• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 10°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 11°C Rize
  • BIST: 9079.97 0.00
  • Altın: 2324.032 0.75
  • Dolar: 32.3568 0.08
  • Euro: 34.9372 -0.35

Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanlığı Toplantısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en zorlu seçimlerinden birini geride bıraktıklarını söyledi. Erdoğan, “AK Parti'nin bir kez daha zaferle çıkacağını anlayan çevreler ittifak yaparak bunu engelleme mücadelesine giriştiler. Fakat bunlar g
Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanlığı Toplantısı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en zorlu seçimlerinden birini geride bıraktıklarını söyledi. Erdoğan, “AK Parti'nin bir kez daha zaferle çıkacağını anlayan çevreler ittifak yaparak bunu engelleme mücadelesine giriştiler. Fakat bunlar gerçekten bu seçimleri, demokratik mücadeleyi hangi yollarla yapacaklarını bugüne kadar ya anlamadılar ya anlamak istemiyorlar” dedi.

AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanlığı toplantısında konuşma yapan Başbakan Erdoğan, 30 Mart Mahalli seçimlerinde alınan başarıdan dolayı, AK Parti teşkilatını kutlayarak, şunları söyledi:

“Tüm İl Başkanlarımıza ve yönetimine onların şahsında tüm ilçe belde başkan ve yönetimlerine gençlik kollarımıza, kadın kollarımıza 30 Mart Mahalli seçimlerinde elde ettiğiniz başarıdan dolayı şahsım milletim ve teşkilatım adına bir kez daha teşekkürlerimi ifade ediyorum. Aynı şekilde seçimleri zaferle neticelendiren ve şehirlerimizde halkımızdan yetki alan büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkanlarımızı, belediye meclis ve il genel meclis üyelerininiz de bir kez daha tebrik ediyorum. 5 yıllık vazife dönemlerinde başarılar diliyor, Rbbim yar ve yardımcım olsun diliyorum. Gine bu seçimlerde görev üstlenen tüm muhtarlarımıza da başarılar diliyorum. “

30 Mart Mahalli seçimlerinin Cumhuriyet tarihinin en zor seçimi olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Hem demokrasi, tarihimizin hem de Cumhuriyet tarihimizin en zoru seçimlerinden birini de geride bıraktık. Gerçekten 91 yıllık Cumhuriyet tarihine baktığımızda hiç bir seçimin bu kadar çetin bu kadar zorlu, meşakkatli geçmediğini görürsünüz. 1930 yılında Cumhuriyet Halk Partisinin karşısına, Gazi Mustafa Kemal’in yönlendirmesiyle Serbest Cumhuriyet Fırkası çıkmış, seçimlere girmiş ancak CHP’nin ve CHP hükümetinin çok ağır baskıları altında bu partinin ömrü uzun olmamıştı. Serbest Cumhuriyet Fıkrası seçim sürecinde medyada, meydanlarda, yollarda özellikle de sandıklarda çok ciddi zulüm görmüştür. Buna rağmen seçim büyük bir başarı sağlamış ama sandıklar gizli sayıldığı için bu başarı da yok sayılmıştır. Benzeri bir seçim çok partili dönemde 1957 yılında yaşanmıştı. Demokrat Parti karşısında merhum Menderes karşısında asla başarı sağlayamayacağını anlayan CHP sandıktan umudunu kesmiş, tüm umudunu sokağa, şiddete, gerilime, demokrasi dışı yollara bağlamıştı. Sandıktan çıkmayacağını anlayan CHP yandaş medyasıyla, yandaş kurumlarıyla bürokratlarıyla, STK’larıyla özellikle de kandırıp sokağa döktüğü gençleriyle Demokrat Partiyi yıpratmak istemiş 1957’de bu yöntemle başarılı olamayınca maalesef Silahlı Kuvvetleri tahrik ederek darbeye zemin hazırlamıştır.”

Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

“30 Mart 2014 seçimleri maalesef 1930 seçimlerinden, 1957 seçimlerinden, diğer tüm seçimlerden farklı bir atmosferde gerçekleşti. Kamu yoklamaları, anketler, araştırmalar, raporlar, 30 Mart’ da Ak Partinin ezici bir çoğunlukla kazanacağını önceden gösteriyordu. Ak Partinin bir kez daha zaferle çıkacağını anlayan çevreler ittifak yaparak bunu engelleme mücadelesine giriştiler. Fakat bunlar gerçekten bu seçimleri, demokratik mücadeleyi hangi yollarla yapacaklarını bugüne kadar ya anlamadılar ya anlamak istemiyorlar. Bilimsellik derseniz bunlar bilimsellikten çok çok uzakta. Bunlar bilimin gereğine uymak veyahut da bilimin çizdiği o çerçeve de hareket etmek derseniz bundan da çok uzaktalar.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim