• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:21Güneş 05:59Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:04Yatsı 21:35
    • 11°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

AK Parti’de başvuru sayısı 70’i geçti!

AK Parti Kocaeli’de belediye başkanlığı aday adaylık başvuru sayısı 70’i geçti. 11 ilçe ve büyükşehir belediyesinde mevcut başkanların doğal aday olması sebebiyle sayı 83’ye ulaştı.
AK Parti’de başvuru sayısı 70’i geçti!

AK Parti Kocaeli Teşkilatları’nda 2024 yerel seçimleri için belediye başkanlığı aday adaylık başvurularında heyecan devam ediyor. 9 Kasım tarihinde başlayan başvuru süreci bugün saat 17.00’da sona erecek. Aday adayı olmak isteyenlerin büyük kısmı başvurularını ikametlerinin bulunduğu ilçe teşkilatlarına teslim etti. Başvuran aday adayı sayısı mevcut belediye başkanlarının doğal adaylığıyla birlikte 83’ye yükseldi. Başvurunun en fazla olduğu ilçe Dilovası olurken, henüz aday adayı bulunmayan tek ilçe ise Başiskele oldu.

BÜYÜKAKIN’A RAKİP YOK

AK Parti’de Büyükşehir Belediyesi için de aday adaylık başvurusunda son gün bugün. Mevcut Başkan Tahir Büyükakın’a kesin aday gözüyle bakılmasından dolayı Büyükşehir Belediyesi için başvuru yapan aday adayı bulunmuyor.

EN FAZLA BAŞVURU DİLOVASI’NA

Gölcük’te İlçe eski Başkanı Çetin Seymen aday adaylık başvurusunu yaptı. Darıca’da da İlçe eski Başkanı Ufuk Acay ve Ahmet Hakan Hocaoğlu belediye başkanlığına aday adayı oldu. Aday bolluğunun yaşandığı Dilovası ilçesinde ise mevcut başkan ve doğal aday Hamza Şayir ile birlikte sayı 19’a yükseldi.

BAŞVURU YAPILMAYAN TEK İLÇE BAŞİSKELE

Derince’de ise Recep Kemal Akyürek ve Öztekin Kaşukçi aday adaylık başvurusunu yaptı. Başvurunun olmadığı tek ilçe ise Başisekele.


İZMİT’TE ZORLU YARIŞ

İzmit Belediyesi için ilk başvuru yapan isim Talha Kös oldu. İzmit ve Derince Belediyeleri’nde başkan yardımcılığı yapan ve en son Büyükşehir Belediyesi’nde Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı yapan Adnan Pala da başvurusunu İzmit’ten yapacak. Muharrem Tutuş ise 17.00’da resmi başvurusunu yapacak. Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Uzun’un da İzmit’ten aday olması bekleniyor. İzmit için adı geçen Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz’ın ise başvuru yapıp yapmayacağı belirsizliğini koruyor.

DİLOVASI

Gülay Artut, Recep Laç, Sümeyra Sökmen, Emre Sarıca ve Orhan Çarıkçı, Osman Akbulut, Aziz Yalçınkaya, Ramazan Ömeroğlu, Ekrem Meral, Cahit Ekti, Fevzi Karadaş, Erol Özavcı, Ercan Güneş, Ali Toltar, Enver Yıldırım, Mehmet Özay, İsmail Demir, Ramazan Aydemir

GEBZE

Gebze’de iki dönem Belediye Başkanlığı yapan Adnan Köşker’in dışında Celal Çelikbilek, Mustafa Altay ve Kaşif Şahinkesen aday adaylığı için başvuru yaptı.

ÇAYIROVA

Ekrem Karahan, Servet Günay, Burak Fidan, Fevzi Mahmut Çelik, Savaş Özdemir, İbrahim Sekmen, Kenan Tuzcu.

KARTEPE

Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Bali Holat ve 2019 yerel seçimlerinde belediye başkan aday adayı olan Murat Yıldız aday adaylık başvurularını yaptı.

KANDIRA

Kandıra’da aday adaylığı için İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden Erol Ölmez’in dışında başvuru yapan isimler Yüksel Gürcan, Murat Batmaz, Yakup Karaaslan, Harun Öztaş oldu.

KÖRFEZ

Körfez Belediye Başkanlığı için Halil Küçük, Ferhat Selvi, Ömer Bektaş, Alim Erdemir resmi başvurusunu yaptı. Körfez için adı geçen diğer isimler ise İl eski Başkanı Abdullah Eryarsoy, belediye meclis üyeleri Sinan Barış Kaya ve Mete Bilgin.

KARAMÜRSEL

Karamürsel Belediye Başkanlığı için Feyzi Utaş, Adem Özgüneş, Mücahit Arslan, Sadi Özbağ aday adaylık başvurusunu yaptı. İlçe eski Başkanı Sait Mete, Mesut Çetinkaya, ve Orhan Kıvanç’ta başvuru yapması beklenen isimler arasında.

 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim