• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:21Güneş 05:59Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:04Yatsı 21:35
    • 14°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 19°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

Babacan: Türkiye dünyada uyuşturucu ile anılıyor!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gebze’de Hükümeti sert sözlerle suçladı. Babacan, dünyada Türkiye’nin Narkodevlet olarak anıldığını belirterek, “Türkiye, devlet eliyle uyuşturucu ticaretinin merkezi haline geldi.”dedi.
Babacan: Türkiye dünyada uyuşturucu ile anılıyor!

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bir dizi program için bugün Gebze’ye geldi. İl Başkanı Adem Koç, Gebze İlçe Başkanı Kemal Memiş ve partililer tarafından Gebze Anadolu Sarayı’nda karşılanan Ali babacan, Gebze Bölgesi’nin kanaat önderleri, STK ve Dernek temsilcileriyle kahvaltılı programda buluştu. Oldukça yoğun katılın olduğu ve pandemi tedbirlerinin unutulup hiçe sayıldığı kahvaltı organizasyonunda Babacan, Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı sıfatıyla ilk kez Gebze’ye gelmiş oldu. 

TÜRKİYE NARKODEVLET OLDU

DEVA Partisi Ali Babacan yaptığı konuşmada hükümete sert sözlerle yüklendi. Babacan’ın gündeminde, ekonomi, hukuk ve eğitimde yaşana sorunlar vardı. Babacan, kalkınma için bu üç ayağın önemine değindi. Genel Başkan Babacan, Türkiye’nin uyuşturucu ticaretinin merkezi haline ve üstelik devlet eliyle geldiğini iddia ederek şöyle konuştu: “Türkiye her alanda zor günlerden geçiyor, ekonomi ve eğitim sistemlerimiz ayrı ayrı krizlerden geçiyor. Ülkemiz aynı zamanda derin bir hukuk krizi içerisinde. Türkiye’de ekonomik kriz pandemi öncesi vardı. Pandemiden önce 2019’da Türkiye’nin büyümesi yüzde 1, Merkez Bankası rezervi sıfırlanmıştı, yedek akçeler sıfırlanmıştı. İnşaat ve enerji sektörü krizdeydi, bunları sürekli hatırlatacağı. Pandemiden önce de bu ülke kötü yönetiliyordu. Bir zamanlar yıldız olan Türkiye, her türlü kötü olayla anılır oldu. Türkiye artık dünyada Narko Devlet olarak anılır oldu. Yani bu her türlü uyuşturucu ticaretini devlet eliyle yapıldığı yer anlamına gelir. Biz Kabinede sürekli hukuk ve eğitim vurgusu yaptık ama orta gelir tuzağına düştüler. Sayın Cumhurbaşkanı 2023 hedefleri diyor. Ama telaffuz etmediği rakam var. Bu hedef 10 bin Dolar resmi hedefte. 

YOL GEÇEN HANI OLDUK

Türkiye’nin tek çıkışlı Hukuk ve eğitim konusuna değinmek. Türkiye gerçek anlamda hukuk devleti olamadığı için, kuralarla bağlı yönetim sistemi olmadığı için Hukuk devleti olan ülke Narkodevlet olarak anılıyor. Uyuşturucu trafiğini geçiş yolu olarak anlıyor ülke. Yol geçen hanı…Böyle bir şey olur mu? Çetelerden hukuk dışı yollardan medet umarsanız bu hale gelirsiniz. Yanınıza yanlış adamlar alıp, suç örgütlerine alan açarsanız bu ülkenin ekonomisi düzelmez. Uyuşturucu ticaretiyle ülke gelirini artıramaya çalışırsanız, narkodevlet olursunuz. Biz DEVA Partisi olarak buna izin vermeyeceğiz, hukuk içinde mücadele ederek, Türkiye’nin hukuk devleti olması için çalışacağız.

ÜLKEYE YATIRIM GELMİYOR

Gebze’deyiz, sanayi şehrindeyiz. Gebze gerçekten sanayisiyle çok önde gelen bir İlçe. Ekonominin nabzı burada atıyor. Ülkenin en önemli sorunu şu anda işsizlik. Türkiye’de gençlerdeki işsizlik hiçbir zaman bu kadar yüksek olmadı. Bu sorunun çözümü yatırımlardan geçiyor. Başka türlü bu sorunu çözemezsiniz. Yatırımlar son zamanlarda çok zayıf. 20 yıldır ilk defa doğrudan ülkeye sermaye girişi bu yıl eksiye düştü. Bu sorunun sebebi kötü yönetimdir. Çözüm yolu da düzgün ve ehil insanlar tarafından yönetilmektir. Bu nedenle ülkemizin yolu açık.  

SİZ KİMİ ALDATIYORSUNUZ?

Biz demokrasi, güçler ayrımı olan Parlamenter sistemden yanayız. Hukuk temelli bir devlet diyoruz. Sistemimizin temelinde demokrasi, hukuk ve parlamenter sistem var. Bu şekilde ekonomiyi düzeltebilirsiniz. Kurumlarınız bağımsız olmak zorunda. Kurumların zayıf olduğu bir ülke güçsüz olamaz. Bu ülkenin Merkez Bankası’nın 128 Milyar Dolar rezervini bile sattılar, uzun süre gizleyip sonra kabul ettiler. Bu dövizlerin satışını üstelik seçimlerden önce sattılar. Ekonomiyi iyi göstermek için bunu yaptılar. Eğer siz aldatan olursunuz halkımızı bunun hesabını verir, Mart Yerel seçimlerinde gördünüz sonucunu. Siz kimi aldatıyorsunuz. 

ERDOĞAN SEBEP OLDU

Sayın Erdoğan ekonomistim diyor. Bugün Türkiye’de faiz ve enflasyon yüksek. Sayın Erdoğan buna sebep yüksek faiz ve enflasyon ise sonuçtur. Sayın Erdoğan her şeyi bilemeyebilirsiniz, ama bilenlerle çalışmalısınız. Türkiye’nin sorunu çok ama çözümü yok değil. Sorunlarının Devası hazır. Biz buna göre eylem planlarımızı, parti programlarımızı hazırladık. 

 

Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim