• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 03:48Güneş 05:36Öğle 13:06İkindi 17:02Akşam 20:25Yatsı 22:05
    • 17°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 10643.58 3.14
  • Altın: 2504.005 0.06
  • Dolar: 32.1989 -0.09
  • Euro: 34.8984 0.11

Bakan Güllüce Net Konuştu

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşüm yapılan yerlerde arsa sahipleri ve müteahhitler arasında hakem rolü oynadıklarını belirterek, “Kimse, ‘3’te 2 çoğunluğu sağladım, ben istediği...
Bakan Güllüce Net Konuştu

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşüm yapılan yerlerde arsa sahipleri ve müteahhitler arasında hakem rolü oynadıklarını belirterek, “Kimse, ‘3’te 2 çoğunluğu sağladım, ben istediğim düdüğü çalarım’ demesin” diye konuştu.

Bakan İdris Güllüce, Beyoğlu Belediyesi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Güllüce, kentsel dönüşüm kapsamında 3’te 2 kuralına ilişkin bir soruya yanıt verdi. Güllüce, “Devletin, hükümetin böyle bir yetkisi var ama bu öyle rahatlıkla kullanılacak bir yetki değil. Eğer tüm adalet şartları yerine getirilerek, 3’te 1’den şikayetçilik varsa biz o zaman o tarafta oluruz. Ama orada bir adalet terazisi söz konusu. Vatandaşın talepleri makul, hakkaniyetli şekilde karşılanmış, olması gereken verilmiş, bunu fırsatçılığa dönüştürmeye çalışıyorsa biz orada dur deriz. ‘Ben üçte ikiyi elde ettim, elimde güç var, devleti yanıma alırım’ diyorsa ona da ‘müteahhit abi dur bakalım.’ Biz orada hakem rolü oynarız, dengeyi koruruz, yetkimiz var diye illa da kullanacağız diye bir şart yok ama herkes hakkına razı olacak da deriz. Bir dairesi var 172 daire istiyormuş. Bu istismar işte. Orada biz oluruz. Siz bu işi engellemek için fırsatçılık yapıyorsunuz. Bunları biz fısıltı gazetesinden duyuyoruz. Hakikatse çok yanlış ve çirkin. Öyle büyük bir projenin önüne üç beş kişinin manipülasyon yapmasını önleyecek kanun koyucunun bize verdiği hakları kullanırız. İstismar ediliyorsa yetkimizi kullanırız. Ama vatandaşın hakkında alması gereken verilmiyorsa da orada da biz vatandaşın hukukunu koruruz, onun avukatı oluruz” dedi.

“Biz adaletten yanayız, haktan, hukuktan yanayız” diyen Güllüce, şunları söyledi: “Orada doğrusu neyse hakem rolü oynarız. Fikirtepe’de önceki gün müsteşar düzeyinde böyle bir toplantı oldu. Daha bunu değerlendirip, istişare etmedik. Türkiye’deki her yer için söylüyorum; ‘3’te 2 çoğunluğu sağladım diye ben istediğim düdüğü çalarım’ kimse demesin. ‘Ben de üçte birin altında kaldım, canım ne istiyorsa onu isterim’ diye de kimse demesin. Bunun bir cümleyle, bir kelimeyle izahı adalettir. İptal edilen yerlerle ilgili hukuksal meseledir”.

Bakan İdris Güllüce, bir basın mensubunun, “Kamulaştırma bedellerini adaletli buluyor musunuz?” sorusuna, “Kamulaştırma bedeli size anlatıldığı gibi değil. Bunun bir sistematiği var, raporu var, ölçüsü var” diye yanıt verdi. “Şikayet var mı?” sorusu üzerine “Hayır yok” diyen Güllüce, “Gelse de bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Yargı var. Biz yürütmeyiz, yargı değiliz. O arkadaş yargıyla derdini anlatır. Bu bir sistematik içerisinde yapılıyor. Haksızlık varsa o zaman da kardeşimiz yargıya gider, hakkını alır” dedi. Basın mensubunun, Beyoğlu’ndaki bir kahvehanenin yeri için yapılan ödeme miktarıyla ilgili sorusu üzerine ise Güllüce, “Beyoğlu’ndaki bir arsayı nereden bileyim” yanıtını verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim