• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:29Güneş 06:04Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:00Yatsı 21:29
    • 27°C Kocaeli
    • 25°C İstanbul
    • 29°C Ankara
    • 28°C Rize
  • BIST: 9681.57 0.38
  • Altın: 2430.366 0.04
  • Dolar: 32.529 0.08
  • Euro: 34.865 0.09

Bakan Eroğlu: "O Dönem Kapandı"

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, geçmişte 1 lira engeline takılan hizmet döneminin kapandığını söyledi. Kahramanmaraş’ı ziyaret etti. Bir dizi açılış ve programlar için Ak Parti Grup...
Bakan Eroğlu: O Dönem Kapandı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, geçmişte 1 lira engeline takılan hizmet döneminin kapandığını söyledi.

Kahramanmaraş’ı ziyaret etti. Bir dizi açılış ve programlar için Ak Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal ve beraberindeki heyette birlikte Kahramanmaraş’a geldi. İlk olarak Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret eden Bakan Eroğlu, “Bugün 9 tane tesisin temelini atacağız ve açılışını gerçekleştireceğiz. Bu 9 tesisisin toplam maliyeti 52 milyon TL. Bu nedenle elimiz boş gelmedik. Hükumetimiz Kahramanmaraş’a büyük önem verdi. Ben 2003 yılında hükümetimizle beraber DSİ genel müdürü olduğum zaman Kahramanmaraş gibi gerçekten çok önemli olan şehrimizde, ilimizde yatırımlar iz bedeli ile beklemekteydi. İz bedeli dediğimiz şu, yatırım programında var fakat 1 milyon TL yatırım bekliyor. O zamanın 1 milyon TL’si şimdi kaç lira? 1 TL. 1 lira için hizmetler beklemekteydi. Bugün temel atacağız bunların ödenekleri 1 lira desem gülersiniz. Geçmişte maalesef bir milyon yeni parayla 1 lirayla yatırımlar bekliyordu. Biz bunların hepsini aldık toparladık. Hükümetimize özellikle sayın Cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın Kahramanmaraş’a ayrı bir sevgisi var, gönül bağı var. 12 yılda 11 buçuk milyar TL geçen yıl sonu itibariyle 11 buçuk milyon katrilyonluk yatırım yapıldı” dedi.

“ORMANLAR KIRSAL KALKINMANIN LOKOMOTİFİ OLACAK”

Bakan Eroğlu, konuşmasının devamında ise, ormanları kırsal kalkınmanın lokomotifi haline dönüştüreceklerini ifade ederek, “Ormanlar kırsal kalkınma için lokomotif olsun diye bir düşüncemiz var. Bu bakımdan biz bozuk orman alanlarını vatandaşlarımız için parselliyoruz. 3 yıl bakım masrafı bize ait geliri ise 49 yıl vatandaşa ait olmak üzere böyle bir planlama yaptık” dedi.

Hükumet olarak verdikleri sözleri bir bir yerine getirdiklerini kaydeden Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Yeni bakan olduğumda benimle aracılar görüşmek istedi. Ve görüşmelerimizde arıcılarımız orman görevlilerinden kaçacak delik aradıklarını söylediler. Ormanlara arı kovanı sokamadıklarını söylediler. Sorunu araştırdığımızda arıların ormana giremez diyen kanunu değiştirdik. Kanunda ormana zarar veren büyükbaş hayvanlardan bahsediliyor, arıcılardan bahsedilmiyor. Yayınladığımız bir genelgeyle arıcılarımıza bal ormanı kurma cezası verdik. 227 tane bal ormanı kurduk. Türkiye dünyada altıncı sıradaydı şimdi ikinci sıraya yükseldi. Bu yıl orman köyleri için rekor bir destek vereceğiz. 687 aileye yaklaşık 3 milyon 400 bin TL’lik destek vereceğiz. Şimdiye kadar 75 müjde vermişiz. Şuana kadar 52 tanesi tamamlandı. Yeni verdiğimiz müjdelerle 98 yeni projemizin bir kısmını tamamen bitireceğiz. Dolayısıyla burası barajlar ve göletler yer olacak. Böylece Kahramanmaraş bir rekora imza atacak” ifadelerine yer verdi.

Bakan Eroğlu ve beraberindeki heyet, toplantı sonunda valilik bahçesine hep birlikte fidan dikti.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim