• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 1°C Kocaeli
    • 8°C İstanbul
    • 2°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 8718.11 0.00
  • Altın: 2245.967 0.07
  • Dolar: 32.3336 0.08
  • Euro: 35.1866 -0.00

Bakan Koca tüm ayrıntıları son durumu açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüste son durumu açıkladı. Son 24 saatte 23 hasta vefat etti, 1092 hasta iyileşti. Toplam test sayısı 1 milyon 696 bin 355, vaka sayısı 152 bin 587 ve vefat sayısı 4 bin 222 oldu.
Bakan Koca tüm ayrıntıları son durumu açıkladı

 

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saat 14.00'te başlayan Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın sona ermesinin ardından kameralar karşısına geçti. Bakan Koca, açıklamaları ile kamuoyunu bilgilendirdi. İşte Bakan Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

SALGINA KARŞI ALDIĞIMIZ TEDBİRLER TOPLUM TARAFINDAN KABUL GÖRDÜ

 

Halen kontrollü bir şekilde süren mottonun adı şuydu 'Hayat Eve Sığar'. Bugün geride bıraktığımız 9 haftanın mücadelesinin tedbirlerin sonucunu alıyoruz. Salgına karşı aldığımız tedbirler toplum tarafından kabul gördü. Çilesiz tedbir olmaz. Yeni vaka sayımızdaki düşüş başarı grafiğimizdir. Umutsuz tek gün yaşamadık.

SOKAĞA MASKESİZ ÇIKILMAMALIDIR

 

 

Dünya virüsten tam olarak kurtulacağımız tarihi bilmiyor. Hayatı yeniden planlıyoruz. Bu hayatta virüse karşı korunma tedbirlerini ilk plana alıyoruz. Sokağa maskesiz çıkılmamalıdır.

BAYRAM UYARISI

Bütün toplumdan istenildiği gibi evimizde kalalım. Bayram kutlamalarını ziyaretlere giderek yapmayalım Bayram günlerinde tedbirlere uyarsak sonrasında daha özgür olabiliriz. Özgürlüğümüzü hareket serbestiyetimizi tedbirler garanti altına alacak. Sağlık güvenliğinizi riske edecek her ihtimale karşı dikkatli olacaksınız.

Alışveriş ve seyahatta kendinizi güvenlik çemberine alın. Mücadelenin birinci döneminde başardık, bu döneminde de başaracağımızdan kuşku duymuyorum.

ŞEHİRLER ARASI ULAŞIMDA KOD UYGULAMASI!

HES uygulaması ile seyahatlerde serbest giriş kartı olacak. Hayat eve sığar uygulaması ile kod alınacak. Uygulamaya önce şehirlerarası ulaşımda geçiyoruz. Mobil uygulama üzerinden alacağınız kodu kullanarak uçak ve tren seyahati yapabileceksiniz.

Seyahatlerde sağlık durumlarının kontrolü, ilgili seyahat firması tarafından sağlanacak. Virüs bulaştığı tespit edilirse yolculuk esnasında temas ettiği kişilerin takibi yapılacak.

SAĞLIK TURİZMİ SEZONUNU ERKEN BAŞLATTIK

Sağlık turizmi sezonunu erken başlattık. Talebe, müracaata göre gerektiğinde charter seferler düzenlenebilecek

Yarın itibarıyla iş yerlerinde, o iş yerinde uyulması gereken kuralları gösteren afişler ve rehberlerle karşılacaksınız

Bakan Koca Hayat Eve Sığar uygulaması ile ilgili "Bireyler risk taşımadığını, hasta veya temaslı olmadığını bu uygulama aracılığıyla gösterebilecek." dedi.

 

Yeni hastanelerimiz İstanbul'da yoğun bakım sorununu çözecek. Bütün yataklar yoğun bakım yatağı olarak planlandı.

LİSEYE GİRİŞ VE ÜNİVERSİTE SINAVI AÇIKLAMASI

 

Liseye Giriş ve Üniversite sınavlarında öğrencilerin sınava nasıl gireceğiyle ilgili yeni bir rehber yayınlanacak. Öğrencilerin maskeyle sıraya oturmasını isteyeceğiz.

OSB ve benzeri yerlerde test sayılarını artırıyoruz. OSB'lerde 50 bine yakın kişiyi taradık. Bu 50 bin test içinde pozitif çıkma oranı binde 3.5 Yakın zamanda havaalanlarında, yurt dışından gelen yolculara da testin yapılması şeklinde bir çalışmamız var. Gümrük kapıları dahil.

65 YAŞ ÜSTÜNE MÜJDE

65 yaş üzeri büyüklerimiz bu dönemde çok büyük fedakarlık gösterdiler. Büyüklerimize küçük bir müjdemiz olacak. 65 yaş üzeri büyüklerimize memleketlerine gideceklerse yanlarında bir refakatçı ile tek yönlü bir aylık seyahat izni verilecek.

ÇİN'İN VE AVRUPA'NIN TEDAVİ ALGORİTMASINI KULLANMADIK

Çin'in ve Avrupa'nın tedavi algoritmasını kullanmadık. Bu yaklaşımla tedavideki ve yoğun bakımdaki hasta sayımızın azaldığını gördük. Azalmaya da devam ediyor.

İKİNCİ DALGA RİSKİ GÖRMÜYORUZ

İkinci dalga riski şu anda görmüyoruz. Tedbirlere uyarsak ikinci dalga söz konusu olmaz. Aşı konusu hassas bir konu. Umudumuzu koruyalım. Somut bir şey geliştiğinde paylaşırız.

Restoranların nasıl açılması gerektiği, oturma düzeni dahil planlaması yapıldı, rehber hazırlandı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim