• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:11Güneş 05:51Öğle 13:06İkindi 16:58Akşam 20:11Yatsı 21:44
    • 13°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 15°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 10276.88 0.67
  • Altın: 2390.367 0.03
  • Dolar: 32.335 -0.05
  • Euro: 34.7427 0.01

AK Parti kuruluşunun 13. Yılını kutladı!

17 Ekim 2001 yılında Nihat Ergün Başkanlığında oluşturulan AK Parti Kocaeli’nin kurucu kadrosu dün akşam bir araya geldi. Başkan Karaosmanoğlu, teşkilat olarak Türkiye’ye örnek olduklarını söyledi.
AK Parti kuruluşunun 13. Yılını kutladı!

17 Ekim 2001 yılında Nihat Ergün Başkanlığında kurulan AK Parti’nin Kocaeli’deki kurucu kadrosu, dün Beytül Kebap Restaurant’ta bir araya gelerek eski günleri yad etti. Programa Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, milletvekilleri Zeki Aygün ve Osman Pepe, TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert, İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Akın, ilçe başkanları, belediye başkanları, parti teşkilatı ve kurucu isimler katıldı. Yenilen yıldönümü yemeğinin ardından basına kapalı şekilde ekim ayı istişare toplantısı yapıldı.
 
NİHAT ERGÜN YOKTU
AKP’nin kurucu başkanı Nihat Ergün ile diğer kurucu isimlerinden milletvekilleri Azize Sibel Gönül ve İlyas Şeker ile İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan programa katılmadı. Duygusal ve coşkulu bir havada gerçekleştirilen programda, 17 Ekim 2001’i anlatan gazete kupürleri de duvarları süsledi. Ayrıca 13 yıl süre zarfında parti içinde çekilen fotoğraf kareleri de nostaljik hava yarattı.
 
ÖMRÜ YETENLERLE YOL ALICAZ
Yemeğin ardınsan ilk sözü alan Civelek, “Bugün bizim doğum günümüz diyerek” sözlerine başladı. Civelek, “Birbirimizi görmek, birbirimize sarılmak ne güzel. Biz bu birlik ve beraberliğimizi bozmadığımız sürece Allah bizi bir ve diri yapacaktır. Önümüzde 2015 seçimleri var ne kadar üzerimize gelirseler gelsinler biz birliğimizi bozmayacağız. 2023 hedefimize ömrü yetenler ile yol alacağız” ifadelerini kullandı.
 
TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDUK
Daha sonra kürsüye gelen Karaosmanoğlu ise, “Arkadaşlarımızı özlemişiz. Siyaset demek hep rutin işlerde koşmak değil, işimizi de yapacağız, eşimizi dostumuzu da unutmayacağız. Partimizin kuruluşunda yer alan arkadaşlarımız ortada daha bir şey yokken umut oldu. Kurduğumuzun bu teşkilat Türkiye’ye örnek oldu. Nedir bu teşkilatların özelliği, birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimizdir. Millet teşkilatlardan ciddi, tutarlı ve kavga etmememizi istiyor” şeklinde konuştu.
 
TABELALARI BİLE YOK
Birlik ve bütünlüğe vurgu yapan Karaosmanoğlu, “Kimseyi rencide edecek konuşmalar yapmayacağız. Böyle düşüncede olmadık ve  ondan büyüdük. Hani Anavatan Partisi? Demokrat Parti, nerede? Şimdi bu partililerin tabelaları bile yok. CHP, Türkiye’nin tarihi ile yaşıt ama milletin oyu ile iktidara gelemiyor. Niye? Kendi içinde bütünlük yok. Biz niye geliyoruz, fikrimiz milletten alıyoruz” dedi.
 
AKP GÜÇLENEREK GELİYOR
Daha sonra konuşan Milletvekili Osman Pepe ise, 1994 yılında RP’den Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğunu kaydederek, “Çok iyi gidiyorduk. Fakat RP beyaz Türkleri temsil etmiyor. ‘Türkiye Cumhuriyeti Osmanlı’nın devamıdır’ dedim. Cumhuriyet Savcısı itiraz etti. Atatürk Osmanlı ordusunda subaylık yapıyordu. Aynı şekilde diğerleri de Osmanlı’nın kamu kuruluşlarında yer almaktaydı. Bunu deyince suçlu olduk. RP kapandı ama RP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı bu ülkede 12 yıl başkanlık yaptı. CHP sittin sene iktidar olamaz. Çünkü bu millet atalarının değerleri ile savaşanlara oy vermez” dedi.
 
KISKANÇLIK HALİNE GETİRDİLER
Daha sonra söz alan Zeki Aygün ise, AK Parti’nin başarısında toplantıya katılan herkesin payı olduğunu söyleyerek, “Bu güzellikleri hayal bile edemeyenler bunu kıskançlık haline getirdiler. Bunların birincisi Taksim’de ki Gezi eylemleri, diğeri ise Kobane eylemleridir. Türkmenler ölüyordu, onları zaten aldık. Şimdi dağı taşımı koruyacağız orada? 2 bine yakın insan ölürken neredeydiler. Asıl amaç Kobane değildi” şeklinde konuştu.
 
GÜÇLÜ YÖNETİMLE YOLA ÇIKTI
Işık ise, “28 Şubat’ın bütün kasveti ülkenin üzerindeydi. AKP hareketi o dönemde başladı ve 17 Ekim’de Kocaeli’de il yönetimi kuruldu. Kurucu İl Başkanımız Nihat Ergün'ün o dönemlerde çektiği sıkıntıları biliyoruz. Buna rağmen güçlü bir yönetim ile yola çıktı. O yönetimin içerisinden bugün şehrine ve ülkesine hizmet eden çok arkadaşımız da çıktı. O günün Türkiye’sinde ortaya konan hedefler çok iddialıydı. Bugün geldiğimiz noktada bırakın başörtüsü sorununu, artık başörtülüler devlet dairelerinde bile çalışabiliyor” dedi.
 
RAHAT BIRAKILMA OLASILIĞINIZ YOK
“Dönüşüm süreci içerisindeyiz” diyen Işık, “Bu dönüşüm bizim coğrafyamızdaysa, dönüşümün daha sıkıntılı olması kaçınılmazdır. Değişime direnen ve isteyenler arasında ciddi bir mücadele var. Bugüne kadar şahit olunmayan farklı yöntemlerle de yürüyebiliyor. Bu zamana kadar adını duymadığımız örgüt bölgede etkin hale gelebiliyor. Adında İslam yazan ancak insanlıktan nasibini almamış bir projeyi gün gün görüyoruz. Bu bölgenin değişimi elbet kolay olmaz. Dönüşümde siz örnek alınıyorsanız sizin de rahat bırakılma olasılığınız yoktur” ifadelerini kullandı.

MİLLETE HİZMETLERİMİZ SÜRECEK
Sözlerini sürdüren Işık, “30 Mart'ta AKP'nin oyu kimilerine göre yüzde 30'un altındaydı. Ancak yüzde 45'in üzerinde oy alınarak cevap verilmiştir. Türkiye liderinin arkasında dimdik durmuştur. Teşkilatlarımızın yenilenmesi açısından kongrelerimizi fırsat görüyoruz. Ancak bunu yaparken emek verenleri bir yana koymayız. Kurumsal hafızayı koyup, teşkilatları yenileyecek dinamizmi oluşturmak zorundayız. 13 yıllık parti olarak, 12 yıldır iktidardayız. İlkelerimizden taviz vermedikçe uzun yıllar bu millete hizmetlerimiz sürecektir. Kongrelerde insanlara nasıl iftiralar atıldığını gördük, bu yüzden bu kongrede daha dikkatli olmalıyız” şeklinde sonlandırdı.
 
İŞTE KURUCU İSİMLER
Teşkilattaki kurucu isimler şu şekilde: Fikri Işık, Mahmut Civelek, Muzaffer Baştopçu, Nihat Ergün, Zeki Aygün, Sibel Gönül, Ali Osman Okur, Cengiz Güler, Cumhur Karakaş, Abdullah Üzmet, Dr. Nevzat Doğan, Eyüp Ayar, Avni Yüksel, Burhan Abiş, Dr. İbrahim Kahraman, Dr. Uğur İnan, Ebru Kurt, Emin Uygun, Fikret Hocaoğlu, Fikret Kara, Fuat Ayaz, Halil Ceyhan, Halit Yaşar, Hasan Saral, Hülya Nerkiz, Hüseyin Çetin, Hüseyin Yusuf, İbrahim Karaosmanoğlu, İbrahim Taşkan, İsmail Araç, İsmail Kahraman, Kemal Yazıcı, Macit Haldız, Mahmut Emekli, Mebrure Topçu, Nejat Güney, Recep Akçakaya, Rıdvan Saroğlu, Sinan Kebenç, Şengül Karagöz, Übeyit Göğercin, Vehbi Aydıner, Mehmet Balaban, Mehmet Çoban, Mehmet İpşiroğlu, Metin Özgül, Muhittin Erkaya, Mustafa Ayhan, Nihat Ayvazoğlu, Osman Özgenç.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim