• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 03:48Güneş 05:36Öğle 13:06İkindi 17:02Akşam 20:25Yatsı 22:05
    • 11°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 12°C Ankara
    • 12°C Rize
  • BIST: 10643.58 3.14
  • Altın: 2504.005 0.06
  • Dolar: 32.1989 -0.09
  • Euro: 34.8984 0.11

AMAN DİKKAT!

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği tarafından gönderilen yazılı açıklamada; Türkiye’de yolcu taşımacılığının yılda 250 milyon kişiye hizmet ettiği, bu rakamın ise yüzde 10’unun dini bayramlarda taşındığı belirtildi.
AMAN DİKKAT!

Her yıl birçok insanımızın kazalarda can verdiğini vurgulayan yazılı açıklamada kazaların önüne geçilebileceği belirtilerek bunun için alınması gereken önlemler sıralandı.

İşte Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği tarafından gönderilen yazı:

Otobüs kazalarını lütfen önleyiniz!

2014 yılı içerisinde şehirlerarası yolcu taşıyan otobüs firmaları çokça kaza yaparak 100’lerce insanımız ölmüştür. Türkiye de yolcu taşımacılığında önemli bir yere sahip olan (B 1,2) ve (D 1,2) yetki belgesi almış firmaların bu kazaları yapmaları tamamen büyük ihmalden ve yolcu güvenliğine önem vermeyip hep ticari düşünmelerinden kaynaklanmaktadır. Türkiye’de yılda yaklaşık 250 milyon yolcu taşıyan firmaların dini bayramlarda taşıdıkları yolcu sayısı yaklaşık 25 milyonu bulmaktadır.

Bu bağlamda: Otobüs firmalarının

1-Şoförlerini yeterince evlerinde dinlendirmeden yeniden sefere yazmamaları,

2-Baba, oğul araç kullanan otobüslerin mutlaka 3.bir yedek şoför yanlarına almaları

3-Mesafesi 500 km.kadar olan şehirlerarasında 2 şoför, bundan daha fazla olanlarda mutlaka 3 şoför olmaları,

4-Şoförlerin yaşlarının 60 geçmemesi, kalp ve şeker hastalığı gibi  hastalığı olmamaları, böyle şoförlerin mutlaka sağlık muayenesinden geçirilerek sağlığı elverişli ise sefere yazılmaları,

5-Korsan bilet sattırmamaları, araya yolcu almamaları, yollarda biletsiz yolcu almamaları,

6-Otobüslerin içi sefere çıkmadan önce temizlenmeli, dezenfekte edilmeleri ve hijyen şartlarını taşımaları,

7-Daha çok para kazanma hırsı ile 10 numaralı yağ kullanmamaları

8-Araçları bir seferden diğer bir sefere gönderirken bakımlarının tam yapılması,

9-Radar olmayan bölgelerde hız yapılmaktadır. Kanuni güvenlik olarak çıkış yerlerinden varış noktasına kadar tüm hız kurallarına uymaları,

10-Yolcunun ön veya arka koltukta oturmasına bakmaksızın emniyet kemerlerini takmalar konusunda yardımcı olunması veya ikna edilerek taktırılmasının üzerinde durulması,

11-EGM ve jandarmanın yollarda  mutlaka çift şoförün yalnız kimliğini değil, kendisini de görmeleri ve varış noktasındaki terminal polisinin de çift şoförü teyit eden bir kontrolü yapması şarttır.

12-Şehirlerarası uzun mesafelerde yolculardan yaşlı veya çocuklar rahatsızlanmakta ve ilk yardım yapılamamaktadır.Bu nedenle bu yoğun taşımacılıkta İLK YARDIMI yapacak bir hemşirenin de otobüste bulunması gerekmektedir.

 13-Kurallara uymayıp ,yolcu güvenliğini hiçe sayarak daha çok ticari düşünen Otobüs firmaları bu kazalardan ve ölümlerden tamamen sorumludur.Kanun gereği de Ulaştırma Bakanlığı bunların isimlerini açıklamalıdır.

Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim