• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 15°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 23°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9516.57 -0.08
  • Altın: 2492.678 0.34
  • Dolar: 32.5967 0.13
  • Euro: 34.841 0.22

Bakan Kılıç, Tmok Başkanı Erdener’i Kabul Etti

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “SportAccord benim tahmin ettiğim kadarıyla en yoğun olarak bizim uluslararası camiaya verdiğimiz mesaj bu doping konusunda Türkiye’nin hiçbir şekilde müsamahası olmadığı, sıfır tolerans noktasındaki duruşumuzu ç
Bakan Kılıç, Tmok Başkanı Erdener’i Kabul Etti

- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “SportAccord benim tahmin ettiğim kadarıyla en yoğun olarak bizim uluslararası camiaya verdiğimiz mesaj bu doping konusunda Türkiye’nin hiçbir şekilde müsamahası olmadığı, sıfır tolerans noktasındaki duruşumuzu çok katı bir şekilde devam edeceğinin mesajını açık olarak verebildik diye düşünüyorum” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener’i kabul etti. Kılıç, geçen hafta Antalya'da yapılan 12. SportAccord Kongresi'nin ardından değerlendirmelerde bulunmak üzere Erdener ile bir araya geldiklerini kaydetti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda gerçekleşen kabulde Bakan Kılıç, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Basın mensuplarının CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun e-bilet uygulamasıyla ilgili verdiği soru önergesi hatırlatılarak, "Bu kartlardan her yıl 15-20 lira kesileceği, hatta maç başına da 2 lira kesileceği gibi bir söylenti var. Bu doğru mudur? Kişisel bilgiler alınacak bu da özel hayatın gizliliğine aykırı mıdır sizce" sorusu üzerine Kılıç, “E-bilet uygulaması tamamen spor müsabakalarında ki burada öne çıkan futbol müsabakaları bu bağlamda, burada yaşanan olumsuz olayların, şiddetin, taraftar olmayan kişilerin kanun dışı hareketler ve verdikleri zararın önlenmesine yönelik olan, 6222 sayılı yasamızın bir devamı olarak hayata geçti” diye konuştu.

“CİDDİ MANADA YARDIMCI OLACAĞINI DÜŞÜNDÜĞÜM BİR SİSTEMDEN BAHSEDİYORUZ”

Teknik detaylar noktasında ise zaten verilen soru önergesine cevap verileceğini vurgulayan Kılıç," Bugün veya yarın, hem Futbol Federasyonumuz hem de konuyla ilgili şirketler bu noktada ki bir basın toplantısıyla bütün detaylar noktasında açıklamaları yapacaklar diye biliyorum. Burada kişisel bilgiler diye, özel olarak talep ediliyor diye adlandırılan ve birkaç gündür basında yer alan bu konular üzerinde şunu söylemek istiyorum. Herhangi bir vatandaşımız bir yerden bir yere seyahat etmek için uçak bileti aldığı zaman veyahutta bir banka hesabı açmak istediği zaman, muhtarlıkta herhangi bir işlem yapmak istediğiniz zaman, üzerinde vatandaşlık numarası olan nüfus cüzdanınız olmadığı takdirde işleminizi yapamıyorsunuz. Kişisel bilgi olarak dediğiniz şey vatandaşlık numarası ve kartın üzerinde olan fotoğrafınız. Bu herhangi bir şekilde özel hayatı ihlal değil ama sizin spor müsabakasına gittiğinizde başka bir kişiye, bu sporcu olabilir, top toplayıcı çocuklarla ilgili olabilir veya basın mensubuna zarar vermeniz noktasında asıl bunun kişisel hak ihlali olduğunu düşünüyorum. Yasa dışı bir işlem olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu noktada ciddi manada yardımcı olacağını düşündüğüm bir sistemden bahsediyoruz. Bunun teknik detaylarıyla ilgili olan ve daha fazla nelerin yapılıp yapılmayacağını futbol federasyonumuz ve sorumlu şirket onların yapacağı açıklamalardan detayları alabilirsiniz" dedi.

“BİZİM TÜRKİYE OLARAK VE GENÇLERİMİZ SPORCULARIMIZ OLARAK ULUSLARARASI MÜSABAKALARDAKİ KATILIMIMIZI ARTIRMAMIZ LAZIM”

Antalya’da yapılan toplantıda olimpiyatlara adaylık süreciyle ilgili bir rotanın belirlenip belirlenmediğinin sorulması üzerine Bakan Kılıç, "SportAccord çerçevesinde bin 700’ü aşkın katılımcı, dünyanın tüm spor liderleri diyebiliriz. Bunların katıldığı bir ortamdı. Tabi ki burada 2020 olimpiyatları için yapılan çalışmalarda neler yapıldı neler farklı yapılabilirdi gibi müzakereler de oldu. Bundan sonrası için ne yapılabilir, nasıl bir karar alırız bunlarla ilgili çalışmalarımız oldu ama önemli olan şuydu, bu çalışmalar ortasında yapılan bütün toplantıların ortaya koyduğu resim şunu gösteriyor. Bizim Türkiye olarak ve gençlerimiz sporcularımız olarak uluslararası müsabakalardaki katılımımızı artırmamız lazım. Yani sadece olimpiyat anlamında düşünmememiz gerekiyor, olimpiyata hazırlık noktasında olan müsabakalar, olimpiyatlar için yapılacak yarışmalara katılım noktasında puan toplanan yarışmaların burada ki katılımımızı ve burada alacağımız neticeleri daha iyi bir sonuca getirmemiz gerekiyor. Bu anlamda bize olumlu bilgiler, farklı bilgilerin ulaştığı oldu. Örneğin, SportAccord benim tahmin ettiğim kadarıyla en yoğun olarak bizim uluslararası camiaya verdiğimiz mesaj bu doping konusunda Türkiye’nin hiçbir şekilde müsamahası olmadığı, sıfır tolerans noktasındaki duruşumuzu çok katı bir şekilde devam edeceğinin mesajını açık olarak verebildik diye düşünüyorum. Uluslararası olarak spor liderleri olarak değerlendirirsek bunlarında görüşmelerinde yaptığımız ve algıladığımız şu ki, bu mesajımız yerine ulaştı. İlerideki zamandaki olimpiyat noktasındaki kararımızı şuanda vermiş değiliz. Bu noktada da acele etmemizi gerektirecek bir şey olmadığını düşünüyorum" diye konuştu.

“BU KONU GÜNDEME GELDİ ANCAK YOĞUN OLARAK KONUŞULMADI”

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) Başkanı Lamine Diack ile görüşmelerinizde, IAAF'ın Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) verdiği olimpiyat şampiyonu Aslı Çakır Alptekin gündeme geldi mi? sorusuna Kılıç, "Bu konu gündeme geldi ancak yoğun olarak konuşulmadı. Daha çok geleceğe yönelik çalışmalardan bahsedildi. Şu anda yargı aşamasında olan konularla ilgili konuşmanın doğru olmadığını düşünüyorum ama geçmişte farklı ülkelerde yaşanan benzer sıkıntılar ilgili tecrübe paylaşımının yapılması gerektiğinde mutabakata vardık" şeklinde konuştu.

Doping olayının sadece Türkiye'de varmış da dünyanın hiçbir ülkesinde yokmuş gibi bir algı ortaya çıktığını belirten Kılıç, "Farklı ülkelerde de zaman zaman bu tür sıkıntılar yaşanıyor. Bu ülkeler sıkıntıyı nasıl giderdiler, hangi önlemleri aldılar, bu anlamda görüşmeler oldu. Şahsi kanaatim Hacettepe Üniversitesi bünyesinde faaliyete geçecek doping kontrol merkezimizin, WADA akreditasyonunu almasıyla ki sonbaharda alacağını düşünüyoruz, en büyük mesajı vermiş olacağız" dedi.

“BİZİM 2016 RİO OLİMPİYAT OYUNLARI İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR KATILIMI HEDEFLEMEMİZ LAZIM”

TMOK Başkanı Erdener, uluslararası alanda sporcularla çok daha etkin olunması gerektiğini ifade ederek, "Bizim 2016 Rio Olimpiyat oyunları için çok büyük bir katılımı hedeflememiz lazım. 114 sporcumuzla 2 güzide takımımızla yer aldığımız Londra’da çok ses getirdi takımlarımız. Rio’da çok daha fazla ses getirmeliyiz ve 200 sporcuyu hedefliyorum. Bu Türk sporu açısından çok önemli” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim