• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 12°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9524.59 -0.06
  • Altın: 2496.1 0.48
  • Dolar: 32.5441 0.10
  • Euro: 34.7282 -0.03

Ak Parti Milletvekilleriyle İstişare Toplantısı

AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı, “Sayın Başbakan, cumhurbaşkanı adayı olduğunda doğrudan seçilir. Bu sadece benim, bunun, onun değil Türkiye'de büyük çoğunluğun gönlünden geçen adayın kim olduğuna işaret eden maddi durumdur" dedi.
Ak Parti Milletvekilleriyle İstişare Toplantısı

- AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı, “Sayın Başbakan, cumhurbaşkanı adayı olduğunda doğrudan seçilir. Bu sadece benim, bunun, onun değil Türkiye'de büyük çoğunluğun gönlünden geçen adayın kim olduğuna işaret eden maddi durumdur" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaki milletvekilleriyle istişare toplantısı başladı. Milletvekilleri AK Parti Genel Merkezi’ne gelişlerinde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. AK Parti’deki üç dönem kuralıyla ilgili bir soru üzerine Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, kuralın kalkıp kalmayacağına partinin yetkili organlarının karar vereceğini söyledi.

“BİZE İNTİKAL EDEN HERHANGİ BİR ANKET YOK”

Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ise, milletvekillerine cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili anket dağıtıldığı yönündeki iddiaların sorulması üzerine, “Bize intikal eden herhangi bir anket yok. Ama içeride bununla ilgili değerlendirme olursa, orada zaten herkes kendi görüşünü beyan eder anketler üzerinde. Bugün sayın Başbakanımızın davetlisi olarak geldik. Bugün birlikte kahvaltı yapacağız” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gönlünden geçen adayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade eden Çelebi, üç dönem kuralıyla ilgili olarak ise, “Şimdi genelde böyle bir şey var mı yok mu onu bilemiyorum. Ama gelirse herkes orada kendi kanaatini söyler” diye konuştu.

Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili anket dağıtılıp dağıtılmadığı yönündeki bir soruya “Hayır” cevabını verdi. Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili adayın partinin yetkili kurullarınca tespit edileceğini söyleyen Sağlam, üç dönem kuralıyla ilgili olarak ise, “Aslında tartışılacak bir konu ama mesela üniversitelerde olmuştu bildiğim kadarıyla iki dönemden fazla rektörlük yapılamaz diye. Bunun gençlerin göreve gelmesi bakımından faydası oldu üniversitelerde. Siyasi partilerde ne olur bilemiyorum doğrusu” şeklinde konuştu.

“BAŞBAKAN, CUMHURBAŞKANLIĞINA DOĞRUDAN SEÇİLİR”

Amasya Milletvekili Naci Bostan da, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gönlünden geçen adayın sorulması üzerine Bostan, “Gönülden geçmekten öte, siyaset maddi şartlar üzerine yürür, öyle bakıldığında Sayın Başbakan, cumhurbaşkanı adayı olduğunda doğrudan seçilir. Bu sadece benim, bunun, onun değil Türkiye'de büyük çoğunluğun gönlünden geçen adayın kim olduğuna işaret eden maddi durumdur” dedi.

Siyasetin farklı faktörler hesap edilerek yapılması gereken bir iş olduğunu belirten Bostancı, “Sayın Başbakan, eğer bugüne kadar çok net bir açıklama yapmadıysa, mevcut durumda adım adım bütün dengeleri hesap ederek davranacağı için bu şekilde bir strateji takip etmiştir. Dolayısıyla ortada bir problem yok” diye konuştu.

AK Parti tüzüğündeki üç dönem kuralının da şartlarının belli olduğunu, neden bu kuralın konulduğunun belli olduğunu ifade eden Bostancı, “Türkiye çok dinamik bir ülke, kurulduğu şartlarla bugünü mukayese etmek lazım. Bence 3 dönemin kalması, başlangıç şartları bakımından, o kuralları koyarken genel değerlendirme bakımından şu anda uygun gözüküyor, ama Anayasa Mahkemesi’nin seçme ve seçilme haklarına ilişkin bir kararı vardı. Herhalde onu da değerlendireceğiz, şu anda net bir şey söylemek mümkün değil” ifadelerini kullandı.

“İSTİŞAREYİ DEVAM ETTİRECEK BİR CUMHURBAŞKANI ADAYI”

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün ise, gönlünden geçen cumhurbaşkanı adayı ile ilgili soru üzerine şunları söyledi:

“Benim gönlümden geçen cumhurbaşkanı adayı hakikaten istişareyi devam ettirecek bir cumhurbaşkanı adayı. Bizden uzlaşma ile çıkacağına inanıyorum, en ufak kriz olacağını düşünmüyorum. Yani millet bekliyor bunu, özellikle bu seçim döneminde verilen mesaj da şu; kimsenin şahsi koltukları önemli değil milletin istikrarı önemli.”

“SEVE SEVE DESTEK VERİRİZ”

“İstikrar derken Erdoğan’ı mı kastediyorsunuz?” sorusu üzerine Üstün, “Tabi onu da kastediyorum. Ben Sayın Başbakanımız eğer cumhurbaşkanlığına çıkmak isterse ben seve seve şahsi kişisel görüşüm olarak söylüyorum, biz seve seve destekleriz ama onun dışında partimizin vereceği her türlü karara da, grup olarak alacağı karara da hep beraber saygı göstereceğiz. Milletin krizden ziyade bir uzlaşma ile bu işi neticelendireceğimize eminim, milletin tereddüdü olmasın” dedi.

Üstün, üç dönem kuralıyla ilgili bir soru üzerine, “Üç dönem kuralını ben şahsen çok sağlıklı bulmuyorum, çünkü insanlar eğer vatandaş seviyorsa üç dönemle sınırlandırılmasının çok mantıklı olmadığını düşünüyorum. Ama şahıslar üç dönemi kendisi ile alakalı uygularsa da buna da diyeceğimiz bir şey yoktur” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim