini kullandı. 
KOACELİ’YE 45 MİLYAR TL’LİK YATIRIM YAPTIK 
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un ardından son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum konuştu. Kurum konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Şehirlerimizde millet bahçelerinden deprem dönüşüm konutlarına binlerce projeyi başlatmanın mutluluğunu yaşadık. Kocaeli’nin en büyük dönüşümünü ‘Bismillah’ diyerek başlatıyoruz. Devletimiz güçlü Türkiye davasında Kocaeli’nin hep yanında olmuştur. Son 18 yılda onlarca farklı alanlarda Kocaeli’mize 45 Milyar TL’lik yatırım gerçekleştirdik. Bakanlık olarak hem Kocaeli merkezde hem de 12 ilçemizde hiçbir vatandaşımızı ayırt etmeksizin 10 Milyar TL’lik yatırımımız oldu. 81 ilimizde olduğu gibi depremden en büyük zararları gören Kocaeli’miz önceliğimiz; kentsel dönüşümdür. Bugüne kadar bakanlığımız 1 Milyon konutun dönüşümünü sağladık. Kocaeli’mizde 9 riskli ve 9 rezerv yapı alanında çalışmalarımızı yürütüyoruz. 
DİLOVASI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ ADIM 
Bugün Dilovası içinde çok önemli adımı hep birlikte atıyoruz. İstanbul’dan her geçtiğimizde Dilovası’nda yaşayan vatandaşlarımızın hava kirliliği sebebiyle yerleşim alanını daha yaşanabilir bir alana taşımak için Dilovası’ndaki vatandaşlarımıza söz vermiştik. Etaplar halinde Tavşancıl’daki rezerv alanına taşıyacağız. Şubat ayında ihalemizi gerçekleştirerek 2021 yılının ilk yarısında 120 blok bin 200 bağımsız bölümden oluşan konutlarımızın temellerini atacağız. Dilovası’ndakilerin sağlığı ve geleceği için Kömürcüler OSB için somut adımlarımızı atıyoruz. İnşallah oradaki dönüşümü de tamamlayacağız ve 2021 yılında OSB’nin dönüşümü de tamamlanmış olacak. 

02-(orta).jpg
VATANDAŞLARIMIZIN RİSKLİ YAPILARDA OTURMASINA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ 
Gebze’de, Darıca’da, Çayırova’da yeni rezerv konutlar üreteceğiz ve riskli olduğunu tespit ettiğimiz yapılarda yaşayan vatandaşlarımız için konutlarımızı hızlıca yapacağız. 2 bin 500 acil konutlar üreteceğiz. Bu konutların bedellerinde yüzde 40’a varan indirimlerle 180 ay ay vadelerle ev sahibi olacağı büyük dönüşümü başlatacağız. Vatandaşlarımızın riskli yapılarda oturmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Kocaeli’mize çok büyük müjdelerle geldik. Vatandaşlarımızı mutlu edebilmek bizi de heyecanlandırıyor. 
TAPU MÜLKİYET SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ 
Gebze’de millet bahçesi ile ilgili alan incelememizi gerçekleştirdik. Ocak ayında ihalesini yapacağız. Bir diğer müjdemiz ise Hürriyet ve Yavuz Selim mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın 35 yıldır süren mülkiyet problemlerini yüzde 56’sını çözdük. Vatandaşlarımıza tapularını Gebze Belediyemizle ortak çalışma ile teslimini yaptık. Bu mahallelerin tamamında çözüme kavuşturacak adımlarımızı attık. Adem Yavuz mahallemizdeki tapu mülkiyet sorununu çözmek için gerekli görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Buradaki mülkiyet sorununu da diğer sorunları çözdüğümüz gibi çözeceğiz. 
KİRAZPINAR VE ARAPÇEŞME’YE 700 KONUT 
Gebze’de Kirazpınar ve Arapçeşme Mahallelerimizde yer alan sağlıksız konutlar var. Bize yakışmayan bir yaşan sürdürülüyor. 700 konutumuzu bu alanlarımızın dönüşümü için vatandaşlarımıza vereceğiz. Hem vatandaşımıza hem daha yaşanabilir bir alan sunmuş olacağız hem de Gebze’mize yakışmayan bu görüntüyü ortadan kaldıracağız. Diğer konutlarımızda olduğu gibi bu konutlarda da yüzde 40’a varan indirimler uygulayacağız. 180 aya varan vadelerle de onların kira öder gibi ev sahibi olmalarının önünü açmış olacağız. Çayırova Şekerpınar Mahallemizdeki riskli alanların imar planlarını da onayladık ve TOKİ ile çalışmalara başlıyoruz.” Yapılan konuşmaların ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çekilerek program sona erdirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim