• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:23Güneş 06:00Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:03Yatsı 21:34
    • 19°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 23°C Ankara
    • 20°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2440.177 0.51
  • Dolar: 32.4575 -0.23
  • Euro: 34.7559 -0.63

40 tanesi Kocaeli gibi olsa milli gelir ikiye katlanırdı

40 tanesi Kocaeli gibi olsa milli gelir ikiye katlanırdı.
40 tanesi Kocaeli gibi olsa milli gelir ikiye katlanırdı

Kocaeli Sanayi Odası kasım ayı meclis toplantısı bugün Kocaeli Sanayi Odası Meclis Salonunda gerçekleşti. Meclis toplantısına, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın yanı sıra Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri’nden Veysal Tipioğlu, Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus katılım sağladı.

Kocaeli Sanayi Odası Meclis Toplantısı’nda konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat Türkiye ve Kocaeli’deki ekonomik verilere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bolat açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “ Kocaeli üretim sembolü, sanayinin sembolü kentimiz. Tüm otoyollarımızın, karayollarımızın geçtiği ve deniz yollarının kesiştiği Türkiye için örnek numune bir şehir. Eğer Türkiye’deki vilayetlerimizin 40 tanesi Kocaeli kadar gelişmiş olsaydı milli gelirimiz iki katını aşardı. Kocaeli görevini yapıyor. Allah emek veren herkesten razı olsun. Stratejik üretim tesisleri olan bir şehrimiz. Türkiye sanayine damga vuran güzide bir şehrimiz. 100 yılımızda dünya ekonomisi için pek de güzel bir yıl olmadı. Yüksek enflasyon döneminden sonra talebin kısıldığı bir yıl oldu. Dünya ticareti de eksi konumda.

EYLÜL AYINDA CARİ İŞLEM FAZLASI VERDİK
Küresel ithalat talebi yüzde 5’e kadar geriledi. Bu açıdan zor bir yıldı. Buna rağmen Türkiye ekonomisi başarısını bu yılda gösteriyor. İhracatımızda da en azından geriye gitmedik çünkü deprem felaketi ile 7 milyar dolarlık bir kayıp yaşadık. Bir hafta sonra kasım ayı ihracat rakamlarımızı paylaştığımızda göreceksiniz. İş dünyasının dinamizmi ve girişimciliği ülke ekonomisin de siyasi reformlarla birleşmesi ile Türkiye büyüme temposunda devam etmektedir. Cari işlemler açığını da bu yıl azaltma gayreti içindeyiz. Eylül ayında cari işlemler fazlası verdik. Burada bizim çok basit hedefimiz var, her ay geçen yılın aynı ayından daha fazla ihracat yapmak. Temmuz ayından beri bu taktiğimizi uyguluyoruz.

İSTİŞAREYE ÖNEM VERİYORUZ
İkinci hedefimizde her ay bir önceki aydan daha fazla ihracat yapmak. Bu basit yöntem ile ihracat rakamımızı arttırmayı başarırsak rekorlarla devam edecek. Eylül ayı sanayi üretim endeksinde de yüzde 4 artışımız var. 150 milyar döviz rezervlerimizi görürsek şaşırmayalım bu ülke Allah’ın izni ile onu da başaracak. Her zorluğun ardında bir kolaylık inancı ile hareket ettiğimiz için ülkemiz ve halkımız için en iyi koşullar için ekonomimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Politikalarımızı oluştururken de istişareye önem veriyoruz. Şartlar zor, kolay değil. Bu topraklar 800 yıl böyle bir deprem görmemişti. Bütçemizin gelirlerini artması lazım, diğer alanlardan tasarruf yaparak deprem bölgesini iyileştirmemiz lazım.

İŞ YAPMAK İÇİN ACAYİP İSTEK VAR
Aktif bir dış ticaret uygulamamız halinde zarar veren ithalattan koruma hedefindeyiz. Vizesiz seyahat Türk Vatandaşlarının hakkıdır. AB, hukukun gücünü değil gücün hukukunu uyguladı. Türkiye 72 kriteri uygularsa vizesiz seyahat gerçekleşecek dediler. Fikrimi söylediklerinde akademisyen olarak doğru bulmamıştım. Vize daha da kısıtlanmaya başlandı. Yeni dönemde AB Liderler Zirvesi aralık ayından Türkiye ile ilgili bir gündemle toplanacaklar ve ilişkilerin nasıl yürütüleceği ile ilgili karar alacaklar. Türkiye ile iş yapmak ile ilgili acayip bir istek var. Avrupa’da da Japonya’da da var.

YEŞİL VE DİJİTAL DÖNÜŞÜM ÖNEMLİ
Türkiye’nin Covid döneminde ortaya çıkan sanayi kapasitesi kopmayan güçlü lojistik sistemi, Avrupa’ya 3 günde ulaşabilmesi, Türkiye’yi güçlü bir üs olma konusunda değerlendirmeye getirdi. Burası Kocaeli, sizlerin birçoğu yabancı firmalar ile çalışıyorsunuz. Bunları birebir işinizde yaşadığınız için sizlerde teyit edeceksiniz. Bu konularda çalışacağız. Yeşil ve dijital dönüşüm Avrupa birliği ile iş yapmamız için dikkat etmemiz konular. Kimse bu konuları hafife almamalı. 1 Ocak 2026’da karbon vergisi ile birçok firma sıkıntı çekebilir. Covid geride kaldı, piyasaların dengeli olmasını sağlamak bizim görevimiz.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim