• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:21Güneş 05:59Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:04Yatsı 21:35
    • 17°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 22°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

AK Parti Kocaeli, adaylarını tanıttı!

Kocaeli’de tüm adayları açıklanan AK Parti’de aday tanıtım heyecanı sona erdi.
AK Parti Kocaeli, adaylarını tanıttı!

AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı bugün düzenlediği programda Kocaeli İlçe Belediye Başkan adaylarını tanıttı. Kocaeli Kongre Merkezinde öğle saatlerinde başlayan aday tanıtım programına AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz katıldı. İl Başkanı Şahin Talus’un ev sahipliğinde yapılan programa Kocaeli Milletvekilleri Sadettin Hülagü, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Sami Çakır, Veysal Tipioğlu, Mehmet Akif Yılmaz, Cemil Yaman, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Yusuf Başer, AK Parti MKYK Üyesi İlyas Şeker, Cumhurbaşkanlığı Etik Kurulu Üyesi İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, MHP Kocaeli İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş, BBP Kocaeli İl Başkanı Kaan Şengil, BBP Kocaeli İl Koordinatörü Metehan Küpçü, AK Parti Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Özdemir, MHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Elif Demircioğlu, MKYK Yedek Üyesi Davut Coşkun Şiviloğlu, MKYK Yedek Üyesi Mehmet Ali Okur, MKYK Yedek Üyesi Serpil Yılmaz, AK Parti, MHP ve BBP İlçe Başkanları katıldı.

4 BELEDİYEDE DEĞİŞİM

AK Parti yerel seçimlerde dört belediye başkanını değiştirdi. Derince’de Zeki Aygün, Karamürsel’de İsmail Yıldırım, Kandıra’da Adnan Turan ve Dilovası’nda Hamza Şayir değişen isimler oldu. AK Parti’de 7 ilçe başkanı ile yola devam edildi. Gölcük, Başiskele, Karamürsel, Körfez, Çayırova, Gebze ve Darıca Belediye Başkan adayları değişmedi. İzmit Belediye Başkan adaylığı için Muharrem Tutuş’un adı açıklanırken Kandıra’ya Erol Ölmez, Karamürsel’e Mesut Çetinkaya, Derince’ye İbrahim Şirin, Dilovası’na Ramazan Ömeroğlu aday gösterildi.


MUHARREM TUTUŞ KİMDİR?

1983 doğumlu Muharrem Tutuş, İzmit’in Bekirdere bölgesinde doğmuş bir siyasetçi ve muhasebecidir. Siyasi kariyerine AK Parti’nin gençlik kollarında başlayan Muharrem Tutuş, uzun bir süre boyunca çeşitli görevler üstlenmiştir. İzmit gençlik kolları başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunmuş, daha sonra ise İzmit Belediyesi meclis üyeliği ve grup başkan vekilliği görevleri yapmıştır. Son olarak, Muharrem Tutuş’un adı 2024 yerel seçimlerinde İzmit Belediye Başkanlığı için aday olarak gösterildi.

ŞENER SÖĞÜT KİMDİR?

Şener Söğüt, 1975 yılında Muş’ta dünyaya geldi. Şener Söğüt, Makine Yüksek Mühendisi’dir. Ticaretle uğraşan Söğüt, Kocaeli ve Körfez Belediye Meclis Üyeliği, Körfez Belediyesi İmar Komisyonu Başkanlığı ve Grup Sözcülüğü yaptı. Siyasi hayatına 2001 yılında AK Parti’de Kurucu İlçe Yöneticisi olarak başladı. Gençlik Kolları Başkanlığı da içinde olmak üzere birçok kademede görev alan Söğüt, 2019 yerel seçimlerinde kazanarak Körfez Belediye Başkanı oldu. Şener Söğüt’ün 5 yıllık Körfez Belediye Başkanı görevi ardından partisi ikinci dönem başkanlığı için aday gösterdi.

ALİ YILDIRIM SEZER KİMDİR?

Ali Yıldırım Sezer, 1970 yılında Saraylı’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Gölcük’te bitirdi. 1987 yılında Gölcük Barbaros Hayrettin Lisesi’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden ise 1992 yılında mezun oldu. 1994 yılında Kocaeli Barosu’na kaydolan ve 5 dönem Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Av. Ali Yıldırım Sezer bir dönem de Başkan Vekilliği görevinde bulundu. Evli ve iki çocuk babası olan Ali Yıldırım Sezer, 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde Gölcük Belediye Başkanı olmuştu. Sezer, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için tekrar aday gösterildi.

BÜNYAMİN ÇİFTÇİ KİMDİR?

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden 1998 yılında mezun olan Çiftçi, Çayırova’da ikamet etmektedir. İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliği ve çeşitli STK’ların yönetimlerinde farklı görevlerde bulunmuş ve Siyasete AK Parti’nin kuruluşu ile başlamıştır. AK Parti Çayırova Belde Teşkilatı’nda başkan yardımcılığı ve ilçe olduktan sonra Çayırova Kurucu İlçe Başkanlığı görevlerini yaptı. 31 Mart 2019 yılında Çayırova Belediye Başkan adayı olarak seçimi kazanan Çiftçi, 5 yıllık görevi ardından göreve devam etmek adına tekrar aday gösterildi.

YASİN ÖZLÜ KİMDİR?

1980 yılında Başiskele’nin Yuvacık beldesinde doğan Özlü, 2004 yılında Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden mezun oldu. 2006 yılında AK Parti Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevine getirildi. 22 Haziran 2007 Milletvekili Genel Seçimleri ve 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri hazırlık ve kampanya süreçlerinde Kocaeli Gençlik Kolları Başkanı olarak aktif olarak rol aldı. Ardından AK Parti Kocaeli İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevine getirildi. 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde AK Parti’den Başiskele Belediye Başkan Adayı olarak Başiskele Belediye Başkanı oldu. Özlü, Başiskele’ye tekrar aday gösterildi.

MUZAFFER BIYIK KİMDİR?

1977 yılında Kocaeli Gebze’de dünyaya gelen Muzaffer Bıyık, evli ve üç çocuk babasıdır. Gebze ve Darıca’da esnaflık yapan Bıyık, üniversite mezunudur. 7 yıl AK Parti Darıca İlçe Başkanlığı görevini yürüten Bıyık, belediye başkan adayı olmak için görevinden istifa etti. Muzaffer Bıyık, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde AK Parti’nin Kocaeli Darıca Belediye Başkan Adayı olmuş ve seçimi kazanmıştı. 5 yıllık görevi ardından Bıyık, AK Parti tarafından tekrar Darıca Belediyesi’ne aday gösterildi.

MESUT ÇETİNKAYA KİMDİR?

1980 tarihinde Karamürsel de doğdu. Lisans Öğrenimimi Dumlupınar Üniversitesi İşletme Bölümünde Tamamladı. 2004-2009 yılları arasında Ak Parti Karamürsel İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı, 2009-2014 yılları arasında AK Parti Karamürsel ilçe Teşkilatında çeşitli birimlerde Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2014-2019 yılları arasında Karamürsel Belediyesi Basın Yayın Hakları İşler ve Kültür Müdürü olarak görev yaptı. 2019 yerel seçimlerinde Karamürsel ilçe Belediye ve Büyükşehir Meclis üyesi seçildi. 2019’dan bugüne Karamürsel Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Çetinkaya, başkanlık için aday gösterildi.

RAMAZAN ÖMEROĞLU KİMDİR?

1968 Ağrı Hamur doğumlu. 1974 yılından bu yana Dilovası’nda ikamet eden Ömeroğlu lise mezunu. Sürlim İnşaat firmasının sahibi. Ömeroğlu, 1999 yılında Fazilet Partisi Belde Yönetim Kurulu üyeliği, 1999-2002 yılları arasında Fazilet Partisi belediye meclis üyeliği, 2000 yılında Saadet Partisi kurucu belde başkanlığı, 2002 yılında AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Belde Başkan Yardımcılığı yaptı. 2002 yılından bu yana AK Parti Dilovası ilçe teşkilatının çeşitli kademelerinde görevler alan Ömeroğlu, Dilovası Belediye Başkanlığına AK Parti’den aday gösterildi.

İBRAHİM ŞİRİN KİMDİR?

25 Aralık 1976 tarihinde Derince’nin Çınarlı mahallesinde doğan İbrahim Şirin, çocukluk yıllarını bu mahallede geçirmiştir. İlk ve orta öğrenimini Derince’de tamamlamış, ardından İzmit Lisesi’nde eğitim almıştır. Eğitim hayatına devam ederek Uludağ Üniversitesi Maliye Bölümü’nden mezun olmuştur. Siyasi kariyerine kamusal alanda çalışarak başlamış olan İbrahim Şirin, 2003-2014 yılları arasında bir kamu kuruluşunda işçi olarak görev yapmıştır. 2019 yılından bu yana da Derince Belediye Başkan Yardımcılığını yürütmektedir. Şirin, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Derince Belediyesi’ne AK Parti’den aday gösterildi.

ZİNNUR BÜYÜKGÖZ KİMDİR?

1964 yılında Erzurum’da doğdu. 1987’de Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden Şehir ve Bölge Plancısı unvanıyla mezun oldu. 33 yıldan bu yana memleketin dört bir yanında şehir plancısı unvanıyla hizmet verdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği ve İmar Komisyon üyeliği görevlerinde bulundu. Gebze ve Kocaeli’de siyasi görevlerde bulunmanın yanı sıra, sivil toplum kuruluşlarında ve birçok farklı platformlarda faaliyetlerini sürdürdü. 2019 yerel seçimlerinde Gebze Belediye Başkanı olan Büyükgöz, Gebze’ye tekrar aday gösterildi.

MUSTAFA KOCAMAN KİMDİR?

Mustafa Kocaman, 1976 yılında Kocaeli’nde dünyaya geldi. Yüksek öğrenimini 2001 yılında Yakındoğu Universitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. Mustafa Kocaman 2011 yılında AK Parti Kartepe İlçe Yönetim Kurulu üyesi oldu. Sırasıyla AR-GE, Seçim işleri ve Siyasi Hukuki İşler başkanlıkları görevlerinde bulundu. Mustafa Kocaman, 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti’nin Kocaeli’ye bağlı Kartepe Belediye Başkanı oldu. Kocaman, 2024 yerel seçimleri için AK Parti’den Kartepe’ye tekrar aday gösterildi.

EROL ÖLMEZ KİMDİR?

Kandıra’da geniş bir kesim tarafından tanınan ve bilinen Erol Ölmez, 1972 yılında Kandıra’da dünyaya geldi. Trakya Üniversitesi Edirne Meslek Yüksek Okulu Motor bölünü bitiren Erol Ölmez, İzmit Askeri İkmal ve NATO Tesisleri’nde işçi olarak çalıştı. Kandıra Gıda Organize Sanayi Bölgesi ve Çevre Mahalleri Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı olan aynı zaman Kocaeli Tarım Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olan Erol Ölmez, iki dönem boyunca AK Parti Kandıra’nın ilçe başkanlığı görevini sürdürdü. Ölmez, yerel seçimler de Kandıra Belediye Başkanlığına aday gösterildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim