• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:29Güneş 06:04Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:00Yatsı 21:29
    • 27°C Kocaeli
    • 25°C İstanbul
    • 29°C Ankara
    • 28°C Rize
  • BIST: 9681.57 0.38
  • Altın: 2430.366 0.04
  • Dolar: 32.529 0.08
  • Euro: 34.865 0.09

Ab Bakanı Çavuşoğlu, Kktc Dışişleri Bakanı Nami İle Görüştü

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "İnşallah bu yıl içinde de bir sonuca ulaşılmasını, adada kalıcı, adil bir barışa ulaşılmasını arzu ediyoruz. İki liderin açıkladığı metin temellerinde barış arzu ediyoruz" dedi.
Ab Bakanı Çavuşoğlu, Kktc Dışişleri Bakanı Nami İle Görüştü

- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "İnşallah bu yıl içinde de bir sonuca ulaşılmasını, adada kalıcı, adil bir barışa ulaşılmasını arzu ediyoruz. İki liderin açıkladığı metin temellerinde barış arzu ediyoruz" dedi.

AB Bakanı Çavuşoğlu, KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami ile makamında görüştü. Görüşmeye Avrupa Birliği Bakanlığı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yetkilileri de katıldı. Çavuşoğlu kabulde yaptığı konuşmada, AB Bakanlığı ile KKTC Dışişleri Bakanlığı arasında imzalanan protokolün ilk çalışma toplantısını gerçekleştireceklerini söyledi. Çavuşoğlu, "Protokol ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği arasında özellikle bizimde açılmasını istediğimiz fasıllarda ilgili birçok konuda uyum sağlayabilmesi için yapılan çalışmaları var. Ama bu protokol çerçevesinde Avrupa Birliği Bakanlığı olarak bizde her türlü desteği vereceğiz, uzmanlık desteği vereceğiz, karşılıklı tecrübelerimizi paylaşacağız, birlikte projeler üreteceğiz, projelerin finansman kaynağını sağlamaya çalışacağız" dedi.

Türkiye'nin her zaman barış müzakerelerini desteklediklerini yenileyen Çavuşoğlu, "Sürecin daha da hızlanmasını arzu ediyoruz. Temsilcilerin haftada bir değil, en az iki defa buluşmasını ve liderlerin daha sık buluşarak, birçok konuda uzlaşma sağlamasını arzu ediyoruz. İnşallah bu yıl içinde de bir sonuca ulaşılmasını, adada kalıcı, adil bir barışa ulaşılmasını arzu ediyoruz. İki liderin açıkladığı metin temellerinde barış arzu ediyoruz" dedi.

Nami ise Türkiye'nin her zaman müzakere iradesini ortaya koyduğunu kaydederek, "Kıbrıs'ta yeni bir müzakere süreci başlamıştır. Türk tarafı her zaman kendine duyduğu güven, Anavatan'dan aldığı güçle müzakere masasında çözüm iradesini ortaya koymuştur. Liderler çok önemli bir açıklamayı ortaya koymuştur. Bizde hükümet olarak Türkiye ortak açıklamayı destekliyoruz, ortak açıklama çerçevesinde yeni bir kapsamlı çözüme ulaşılmasını istiyoruz. Elbette kapsamlı bir çözüm Avrupa Birliği'ni Kıbrıslı Türklerin hayatının ayrılmaz bir parçası haline getirecek. Kıbrıslı Türkler yeni kurulacak federal yapının Avrupa Birliği kurumlarında da yerlerini almak zorundalar. Avrupa Birliği kurallarını başkasına tabi olmadan değil, kendi imkanları dahilinde uygulamak durumundalar. Bu önemli bir süreç" ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği'nin Kıbrıslı Türklere yönelik destek vermediğine dikkat çeken Nami, Türkiye ile işbirliğine önem verdiklerini ifade etti. Nami, "Kıbrıs'ta bir Türk devleti var. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti. Egemen devlet olarak Türkiye Cumhuriyeti tarafından da tanınıyor. Dolayısıyla Kıbrıs'ta kapsamlı çözüm olur veyahut da bu devlet varlığını devam ettirir. Devam ettirirsen de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte işbirliğini geliştirir, refah seviyesini arttırır. Bu kavramlar arasında çelişki yoktur" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim