• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:12Güneş 05:52Öğle 13:06İkindi 16:57Akşam 20:10Yatsı 21:43
    • 11°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 12°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 10208.65 1.62
  • Altın: 2395.066 -1.33
  • Dolar: 32.3403 -0.46
  • Euro: 34.7603 -0.24

Alim Baş, Çayırova'yı Türkiye Yüzyılı'nın en parlak yıldızı yapacak

AK Parti Çayırova Belediye Başkan Aday Adaylığı büyük ses getiren Mimar Alim Baş, çok iddialı. Baş, "Çayırova Türkiye Yüzyılı’nın en parlak yıldızı olacak" dedi.
Alim Baş, Çayırova'yı Türkiye Yüzyılı'nın en parlak yıldızı yapacak

Türkiye yerel seçim sathına girdi. 31 Mart 2024'te yapılacak seçim için aday adayları kendilerini anlatmaya çalışıyor. Türkiye ve Kocaeli genelinde en çok aday adayı yine Adalet ve Kalkınma Partisi’nden. Çayırova Belediye Başkan Aday Adaylarından Alim Baş ise özgeçmişi ile adeta göz dolduruyor. Alim Baş, bir mimar. Uluslararası mimarlık ödülleri alan bir Çayırovalı. İyi derecede İngilizce ve İtalyanca bilen sivil bir pilot aynı zamanda. Evli ve 3 çocuk babası. 

KARTVİZİT ADAYLARDAN DEĞİL 

"Çayırova’nın gelişimi için ortak akılı harekete geçirmek ve Çayırova’yı yeni kuşağın enerjisiyle güçlendirmemiz gerekiyor” diyen Mimar Alim Baş, kartvizit adaylardan değil. Saha araştırmalarından sonra Çayırova’nın hizmetkarlığına talip olmuş. Aday adaylığı sürecinde iletişim kampanyasını tamamlamış. Sloganı bile belli: Canla Başla Alim Başla. Planlarını, projelerini hazırlamış. Çayırova’nın 2023-2028 vizyon projelerini yazılı hale getirmiş, taahhütlerini kitapçık olarak basmış. Tüm projelerine mimaralimbas.com’dan takip etmek mümkün.

BAŞ: AK PARTİ'NİN TALEBESİYİM

Uzun yıllardan beri AK Parti içinde görevler alan Alim Baş, kendini “Siyasette AK Parti’nin talebesi“ olarak ifade ediyor. Adaylık nasip olursa, Çayırova’yı Türkiye Yüzyılı’nın ne parlak şehirlerinden biri yapacağına söz veriyor. Centilmenliği, duruşu, enerjisi, tebessüm eden çehresiyle, mimar ve sivil pilot olan iş insanı Alim Baş’ın özgeçmişinden kesitler:

DOĞMA BÜYÜME ÇAYIROVALI

1960’larda Gümüşhane’den Çayırova’ya yerleşen, inşaat ustası bir baba ve ev hanımı bir annenin evladıyım. 1985 doğumluyum. Doğma büyüme Çayırovalıyım. Ailemiz ve akrabalarımız; Çayırova nüfus kütüklerine kayıtlı, yüzü aşkın haneden oluşuyor.
Dedemin ve babamın izinden giderek yapı sektörüne yönelik eğitim aldım. Aile şirketimizde mimar olarak çalışıyorum.

DERECELİ BİR MİMAR

İlk ve ortaokulu Çayırova’da, liseyi Gebze’de tamamladım. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi’nden mezun oldum. Gedik Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği alanında yüksek lisans çalışmam devam ediyor. Üniversite öğrenciliğimden başlayarak çok sayıda mimarlık ve şehircilik çalışmalarına katıldım. 2009’da İtalya Floransa’da Virtual Expo kapsamında düzenlenen yarışmada 'The Tower of Universal Meaning Under The Wings of Raounaldo del Bianco Foundation' temalı çalışmamla profesyonel derecesi aldım.  

11 YIL AK PARTİ'DE GÖREV YAPTI

Öğrencilik yıllarımdan bu yana siyasette AK Partimizin talebesiyim. 8 yıl AK Parti Çayırova Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı, 3 yıl da AK Parti Çayırova İlçe Başkan Yardımcısı olarak görevler üstlendim. Kocaeli Gümüşhaneliler (GÜDEF) Başkan Vekili, Tuzla/Pendik Gümüşhaneliler Derneği üyesi, Gebze Gümüşhaneliler Kültür Yardımlaşma Derneği üyesi, TMMOB, Gebze Ticaret Odası Üyesi ve Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi üyesi (GEPOSB) olarak sivil toplum ve mesleki çalışmalarda yer alıyorum.

NEDEN ADAY ADAYI OLDU?

İstanbul-Kocaeli-Bursa üçgeninde yer alan Çayırova’nın nüfus artışını ve gelişimini, ilçeye dönüşümünü somut olarak yaşama ve izleme şansına sahip oldum. Bu kentlerdeki dinamizmden faydalanan, modern ve huzurlu bir Çayırova için projeler geliştiriyorum. 
Yurt içi ve yurtdışında şehirleşme, akıllı kent, kent ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ile ilgili seminer, eğitim, çalıştaylar gibi etkinlikleri uzun süredir takip ediyorum.

CUMHURBAŞKANIMIZLA YETİŞTİM

Mesleki ve siyasal çalışmalarımın yanında lisanslı pilot olarak havacılık sporuyla ilgileniyorum. Gümüşhane ve ülkemin neredeyse tüm şehirlerinin bileşimi Çayırova’nın dört kuşaktır sakini bir aileden gelmem; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın politika ve dünyaya bakışıyla yetişmem; ilçeme, şehrime, ülkeme ve dünyaya nasıl hayırlı olurum düşüncesi  şahsiyetimi şekillendirdi. Gençliğin dinamizmini, erken yaşlarda aldığım sorumluluk bilincini birleştirerek, Türkiye Yüzyılı’nın örnek şehri Çayırova Belediye Başkan Aday Adayı oldum. Evliyim, üç evladımız var. İyi derecede İngilizce ve İtalyanca biliyorum. İyi bir evlat, kardeş, baba, arkadaş olarak her santiminde anılmak istediğim Çayırova için Canla Başla diyerek yola çıktım. Gayret bizden, destek halktan."

whatsapp-image-2023-11-25-at-10.56.48.jpeg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim