• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 03:50Güneş 05:37Öğle 13:06İkindi 17:01Akşam 20:24Yatsı 22:04
    • 17°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 15°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 10507.78 1.82
  • Altın: 2465.437 -0.05
  • Dolar: 32.2606 0.03
  • Euro: 35.0379 -0.32

Bakan Işık Başvurusunu Yaptı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık bu dönemin 50’nci milletvekili aday adaylığı başvurusunu kendisine tahsis edilen 41 kayıt numarası ile yaptı.
Bakan Işık Başvurusunu Yaptı

AKP’de 50’nci başvuruyu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık kendisine il yönetiminin jesti olarak tahsis edilen “41” numarayla yaptı. Işık’ın başvurusu nedeniyle Kocaeli geneli belediye başkanları, ilçe başkanları, gençlik ve kadın kolları başkanları AKP Kocaeli İl Teşkilatı’na geldi. Gebze Bölgesi’nden Belediye Başkanı Adnan Köşker ile AKP İlçe Başkanı Hasan Soba’nın katılmadığı gözlenirken Darıca, Çayırova ve Dilovası’nın gerek belediye başkanları, gerekse ilçe başkanları ile gençlik ve kadın kolları başkanları da katıldı. Bakan Işık teşkilata gelişinin ardından bir süre dinlendi ve ardından toplantı salonuna geçti. AKP’nin üç dönem kuralından ötürü bu dönem son defa adaylık başvurusunda bulunmuş olan Fikri Işık ziyaretinin hem yeni yönetime tebrik, hem de aday adaylığı başvurusu olduğunu kaydetti.
 
28 ŞUBAT’TA ADAY TANITIM TOPLANTISI
 
Toplantının açış konuşmasını AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan yaptı. Ceyhan adaylık için başvuruda son gün içinde olduklarını belirterek  28 Şubat’ta tüm aday adaylarının katılımıyla tanıtım toplantısını, 1 Mart’a ise temayül yoklamasını yapacaklarını söyledi. Ceyhan,. “Bu çalışmaların ardından tüm aday adaylarımızla Kocaeli’ye yayılarak çalışacağız. Başbakanımızın hedefini başarmak için gece gündüz çalışacağız” dedi. Ceyhan konuşmasında kongre sürecine dair de detaylı bilgilendirmede bulundu. Ceyhan il kongresine 541 delegenin katılıp oy kullandığını, yönetimin 525 delegenin oyuyla seçildiğini hatırlattı.
 
“TÜRKİYE’NİN EN DİRİ TEŞKİLATI”
 
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı, AKP Kocaeli Milletvekili ve Milletvekili aday adayı Fikri Işık konuşmasına teşkilattan gelen bir partili olduğunu hatırlatarak başladı. Işık yeni yönetime ziyaretinin devlet görevinden ötürü yurtdışına çıkmasından dolayı biraz ertelemeli olduğunu belirtip geride kalan kongreye atıfta bulundu. Işık, “AK Parti Kocaeli Teşkilatı ülke genelindeki en diri teşkilatlardan biridir. Bunu il kongresinde de kanıtlamıştır. Başbakanımız Davutoğlu grup toplantısında Kocaeli’yi onura etmiştir” diye konuştu. Teşkilatın bugüne kadarki hiçbir seçimde kendilerini mahcup etmediğini ve her seçimden alnının akıyla çıktığını kaydetti.
 
CEYHAN VE YÖNETİMİ BAŞARILI OLACAKTIR
 
İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ile uzun yıllardır birlikte çalıştıklarını, başarılı olacaklarına inandığını kaydeden Ceyhan, AKP’nin iktidara gelişinden bugüne 13 yıllık süreçte çok büyük değişimler yaşandığını, Kocaeli’de büyük farklar oluştuğunu söyledi. Seçimlerde halk desteği ile teşkilatın gücünün büyük önemi olduğunu, her ikisine de sahip olduklarını belirten Bakan Işık başarıyı da bu iki olgunun getirdiğini söyledi. Işık, “Bize güvenen halkımız ve halkın güvenini sandığa yansıtan teşkilatlarımız var” diye konuştu.
 
OLGUN BİR SEÇİM OLACAKTIR
 
Aday adaylığı sürecinin AKP’nin olgunluğuna yakışır şekilde geride kalacağına inandığını belirtip adayların açıklanmasının ardından listede yer alan almayan tüm partilerin, teşkilatların her kademesindeki partililerin var gücüyle seçim çalışmasına yöneleceğine inandığını belirten Fikri Işık konuşmasını hükümet çalışmaları ve “Paralel yapı” söylemi üzerinden CHP’ye yüklenerek tamamladı:
 
YENİ BAŞARILAR İÇİN, 13 YIL YETMEZ
 
“AK Parti’nin 13 yıllık iktidarında çok büyük değişimler oldu. Türkiye’nin 13 yıllık net bir başarı hikayesi, darbeler ve parti kapatma davaları dahil türlü engellere rağmen var. 13 yıllık süreçteki başarı hikayesi ise Türkiye için yeterli değil.  Yeni başarı hikayeleri yazmak için Türkiye’nin AK Parti’yi ihtiyacı var. AK Parti’yi sandıkta yenemeyenler, memleketi kaosa çevirmek isteyen yapılarla işbirliği yapıyorlar. Son dönemdeki iddialar çok vahim. Bu vahim iddialar karşısında CHP’nin susması kabul edilemez. CHP’ye açık çağrıda bulunuyorum. Bu i
iddialara kamuoyunu tatmin edici cevaplar verin. Suskun kalıp bu iddiaları geçiştirmeyin.
 
ANA MUHALEFET PARTİSİ EN CİDDİ SINAVDA
 
Eğer iddialar doğru ise ana muhalefet partisi bir sınav ile karşı karıyadır. Seçim öncesi bu iddiaları doyurucu şekilde açıklamalı. Eğer iddialar doğru ise de, doğru değil ise de gerekeni yapmak zorundadır. Ülke seçime gidiyor ve birileri bazı dış mihrakların desteği ile iktidarı dizayn etmeye çalışıyor. Yapılan ihanete ana muhalefet içinde çanak tutanların olması gerçekten Türkiye’nin alışık olmadığı bir durumdur.”
 
HALKA YİNE GERÇEKLERİ ANLATALIM
 
Seçimlerde teşkilatların üzerine çok şey düştüğünü belirten Işık, “Biz halkımızın kapısına giderek bu gerçekleri tek tek anlatacağız. Genel seçimlerde de paralel yapı ile CHP işbirliği yapıldı. Onlara göre biz belediye almayacaktık. İnsanımız kirli tezgahı görünce 30 Mart’a bize çok güçlü destek verdi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de aynısı yaptılar ama başarılı olamadılar. Bu seçimlerde de tüm teşkilat üyelerimiz ellerinden geleni yapacaktır. Yeter ki biz yine halkımıza gerçekleri anlatalım” dedi.

10-003.jpg11-003.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim