• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 10°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

AK Parti Kocaeli seçim startını verdi

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti’nin Haziran 2023’te yapılacak seçimler için hazır olduğunu belirtti. SKM’lerin yakında kurulacağını belirten Ellibeş, 35 bin sandık kurulu görevlisinin sandıkları korumaya hazır olduğunu kaydetti.
AK Parti Kocaeli seçim startını verdi

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, uzun süreden sonra ilk kez basın buluşması ile kamuoyunun önüne çıktı. Yenişehir Mahallesinde bulunan Klida Kafede yapılan basın buluşmasında Ellibeş, parti çalışmaları hakkında bilgi verdi. Erken seçim olmayacağını belirten Ellibeş, 35 bin kişilik sandık kurulu ordusu ile sandıkları koruyacaklarını ve seçime AK Parti teşkilatlarının hazır olduğunu belirti.

ÜÇ YILINI DOLDURDU

Pandemi nedeniyle basın buluşmalarına ara verdiklerini belirten Ellibeş, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. il başkanlığına gelişinin de üç yılı olduğunu söyleyen Ellibeş, “Üç yıllık görev sürecinde belediye başkanlığı dönemindeki alışkanlığımız olan halkın yanında olmaya gayret ettim. Ana kademe, gençlik ve kadın kollarımızla vatandaşımızın yanında olduk. Milletin kurduğu bir parti olan AK Parti, 15 seçim yaşadı. 15 seçim sonucunda da milletin kurduğu parti ve milletin adamı Cumhurbaşkanımıza tam destek çıktı.

ANLAM VEREMEDİĞİMİZ ELEŞTİRİLER OLDU

Siyaseti millete rağmen değil milletle birlikte yapıyoruz. Milletimiz bu anlayışımızı asla karşılıksız bırakmadı. Pandemi sürecinde bile teşkilat çalışmalarımızı pandemi koşullarına göre devam ettirdik. Milletimize mutlaka ulaşmaya çalıştık. Esnaflarımızla beraber olduk. STK ve halk buluşmalarımızı pandemi kurullarına uygun yaptık. Bazen anlam veremediğim söylemler oldu. Muhalefet partileri bizi milletin içine girmemekten suçladı. Biz her gün düzenli olarak milletimizle buluştuk. Milletvekillerimiz meclis tatil olduğunda hiç ilden ayrılmadılar. Milletvekillerimize her hafta ilçelere düzenli olarak görevlendiriyoruz. Aslında muhalefeti pek alanlarda gördük.

SIKINTILARIN FARKINDAYIZ

Günümüzde yaşanan gerçekleri farkındayız. Hayat pahalılığını biliyoruz. Milletimizle bunu görüşüyoruz. Milletimiz sıkıntıları bize ulaştırıyor. Ama çözümün de yine AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’da olduğunu görüyorlar. Biz teşkilat çalışmalarımızdan taviz vermedik ve milletimizle buluştuk. Danışma meclislerimiz başta olmak üzere vatandaşlarla buluşmaya kadar tüm çalışmaları yaptık. Bundan sonra çalışmalarımız hızlanacak. Genel Başkan yardımcılarımız gelmeye başladı. Seçim İşleri Başkanımız Ali İhsan Yavuz bu hafta gelecek.

35 BİN KİŞİLİK ORDU

Erken seçim yok, haziranda seçim olacak. Biz yarın seçim olacakmış gibi her zaman hazırız. Yakında SKM’lerimizi kuracağız. Sandık kurulu yönetimlerimiz hazır. Her sandık için 9 kişilik yönetim belirledik. 35 bin kişilik bir ordu ile sandıklarımızı koruyacağız. Düzenli olarak sandık kurullarımızı arayarak güncelleme yapıyoruz. Ayrılan kardeşlerimizin yerine yenilerini atadık. 2 ay önce danışma meclislerimizi tamamladık ve ikinci turu yapıyoruz. Bu ay danışmalarımızı bitireceğiz.

İFTİRA ATIYORLAR

Muhalefete inanıyoruz. Muhalefetin eleştirilerine her zaman açığız. Eleştirirken çözüm önerilerini de getirmelerini bekliyoruz. Daha çok bağırma, saldırma, yalan, iftira var. Biz gerilim ve kaostan yana değiliz. Biz samimi diyalog ve konuşmaktan yanayız. Bizi yıpratmak için her türlü dezenformasyona başvuruyorlar. Söyledikleri eleştirinin öyle olmadığını kanıtlamamıza rağmen yine devam ediyor. Ama bunların karşılığını Haziran seçimlerinde vereceğiz. Biz milletimizin partisi olarak inandığımız yolda 20 yıldır yürüyoruz. İnşallah ikinci 20 yıla da başlamış olacağız” dedi.

COĞRAFYANIN BEDELİ

2023 seçimlerinin AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimi olmayacağını söyleyen Ellibeş, “Bu coğrafya üzerindeki senaryolar asla bitmeyecek. Burası dünyanın kalbi. Bu coğrafyada yaşamanın bedeli var ve bunu ödetmeye çalışıyorlar. Milletin bizimle bir derdi ve sıkıntısı yok. Dışardan gelen saldırılar ülkenin bu noktaya gelmesine neden oluyor. Bizim ilacımız sandık ve demokrasi. Millet iradesini sandığa yansıtacak” dedi.

DAHA İYİ OLABİLİRİZ

Danışma meclisi toplantılarında ortaya çıkan sonuçlarla ilgili soruya yanıt veren Ellibeş, “İstişarelerle yol haritamızı belirlediğimiz yerler danışma meclisi. Bu toplantılarda çıkan sonuçlar birer anket aynı zamanda. Nezaket içinde tartışmalar yapılıyor. Genel başkan yardımcılarımız Kocaeli teşkilatlarının karnelerini veriyor. Sandık yönetimlerinde birinciyiz. Mahalle yapılandırmalarında ilk üçteyiz. Bizim karnemiz iyi ama daha iyi olabilir. Danışma meclislerinde yapılan devlet ve belediye yatırımlarının da ne aşamada olduğunu görüyoruz” dedi.

ÇÖZÜM AK PARTİ

Gençlik Kolları başkanını atanması ile ilgili yaşanan gecikmenin sorulması üzerine Ellibeş, “Adana’daki gençlik şöleni ve daha sonra yaşanan kaza bu süreci uzattı. Ama gençlerimiz çalışmaları aksatmadan sürdürüyor. Sistem kendi içinde devam ediyor. Haziran seçimlerinde milletvekillerimizi artırma konusunda inancımız yüksek. Beklentimiz bu noktada. Sahada bu durumu görmekle ilgili net bir şey söylemek doğru değil. Yaşam koşulları, şartlar ve sıkıntılar süreci nasıl etkiler diye tahmin etmek doğru değil.

SKM’LER KURULACAK

Anket çalışmalarımız var. Anketler açık ara ilk parti AK Parti. Cumhur İttifakını koyduğumuz da aradaki mesafe çok açılır. Kararsız bir kesim var. Bu boşlukta kalan grup önemli. AK Parti’ye mesafe koysalar da yine çözümünün AK Parti olduğunu söyleyen kararsızlar çok fazla. Kızılcıhamam kampı kapalı oldu. Milletvekillerimizle daha görüşmedik. Seçim ile ilgili çıktılar olabilir. Seçim tarihi ile ilgili bir değişim olduğunu düşünmüyorum. SKM’lerin kurulması için kararlar çıkmış olabilir” dedi.

GENÇLER BİZDEN YANA

Kocaeli’de genç seçmen arttığını söyleyen Ellibeş, “Bizim genç seçmenlerle ilgili projelerimiz var. Sürekli bir araya geliniyor. Z kuşağı AK Parti’ye uzak deniliyor. Ama söylendiği gibi değil. Uzay polemiğini bile gençler önemsiyor.  Türkiye uzaya insan yollamayı düşünüyorsa bu önemli bir şeydir. Gençlerimiz AK Parti v Cumhurbaşkanımızın yanında olmayı tercih etmeye devam edecektir” dedi.

DIŞA BAĞIMLIYIZ

Mazotun 26 lira olduğunu hatırlatılması üzerine Ellibeş, “Söylediğimiz mazeret olarak görülmemesini isterim. Pandemi ve savaş, enerji ve yakıtta dışa bağımlı olmanın ne kadar sıkıntı yarattığını gösterdi. İçerde doların da yüksek olmasıyla bizde kriz daha da büyüyor. Devlet ciddi sübvanseler yapıyor. Yapmasaydı daha yüksek elektrik ve doğalgaz faturaları öderdik. Yapılan doğalgaz keşfi 2023 yılının ilk yarısında kullanılabilecek. Bulunan rezerv ülkenin 10 yıllık yakıtını karşılayabilecek durumda. Enerjimizi üretmemiz için çalışmalar devam ediyor. Bu noktada hızla ilerliyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim