• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 24°C Kocaeli
    • 22°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 8990.32 2.08
  • Altın: 2294.072 0.80
  • Dolar: 32.3253 0.22
  • Euro: 35.0595 -0.13

5 bin kişi bilime koştu

Kocaeli Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilen festivale bilim meraklısı 5 bin kişi katılırken, çocuklar birbirinden ilginç deneylerle keyifli bir gün geçirdi
5 bin kişi bilime koştu

STEM & Makers Fest/Expo, Hacettepe STEM & Maker Lab., Kocaeli Bilim Merkezi, SEKA Kağıt Müzesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Kocaeli Nesibe Aydın Okulları işbirliği ile düzenlenen bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik festivali büyük ilgi gördü. Kocaeli Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilen festivale 7’den 70’e çok sayıda bilim meraklısı akın etti. Geçtiğimiz yıl 3 bine yakın öğrenci ve veliyi ağırlayan festivale bu yıl katılımın 5 bin civarında olduğu öğrenildi. Bu yıl da atölye çalışmalarına katılabilmek için Kocaeli Bilim Merkezi’ne akın eden öğrenciler, bilimin eğlenceli dünyasına doğru keyifli bir yolculuk yaptı.

OLAĞANÜSTÜ ŞOVLAR

‘Hadi Sen de Üret’ sloganıyla organize edilen festival saat 10.00 itibariyle başladı, 16.00’ya kadar birbirinden ilginç etkinliklerle devam etti. Başta öğrenciler olmak üzere tüm katılımcılar kurulan atölyelerde kimyasal deneyler yaparak kendi DNA’larını gözlemledi, genetik ve adli tıp yöntemlerinden faydalanarak suçluyu tespit edebildi. Katılımın ücretsiz olduğu festivalde öğrenciler; alev dansı, basınç deneyleri ve köpük şovlarıyla da hem çok eğlendi hem de öğrendi.

ÇOK EĞLENDİLER

Festival bünyesinde açılan atölyelerde çocuklar atıl durumdaki ağaç parçalarını işleyerek süs eşyasına dönüştürdü, ahşap ve lastik kullanarak kendi mancınığını yaptı, kendi robotunu tasalarladı basit aletler kullanarak kendi drone’unu ve ahşap uçağını bile yaptı. Öğrencileri üretmeye, tasarlamaya, yeni fikirler üzerinde tartışmaya yönlendiren atölyelere katılan çocuklar, o kadar eğlendi ki festivalin bitmesini hiç istemedi. Çocuklar, bir dahaki yılı iple çekerken velileri de böylesi güzel etkiliği yapan kurumları tebrik etti.

AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

Festivalin açılış programında ilk sözü Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.Gültekin Çakmakçı aldı. Çakmakçı şunları söyledi: “Bu festivali 2015’te yapmaya başkladık. Bu yıl itibariyle 200 bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Amacımız çocukların bilime ilgi duymalarıdır. Destek veren Milli Eğitim Bakanımız başta olmak üzere tüm kurumlara teşekkür ediyorum.”

NESİBE AYDIN KATKISI

Daha sonra kürsüye gelen Nesibe Aydın Okulları Başkan Yardımcısı Mirkan Aydın, “Nesibe Aydın Eğitim Kurumları olarak 7 ilde faaliyet gösteriyoruz. Geçtiğimiz yıl bu festivale katkı sunmaya başladık ve bu yıl da devam ediyoruz. Böyle bir etkinliğe katkı vermekten dolayı çok mutluyuz. 40’a yakın atölyede yaklaşık 5 bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Çok güzel bir etkinlik olduğu kanaatindeyim” dedi, katılımcılara iyi eğlenceler diledi.

ÇOCUKLARLA BİRLİKTE

Milli Eğitim Bakan Danışmanı Doç. Dr. Hilmi Çolakoğlu da festivali düzenleyenlere teşekkür ederek çocuklara iyi eğlenceler diledi. Ardından açılış kurdelesi protokol üyeleri ve konuşmacıları dinleyen çocukların katılımıyla kesildi. Kurdele kesiminde Nesibe Aydın Kocaeli Okulları Yöneticileri Atila Malçok, Musa Vayiç ve Faruk Alpaydın hazır bulundu. Açılış töreninin ardından atölyelerde etkinliklere devam edildi.

img_9532.jpg

Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim