• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 20°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 27°C Ankara
    • 24°C Rize
  • BIST: 9889.16 1.77
  • Altın: 2435.681 0.33
  • Dolar: 32.5203 -0.13
  • Euro: 34.8906 -0.16

Asgari ücret Erdoğan tarafından açıklanacak

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun son toplantısı bugün saat 11:00'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda başladı.
Asgari ücret Erdoğan tarafından açıklanacak

Milyonlarca insanın merakla beklediği asgari ücret görüşmelerinde sona yaklaşıldı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun dördüncü toplantısı bugün saat 11.00’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda toplantı.

2022’de uygulanacak asgari ücreti bu yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklayacak olması ise dikkat çekti. Erdoğan’ın saat 15:00’da açıklaması bekleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebat konu ile ilgili, “Asgari ücretlerle ilgili bugün açıklama yapılacak. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada enflasyon karşısında ezdirilmeyen bir oranı hep beraber görmüş olacağız” dedi.

7 MİLYON KİŞİYİ DOĞRUDAN İLGİLENDİRİYOR

Üç yılın zirvesinde bulunan yüzde 21.31 seviyesindeki enflasyonda birkaç ay içinde yüzde 30’a doğru yükseliş beklenirken, TL’deki bu seneki yüzde 50’yi aşan değer kaybı da dikkate alındığında, açıklanacak asgari ücret çok yakından izleniyor.

Öte yandan konuyla ilgili Reuters’a bilgi veren yetkililer, Erdoğan’ın belirlenen asgari ücretten daha yüksek bir tutarı açıklamasının beklenebileceğini söyledi.

Asgari ücret 7 milyon kişiyi doğrudan ilgilendiriyor ve ülke genelinde etkisi oldukça yüksek.

Asgari ücret 2021’de brüt 3 bin 577.5 TL olarak belirlenmişti. Net asgari ücret 500 TL artmış yüzde 21.56 yükselmişti.

Asgari ücreti işçi, işveren ve hükümetten 5’er temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirleniyor.

İLK TOPLANTI 1 ARALIK’TA YAPILMIŞTI

2022 için belirlenecek asgari ücret için, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı 1 Aralık’ta başlamış, ikinci toplantı ise Türk İş’in ev sahipliğinde 7 Aralık’ta gerçekleştirilmişti. Taraflar 9 Aralık’ta da işveren kesimini temsil eden TİSK’in ev sahipliğinde bir araya geldi.

İşverenleri Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK), işçileri ise Türk İş’in temsil ettiği toplantılara Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliği yapıyor.

İŞÇİ ‘EN AZ 4 BİN’ İSTEMİŞTİ

Asgari ücret görüşmelerinin üçüncü turunun yapıldığı gün, işçi ve işveren tarafları ilk rakamları telaffuz etmişti. TÜİK, her yıl komisyona sunduğu bekar bir işçinin asgari geçim maliyetine ilişkin hesaplamayı bu yıl açıklamamıştı.

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder ise, TİSK’in asgari geçim tutarını 3 bin 100, Türk-İş’in 3 bin 900 olarak gördüğünü aktarmıştı.

Şimdiye kadar 2022 asgari ücretinin ne olması gerektiğine dair bir rakam telaffuz etmeyen Türk-İş, bu toplantıdan sonra ‘en az 4 bin TL’ istediği belirtmişti.

Bu rakamın altında kalacak bir teklifin kabul edilmeyeceği vurgulanmıştı.

Sozcu.com.tr’nin edindiği bilgilere göre, tarafların bir araya geldiği dünkü üçüncü toplantıda Türk-İş 3 bin 903 TL istemedi. Türk-İş Başkanı Atalay, 4 bin TL’nin üstünü zorlamıştı.

DİSK ise, net 5 bin 200 TL talebinde bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim