• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:20Güneş 05:58Öğle 13:06İkindi 16:56Akşam 20:05Yatsı 21:37
    • 14°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

AK Adaylarda yüzler gülüyor

31 Mart yerel seçimlerine iki gün kala seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren partilerde 31 Mart’ta yapılacak seçim sonrası açılan sandıklardan çıkacak sonuçlar heyecanla beklenirken, AK Parti’de şimdiden yüzler gülmeye başladı.
AK Adaylarda yüzler gülüyor

31 Mart Pazar günü yeni bir yerel seçim süreci yaşayacak olan Kocaeli’de 4 bin 317 sandıkta 1 milyon 534 bin 684 kişi oy kullanacak. Kocaeli’de en fazla seçmenin olduğu ve sandığın kurulacağı ilçe Gebze. Gebze’de 295 bin 823 seçmen 810 sandıkta oy kullanacak. Çayırova’da ise 108.789 seçmen 289’ta oy kullanacak, Darıca’da 165.350 seçmen 448 sandıkta oy kullanacak ve Dilovası’nda da 36.783 seçmen 102 sandıkta oy kullanacak. Son hazırlıkların yapıldığı partilerde seçim propagandaları 30 Mart (yarın) akşam saat 18:00 itibari ile bitirilecek. AK Parti’de ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar ve emekliler en büyük sıkıntıyı yaşatacak önemli konular olsa da yeni dönemde Kocaeli’de Tahir Büyükakın, Gebze’de Zinnur Büyükgöz, Darıca’da Muzaffer Bıyık, Çayırova’da Bünyamin Çiftçi ve Dilovası’nda Ramazan Ömeroğlu’nun belediye başkanlıklarına kesin gözüyle bakılıyor.

BÜYÜKAKIN KESİN
Yapılacak yerel seçimlerde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Tahir Büyükakın’ın karşısındaki rakiplerinin hiçbir şansı bulunmazken, Kocaeli’de hemen hemen her kesim tarafından büyük bir sevgi ve saygı duyulan Büyükakın’ın ikinci dönemine kesin gözüyle bakılıyor. 
BÜYÜKGÖZ KESİN HEDEF MECLİS LİSTESİ
Seçim sürecinin sona erdiği bu günlerde AK Partili adaylarda yüzler gülmeye başladı. AK Parti’nin bir önceki seçimlerde rakiplerine fark attığı Gebze’de Zinnur Büyükgöz’ün biraz oy düşüşü yaşayabileceği ancak ikinci dönemde de göreve devam edeceği tahmin ediliyor. Gebze’de mevcut Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün yeniden aday gösterilmesi karşısında en güçlü rakipleri olan CHP’nin Gebze’de aday çıkartmayarak tarihi bir hayal kırıklığına imza atarken seçmen Gebze tarihinde ilk defa yaşanan bu hayal kırıklığı karşısında milletvekili Nail Çiler ve Genel Merkezi sorumlu tutarak hedef haline getirdi. CHP’li seçmenin buruk bir şekilde seçime girmesi ve sadece meclis üyesi listesi çıkartması şansını bir hayli düşürürken, Büyükgöz’ün şuan için karşısında ki en büyük rakibi olarak gösterilen İYİ Parti Gebze Belediye Başkan adayı Sadık Güvenç gösteriliyor. Ancak İYİ Parti’nin Gebze’de ciddi bir tabanın olmaması Büyükgöz’ü rahatlatıyor. Güçlü aday olarak gösterilen Güvenç’in İYİ Parti’ye önemli bir seçmen katkısı olacak olsa da AK Parti karşısında şansının bir hayli düşük olduğu konuşuluyor. Diğer taraftan Gebze için alışıla gelmişin dışında bir aday olan Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş’ın Gebze’den belediye başkan adayı olarak çıkması ve CHP’nin oylarını alabileceği ve AK Parti’ye ciddi rakip olabileceği konusunda ki söylemlerde havada kaldı. Baş’ın Gebze Belediye Başkanlığı yarışında ise en büyük şoku CHP’liler yaşadı. Aday çıkartmayan CHP’nin meclis listesi ile Baş’a destek verebileceği konuşulurken TİP’in meclis listesi çıkartması CHP’de ikinci büyük hayal kırıklığını yaşattı. TİP’in Gebze ile alakası olmayan İstanbul’da ikamet eden öğrenci ve işçi belli bir kişileri Gebze Belediye Meclis üyesi adayı olarak göstermesi TİP’de ki heyecanı da bitirmiş oldu. AK Parti’nin en büyük çıkmazlarından olan Saadet Partisi ve Yeniden Refah Parti’sinin adaylarının ise çok çalışmalarına karşılık beklenen ilgiyi görmemeleri Büyükgöz ve AK Partilileri rahatlattı. Büyükgöz ve AK Parti’nin tek hedefi meclis üyesi sayısını artırmak olduğu konuşuluyor.
BAŞKAN BIYIK ÇOK RAHAT
Darıca’da ise en rahat ilçelerin başında geliyor. AK Parti’nin ikinci dönem için yeniden şans verdiği Darıca’nın sevilen isimlerinden Muzaffer Bıyık’ın karşısına güçlü bir aday çıkmaması, Bıyık’ı bir hayli rahatlattı. Yapılan anketlerde de en yakın rakiplerine önemli oranda fark atan Bıyık’ın en büyük sorun olarak ülkede yaşanan ekonomik sıkıntı ve emekliler biraz düşündürse de seçimi rahat alacağı konuşuluyor. 
ÇİFTÇİ YENİ ZAFERE İMZA ATACAK
Çayırova ise seçimin en çekişmeli yaşandığı bölge olarak görülüyor. AK Parti mevcut Başkan Bünyamin Çiftçi’yi yeniden aday gösterdi. Çayırova’nın yetiştirdiği, aile olarak tanınan ve bilinen Çiftçi’nin karşısında ise yine AK Parti’nin bir önceki Belediye Başkanı olan ancak bayan milletvekillerine ettiği küfürden dolayı partiden ihraç edilen Şevki Demirci İYİ Parti’nin adayı oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesini arkasına alarak Çayırova’da önemli hizmetler yapan Demirci’nin İYİ Parti’den aday çıkması AK Parti’de keyifleri kaçırsa da, Demirci’nin çalkantılı belediye başkanlığı dönemi, hakkında ki bir çok yolsuzluk iddiaları başını ağrıtacak gibi duruyor. İYİ Parti’nin tabanın olmadığı Çayırova’da Demirci ve ekibi şov yapmaya devam etse de CHP’nin de zayıf kaldığı Çayırova’da, Çiftçi’nin 31 Mart’ta yeni bir zafere daha imza atacağına kesin gözüyle bakılıyor.    
ÖMEROĞLU REKOR BEKLİYOR
Seçimlere en rahat giren adaylardan biri de AK Parti Dilovası Belediye Başkan Adayı Ramazan Ömeroğlu oldu. AK Parti’nin güçlü olduğu Dilovası’nda herkesim tarafından tanınan ve sevilen Ömeroğlu karşısında önemli bir rakibinin olmaması Ömeroğlu’nu Dilovası’nda rekora doğru koşturuyor. AK Parti’nin en büyük rakibi olarak her dönem karşısında yer alan merhum Ercan Dalkılıç’ın geçtiğimiz yıl ani vefatı sonrası Dalkılıç’ın oylarının AK Parti’ye kayması Ömeroğlu’nu oldukça rahatlattı. Dilovası’nda DEM’in Van’dan aday olarak getirdiği Mustafa Avcı beklenen ilgiyi görmezken, YRP’nin Dilovası’nda geniş bir kesim tarafından sevilen ismi Ercan Oğuz’u aday göstermesi AK Parti’de biraz oy kaybı yaşatsa da fazla etkilemeyeceği, İYİ Parti’nin beklenen ilgiyi görmemesi ve zaten tabanı olmayan CHP’nin Darıcalı genç siyasetçiyi Dilovası’ndan aday göstermesi AK Parti’nin ekmeğine yağ süren diğer etkenler oldu. Ömeroğlu ve ekibini bu dönem en az yüzde 60-65 oy alarak Kocaeli’de en çok oyu alacakları söyleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim