• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:20Güneş 05:58Öğle 13:06İkindi 16:56Akşam 20:05Yatsı 21:37
    • 15°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9998.43 0.84
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

Android işletim sistemi ile çalışan cihazlar

Kullanıcıların hayatına yakın geçmişte girmiş bir teknolojik gelişme olan Android işletim sistemi, mobil cihazların ötesine geçerek sınırlarını aşıyor.
Android işletim sistemi ile çalışan cihazlar

Akıllı telefonlar ve tabletlerden aşina olduğumuz Android işletim sistemi, aslında pek çok cihazda kullanılıyor. Son zamanlarda Android ile çalışan saat, kamera, buzdolabı bulunmakta ve Android’li otomobil üretimi için çalışmalar da devam ediyor.
Linux tabanlı olan açık kaynaklı işletim sistemini kullanılan pek çok cihazda görmek mümkün. İşte o cihazlardan sadece bazıları…
GİYİLEBİLİR CİHAZLARDA ANDROİD SİSTEM KULLANILACAK
Google’ın giyilebilir cihazlar için son dönemde, Android işletim sistemine uyumlu bir sürüm geliştirdiği bilinmekte. Tüm giyilebilir teknoloji ürünleri üzerinde kullanılması hedeflenen Android Wear, cihazların sesli komutlar aracılığıyla da yönetilebilmesini sağlıyor. Google’nin Android Wear ismiyle duyurduğu bu sistem ilk başta akıllı saatlerde uygulanacak.

ANDROİD'Lİ GÜVENLİK SİSTEMİ
Ev güvenlik sistemlerinin çoğu tam olarak Android işletim sistemiyle çalışmıyor ama Comcast'in Android Dokunmatik Ekran kontrolcüsünü kulanlar bulunuyor. Bu cihazlardaki Android sistem üzerinden Google Play aracılığıyla uygulama kurulamıyor ancak kendi uygulama mağazaları üzerinden üzerinden Hava Durumu, Hesap Makinesi gibi basit uygulamalar cihaza kurulup, sorunsuz kullanılabiliyor. Bildiğimiz anlamda bir ev güvenlik sisteminin tüm işlevlerini yerine getirmekle birlikte evdeki lambaları da kontrol edip, kapı hareketlerini bir bir kayıt altına alıyor ve olagelenin dışında bir hareket algıladığında uyarı veriyor.

ANDROİD İŞLETİM SİSTEMİ İLE BUZDOLABI
Android işletim sistemli ve 8 inç boyutunda LCD ekrana sahip bir buzdolabı modeli günümüzde yapılmış durumda. Tasarımında klasik bir buzdolabından çok da uzaklaşılmamış olan bu cihaz, 3.500 dolarlık bir fiyat etiketine sahip. Bu buzdolabının desteklediği uygulamalar ile üzerinde bulunan ekrandan yemek tariflerini, hava durumunu, cep telefonundan sağlanan bağlantı ile o anda görmek istenilen görsel öğeleri görmek mümkün. aynı zamanda Android işletim sistemi ile çalışan bu buzdolabı ile Kablosuz bağlantı özelliği sayesinde diğer android sistemli mobil cihazlarla bağlantı kurulabiliyor.

ANDROİD'Lİ AKILLI SAATLER
Android sistemle çalışan cihazlar arasında Akıllı telefonlar ve tabletlerden sonra en aşina olunan cihazlar arasında saatler var. Özelleştirilmiş bir Android sürümü ile bu işletim sistemini kullanan bazı saatler cep telefonu ile senkronize olabiliyor. Androit saatler, bir saatin var olan anlamda işlevi her ne ise yerine getirmekle birlikte, ekranında telefona gelen bildirimleri de gösteriyor. Android saatler ile ilgili gelişmelerin ise devam edeceği ve daha pek çok markanın bu saatlerden tasarlayıp piyasaya kısa zamanda süreceği öngörülüyor.

ARNDROİD SİSTEM NAVİGASYON
Araçlarda kullanılan navigasyon cihazlarının android telefonları destekleyen modelleri piyasada bulunmakta. Ancak kendi sistemi Android olan navigasyonlar piyasaya daha yeni çıkıyor. 6.2 inç boyutundaki ekran araçlardaki standart 2-DIN boyutuna tam olarak sığacak şekilde tasarlanmış. Araç içindeki hoparlörleri de kontrol edebilen cihazda depolama araçlarını ve telefonunuzu bağlayabileceğiniz USB girişleri de bulunuyor. SD kart yuvası bulunan cihaza müziklerinizi yüklemeniz mümkün.
Asteroid'te herhangi bir SIM kart girişi bulunmuyor yani cihazınızı internete WiFi üzerinden bağlamak zorundasınız. Bunun için cebinizin ya da tabletinizin kişisel hotspot özelliğinden faydalanabilirsiniz. Ürün yurtdışında 599 dolarlık fiyat etiketine sahip.

ANDROİD TV BOX
Android TV Box’lar standart televizyonları internet bağlantılı, akıllı televizyonlara çeviriyor. Bu cihazlar USB bağlantıları ile kolaylıkla televizyona bağlanabiliyor.
ANDROİD MİNİ PC
Televizyonun HDMI portuna bağlanarak ve microUSB kablosunu televizyonun USB girişine takarak çalışan Mini PC'ler zaten bulunuyordu. Ancak Android Mini PC’ler çok yeni ve TV Box’lara oranla daha az yer kaplayıp, daha kolay taşınabiliyor.
KAMERALAR
Android'li kameraları fotoğraf makinesi üzerinden gelişmiş paylaşım özellikleri ve fotoğraf düzenleme uygulamaları ile piyasada bulmak mümkün. Diğer yandan bazı firmalar da Android işletim sistemli kameralar üretmeye devam ediyor. İlk etapta sadece kompakt makinalarda Android işletim sistemini kullanılırken, DSLR makinelerde de Android işletim sistemini kullanılmaya başlandı.
ANDROİD İŞLETİM SİSTEMLİ OTOMOBİL
ABD merkezli olarak kurulan bir firma, Google'ın akıllı telefonlar ve tabletler gibi mobil cihazlarda kullandığı Android işletim sistemini, otomobillere uyarlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu yeni teknolojik gelişmenin oluşturulma sürecinde dünyanın önde gelen teknoloji firmaları ve otomobil üreticileri yer alıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim