• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 8°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 10°C Ankara
    • 12°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Aü Çevre Hizmet Ödüllerinin Sahipleri Belli Oldu

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Mühendislik Fakültesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülleri 2013” sahipleri belli oldu.
Aü Çevre Hizmet Ödüllerinin Sahipleri Belli Oldu

- Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Mühendislik Fakültesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülleri 2013” sahipleri belli oldu.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Çevre Hizmet Ödülleri’nin (ÇHÖ), ortak yaşamı ve geleceği yakından ilgilendiren çevre değerlerinin korunması ve kalitesinin yükseltilmesine katkı sağlayabilmek, bu alanda çalışan kişi kurum ve kuruluşları desteklemek amacıyla verildiğini söyleyen Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Topkaya; Ulusal Danışma Kurulu’nun yanı sıra her iki birimin yönetim kurullarının sunulan dosyaları inceleyerek bu yıl 17’ncisi verilecek ödüllerin sahiplerini belirlediğini açıkladı.

Ulusal Danışma Kurulu, Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Mühendislik Fakültesi Yönetim Kurullarının ortak toplantısında yapılan nihai değerlendirme sonucunda yapmış oldukları faaliyet ve hizmetlerinden dolayı, Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülü verilmesine karar verilen kişi ve kuruluşlar ile ödül gerekçeleri şunlar; Türkiye ölçeğinde, bünyesinde gerçekleştirdiği “Ekopark, Yenilenebilir Enerji Kümelenmesi ve Yeşil Bina” projelerinden dolayı OSTİM Organize Sanayi’ne ve “Tarihe Saygı, Yeşil Yol ve Örnek Köy” projelerinin yanı sıra “Temiz Tuvalet Kampanyası'ndan dolayı OPET Petrolcülük A.Ş.’ye verildi.

Antalya ölçeğinde 2013 Yılı Çevre Hizmet Ödülü, okul personeli ve öğrencilerin birlikte gerçekleştirdiği “Atık Kutulardan Gül Bahçesi, Okul Sıralarından Zeka Oyunları ve Tohumların Yolculuğu” projelerinden dolayı Mavikent Çanakçı 75. Yıl İlk ve Ortaokulu’na, toplam uzunluğu 509 kilometreyi bulan ve dünyanın önde gelen uzun mesafeli yürüyüş yollarından biri olan Likya Yolu Projesi’nin yaratıcılığından dolayı Kate Clow’a ve “Hepimiz Çevre Gönüllüsüyüz” projesi ile Korkuteli İlçesinde çevre bilincinin geliştirilmesine olan katkılarından dolayı Korkuteli Çevreci Gençler grubuna verildi.

ODTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü’nün kuruluşunda görev alarak Türkiye’de Çevre Mühendisliği Eğitimi’nin gelişmesi ve kurumsallaşması için yaptığı hizmetlerden dolayı 2013 yılı Çevre Bilim Hizmet Ödülü Prof. Dr. Erol Uluğ’a, 2013 yılı Çevre Hizmet Özel Ödülü ise geliştirip uyguladığı “Endüstriyel Simbiyoz” projesi ile katı atıkların sürdürülebilir yönetimine katkılarından dolayı Türkiye Teknoloji Vakfı’na (TTGV) verildi. Bu yıl, Akdeniz Üniversitesi ölçeğinde ve 2013 Yılı Çevre Bilim Hizmet Teşvik Ödülü verilmediği bildirildi. Bu yıldan itibaren Antalya’nın korunması gereken doğal değerlerinin törenin odak noktasını oluşturmasını kararlaştırdıklarını vurgulayan Prof.Dr. Topkaya, bu kapsamda 17. Çevre Hizmet Ödülleri’nin odak noktasının “Anadolu’nun en yaşlısı: Ambar Katranı” olarak belirlendiğini de sözlerine ekledi.

17.Çevre Hizmet Ödülleri Ödül Töreni, Dünya Günü olan 22 Nisan 2013 Salı günü saat 14.00’de Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.İsrafil Kurtcephe’nin de katılımları ile Akdeniz Üniversitesi Olbia-A Konferans Salonu’nda düzenlenecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim