• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 03:53Güneş 05:39Öğle 13:05İkindi 17:01Akşam 20:22Yatsı 22:01
    • 17°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 10155.06 -0.18
  • Altın: 2459.504 0.55
  • Dolar: 32.277 -0.03
  • Euro: 34.9682 0.02

AK Kadınlardan şölen gibi kongre

AK Parti İl Kadın Kolları 5’inci olağan kongresi Hasan Gemici Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongreye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya katıldı. Kongrede mevcut başkan Serpil Yılmaz seçilmiş başkan oldu
AK Kadınlardan şölen gibi kongre

Coşkunun üst düzey olduğu kongrede yaklaşık 2 yıl önce parti genel merkezi tarafından atanan mevcut İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, büyükşehirler içerisinde kongresini gerçekleştiren ilk il oldu. Partilileri salonun girişinde Büyükşehir Belediyesi’nin Mehteran Takımı marşlarla karşıladı. Yaklaşık 3 bin kişinin katılım gösterdiği ve salonun girişinde polisler tarafından yoğun önlem alınan kongreye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın Ana kademe MKYK Üyesi Yasemin Atasever, yanı sıra Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Tülay Selamoğlu, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Sami Çakır, Zeki Aygün, İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak,  AK Parti Eski İl Başkanı Mahmut Civelek, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, il yöneticileri ve çok sayıda partili katılım gösterdi. Kongrede Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Emel Anar divan başkanlığı yaptı.  Kongrede 600’ü belirlenmiş, 50’si doğal olmak üzere toplam 650 delege oy kullandı. 50 il yöneticisi, 24 genel merkez delegesi seçildi.

 

‘DAHA GÜÇLÜ YÜRÜYECEĞİZ’

Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Serpil Yılmaz, “Bugün burada kongremizi yapabilmemizi sağlayan 15 Temmuz gecesi başlayan ihanet girişimine karşı en güçlü silahın inanan yürekler olduğunu bizlere gösteren şehitlerimize gazilerimize selam olsun. Göreve geldiğimiz ilk günden beri siyasetimizin ana gayesi vatana ve millete hizmettir. Derdimiz insana kadına hayata hizmettir. Bizim için asıl olan makamlarımız değil davamızdır. İçimizde ki bu dava şuuru var oldukça 2019’lara, 2023’lere ve 2071’lere daha güçlü yürüyeceğimizden şüphemiz yok” dedi.

‘GÖNÜL GÖNÜLE VERDİK’

Konuşmalarına devam eden Yılmaz, “Bizler bu topraklar için kanını canını ortaya koymaktan çekinmeyen Anadolu kadınının evlatlarıyız. Bu düşünceyle çocuklarımıza daha güzel bir ülke daha güzel bir miras bırakmak en büyük temenmizidir. Bu sebeple omuz omuza gönül gönüle verdik. Daha güçlü Kocaeli için daha güçlü Türkiye için en önde yürüyoruz. Birlikte yürüyoruz” şeklinde konuşurken Yılmaz’ın yaptığı coşkulu konuşma salon tarafından alkışlarla karşılandı.

 

‘TEŞKİLATIN ÇOK DESTEĞİNİ GÖRDÜK’

Serpil Yılmaz’dan sonra sözü alan Zekeriya Özak, “2004’te Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimizde kentimiz bugünle kıyaslanamayacak kadar kötü durumdaydı. Belediye Başkanımız o günden bu yana ekibiyle birlikte hizmet ediyor. 14 yıllık süreçte kentimiz örnek hale geldi. Bugün gerçekten Kocaeli imrenilerek bakılan, gurur duyulan, örnek bir şehir haline geldi. Sayın Başkanımızın ‘Kentte ne varsa köyde de o olacak’ sloganıyla kent için yaptıklarını köyler için de yaptı. Biz teşkilatımız çok desteğini gördük. Kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla, ana kadamemiz ve 12 ilçe başkanıyla uyumlu çalıştık. Kadın kollarımıza ayrı bir teşekkür ederim var. Ailelerini ihmal ederek bizimle birlikte çalıştışlar” dedi.

‘6 AYDIR KONGRE SÜRECİNDEYİZ’

Zekeriya Özak’tan sonra sözü alan Şemsettin Ceyhan, “Bu salonu böylesine gelin gibi süsleyen ve sabaha kadar emek veren Kocaeli’nin enerjisini Ankara’ya, Türkiye’ye duyuran gençlerimize teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımız davetimizi kırmadınız. Sizinle beraber tüm misafirlerimize hoşgeldiniz diyorum. Yaklaşık 6 aydır kongre sürecindeyiz. Temmuz ayında başlayarak 36 kongremizi Aralık sonunda bitirdik. Her kongremiz aynı coşkuyla geçti. Kocaeli’nin her yere örnek olan birlik siyaseti içerisinde bugün İl Kadın Kolları kongremizi 27’sinde ise İl Gençlik Kolları kongrelerimizi nasipse tamamlayacağız. Biz Kocaeli olarak her şeyi konuşan, istişare eden ve her konuyu belli müzakereler sonucunda alan bir teşkilatız. İnşallah bunu devam ettireceğiz.

‘ÇOĞUNLUĞU ALACAĞIZ’

Konuşmasının devamında Ceyhan, “27’sindeki kongremizi Sayın Genel Başkanımızın katılımıyla Türkiye’nin en güçlü kongresi olarak gerçekleştireceğiz. Geçen hafta muhalefet partisi il kongresini 400 kişilik salonda yaptı. Biz ise Kadın Kolları Kongremizi 4 bin kişinin katılımıyla yapıyoruz. Gençlik Kolları Kongremiz 7, 8 bin kişilik salonda yapılacak, sığmayacağız. AK Parti teşkilatı bir kartal gibi. Hep söylüyorum. İnanıyorum ki kongrelerden sonra yine girilmedik gönül, çalınmadık kapı bırakmayacağız. 2019’da yine büyükşehir ve 12 ilçe belediyesini alacağız. Milletvekili çoğunluğunu çıkaracağız” diye konuştu.

 

‘ŞÖLEN HAVASINDA GEÇİYOR’

Ceyhan’dan sonra sözü alan Radiye Sezer Katırcıoğlu, “Biliyorum ki kongremiz hayırlara vesile olacak. Kocaeli’de kongreler şölen havasında geçiyor. Diğer partilerdeki gibi kavgalar olmuyor. Gıbat ediliyor hatta kıskanılıyoruz. İnandığımız bir dava. Bildiğimiz bir yol ve çok güçlü bir liderimiz var. Alınmadık gönül, çalınmadık kapı bırakmayacağız. Buradan söz veriyorum. Bugüne kadar kadın kollarında ve diğer kademelerde hizmet eden arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu davada omuz omuzayız” dedi. Serpil Yımaz konuşmasının sonunda Radiye Sezer Katırcıoğlu’na çiçek taktim etti.

‘İKİ MESAİ YAPIYORUZ’

Fatma Betül Sayan Kaya, “AK davanın, AK neferleri işte böyle koşturuyorlar. Yeri geliyor çocuklarını bırakıp buralara geliyorlar. İşte AK davanın, AK kadınları çocuklarına, eşlerine karşı büyük fedakarlık yapıyorlar. Dava için mesai harcıyorlar. AK kadınlar olarak iki mesai yapıyoruz. Gece gündüz demeden dava için çalışıyoruz. Kocaeli 2019 için hazır. Yeni seçilecek yönetime hayırlı olsun demek istiyorum. Allah bu davaya emek vermiş tüm kadınlarımızdan razı olsun. Bu bizde bir bayrak yarışı. 2019 yerel seçimlerine çok güçlü bir şekilde var mısınız?” ifadelerini kullandı. Konuşmanın sonunda Serpil Yılmaz, Fatma Betül Sayan Kaya’ya hediye taktim etti. Hep birlikte toplu fotoğraf çektirildi.

AK PARTİ İL KADIN KOLLARI YÖNETİM LİSTESİ

Serpil Yılmaz, Arzu Arslan, Aslıhan Tunç, Aydan Yılmaz, Aynur Ceylan Aynur Ercan, Aysel Demirtaş, Aysun Uysal, Aysun Yıldırım, Ayşe Adamey, Ayşe Yılmaz, Ayşegün Turan, Belgin Ergen, Binnaz Sağlam, Didar Karaoğlu, Dilek Balcı, Elif Başyiğit, Emine Bayrak, Emine Kurt, Fatma Alyüz, Fatma Dizdar, Fatmanur Yeşildal, Füsun Çengelköy, Hamdiye Kokoş, Hülya Çiçek, Hülya Gökalp, Hülya Önen Ok, İlknur Çetinbaş, İpar Katre, Mehtap Uzun Karslı, Merve Kesici, Meryem Kanpara, Necmiye Kılıç, Nejla Timur, Nurdan Koksal, Pınar Atabay, Reyhan Balcı, Sema Peker, Semra Çiçek Karapunar, Serpil Büşra Namlı, Seval Atasever, Sevcan Kutlu Aydemir, Sümeyye Çalık, Şafak Durak, Şenay Yazar, Şükran Gül, Tenzile Bircan, Tuğba Kaya, Yasemin Kulaç, Zarife Hatice Akdoğan

AK PARTİ İL KADIN KOLLARI ASİL ÜYE ADAYLARI

Serpil Yılmaz, A. Sibel Gönül, Nigar Işık, Funda Ceyhan, Şükran Aygün, Ayşe Şeker, Derya Yılmaz, Saliha Yaman, Behiye Karaosmanoğlu, Betül Yazıcı, Emine Tandoğan, Dilek Karakuş, Saime Yelken, Gülsüm Ekin, Seyhan Dönmez, Hülya Kodek, Şenay Önder, Gülay Artut, Canan Mollaoğlu, Züleyha Uslu, Günnur Bayram, Oya Tuncel, Emine Zeybek, Şengül Karagöz

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim