• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:21Güneş 05:59Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:04Yatsı 21:35
    • 11°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2439.282 -0.03
  • Dolar: 32.4246 -0.15
  • Euro: 34.6533 0.03

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Değerlendirme ve Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Değerlendirme ve Okul Güvenliği Toplantısı Vali Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.
2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Değerlendirme ve Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılının daha güvenli, huzurlu, başarılı geçmesi için alınan ve alınması gereken tedbirlerin değerlendirildiği toplantıya saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlandı.

Düzenlenen toplantının sonuçlarının geleceğimizin teminatı evlatlarımız ve aziz milletimiz için hayırlı olması dileklerinde bulunup, selamlama ile konuşmalarına başlayan Vali Seddar Yavuz devamında şu ifadelere yer verdi. “Hepinizin bildiği gibi Büyük Atatürk’ün kurduğu ve hedef olarak muasır medeniyet seviyesini gösterdiği Türkiye Cumhuriyeti Devleti bugün her alanda küresel iddiasını tekrarlayan, dünyayla yarışan, rekabet eden, hak ve menfaatlerini koruma konusunda kararlı, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip eden çağdaş bir devlet haline gelmiştir. Bu vesileyle bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin elde etmiş olduğu kazanımlarda emeği olan devlet büyüklerimize, bilim insanlarımıza, öğretmenlerimize kısacası aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum.

3-(medium).jpeg

Çocuklarımızı Bugüne Göre Değil, Yarına Göre Yetiştirmeliyiz

Eğitim ulusların onurlu, haysiyetli, hür ve bağımsız yaşayabilmesinin ön koşuludur diyen Vali Yavuz: Eğitim herhangi bir alan olmayıp, aslında stratejik bir alandır. Dünya var olduğundan bu yana bilgi hiçbir zaman bu kadar çabuk üretilmemiş, yayılmamış ve çabuk eskimemiştir. Böylesine dinamik değişim ve dönüşümün hızlı olduğu dünyada çocuklarımızı bugüne göre değil, yarına göre yetiştirmek, hür ve bağımsız, müreffeh yaşamamızın temel koşuludur. Eğitim, sadece birey için değil huzurlu bir dünya için ve aynı zamanda acımasız uluslararası rekabette yerimizi alabilmemiz açısından fevkalade önemli ve stratejik bir konudur. Günümüzde milletler; bütün bireyler için sağlanan kaliteli ve nitelikli bir eğitimle kendilerini güçlendirip, gelişmelerini hızlandırmaktadır. Bu hedefi gerçekleştirmek için, eğitimde kalitenin yükseltilmesini, eğitim sisteminin küreselleşen dünyanın şartları ve toplumun beklentileri doğrultusunda çağdaş ölçütlere kavuşturulmasını, ezbercilikten uzak, insanı temel alan, bilginin üretilmesini ve kullanılmasını öğreten çağdaş eğitim politikaları ile araç ve yöntemlerinin benimsenmesini amaçlayan çalışmalar kararlılıkla sürdürülmektedir. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu eğitimöğretim yılında da en büyük amacımız; çocuklarımızı ve gençlerimizi bilim ve teknolojinin gerektirdiği şartlara uygun, yüreği insan sevgisi ile dolu, Aziz Türk Milletinin milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen ve koruyan, ailesini, vatanını, milletini ve bayrağını seven ve bunları davranış haline getiren başarılı bireyler olarak yetiştirmektir.

Eğitim Görmeyen Evladımız Kalmasın İstiyoruz

Eğitimde fırsat eşitliğine vurgu yapan Vali Yavuz: Bildiğiniz gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde özellikle eğitimin fiziki alt yapısının geliştirilmesi noktasında çok ciddi yatırımlar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Biz ulaşamadığımız her insanı kayıp hanemize yazıyoruz. O nedenle bu ülkede eğitim görmeyen hiçbir evladımız kalmasın istiyoruz. Memnuniyetle müşahede ediyorum ki; ülkemizin dünyayla yarışan yüzü, bilim, sanayi, teknoloji, arge ve inovasyon üssü Kocaeli’mizde eğitim kurumlarımız hiç olmadığı kadar donanıma, modern fiziki mekanlara sahip. Bu anlamda şehrimizin ihtiyaçlarının giderilmesi konusundaki çalışmalarımız büyük bir kararlılıkla devam ediyor.

5-(medium).jpeg

Çocuklarımız ve Gençlerimiz, Geleceğimizin Teminatıdır

Okul ve okul çevresinin güvenliği hakkında alınan önlemlere değinen Vali Yavuz; Başlayacak olan 2023-2024 eğitim öğretim yılında emniyet, asayişin temini, muhafazası ve trafik güvenliğine ilişkin alınan tedbirlerin gözden geçirilmesi ve alınacak ilave tedbirleri ile çocuklarımızın huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitim alması için devletimizin tüm birimleri ile iş birliği halinde çalışmalarımızı büyük bir titizlikle yürütmekteyiz. Pazartesi günü 1.577 okulumuzda toplam 428.208 öğrencimiz ve 26.032 öğretmenimizle 2023-2024 eğitim öğretim yılı başlayacaktır. Fiziki alt yapı olarak: Derslik başına düşen öğrenci sayımız: 23, şube başına düşen öğrenci sayımız: 23, öğretmen başına düşen öğrenci sayımız ise 16’dır. Bundan sonrası ve en önemlisi; eğitimin kalitesi ve niteliğidir ki, çalışmalarımızın büyük bölümünü bu konu oluşturmaktadır. Eğitim topyekûn aziz milletimizin konusudur. Çünkü bizim medeniyetimiz “Oku” emri ile başlar. Biz iddiası olan, geçmişte imparatorluklar kurmuş, dünyadaki birkaç büyük milletten bir tanesiyiz. Bu topraklarda huzur içerisinde yaşamak, güven içerisinde varlığımızı sürdürmek istiyorsak, eğitim konularının detaylı şekilde ele alınması, incelenmesi, irdelenmesi ve tam bir seferberlik anlayışı içerisinde bu faaliyetlerin yürütülmesi kaçınılmazdır. Türkiye’nin aydınlık geleceğini inşa etmesi için çocuklarımızın en iyi eğitimi alması en temel önceliğimizdir. Çocuklarımız ve gençlerimiz, Aziz Türk Milleti’nin bir ferdi, evladı ve geleceğimizin teminatıdır.

Son 3 Yılda, 553 Derslikli 46 Okulun Yapımı Tamamlandı

Konuşmalarına eğitim-öğretimde yapılan yatırımlara değinerek devam eden Vali Yavuz; Gençliğin nasıl yetiştirildiği, sahip çıkıldığı ya da önünün nasıl açıldığı bizim gibi medeniyet ve liderlik iddiası olan toplumlar için de bir hayli önemlidir. Bu doğrultuda, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ilgili bakanlıklarımız, kurum ve kuruluşlarımızla, hayırseverlerimizle çocuklarımıza ve gençlerimize en iyi şartlarda eğitim imkânı sunmak için ilimizde yeni okullar açıyor, yeni okulların yapımı için hayırseverlerle protokoller imzalıyor, okullarımıza tasarım beceri atölyeleri ve kütüphaneler kuruyor, okullarımızda ki güçlendirme çalışmaları dahil her türlü eksikliklerini gidermeye gayret ediyoruz. Toplam derslik sayımız 18.527, toplam öğretmen sayısı ise 26.032’dir. %13,2’si okul öncesi, %31,6’sı ilkokul, %28,8’i orta okul, %26.4’ü lise öğrencisi olmak üzere toplam 428.208 öğrencimiz var. Son 3 yılda yani 2020-2023 yıllarında 553 derslikli 46 okulun yapımı tamamlanarak hizmete alınmıştır. Yapımı devam eden 300 derslikli 13 okulumuz mevcuttur. Ayrıca 136 derslikli 11 okulumuz için ihale veya yer teslim aşamasına gelinmiştir. Deprem performans işlemi yapılan 314 derslikli 15 binanın güçlendirme çalışmaları tamamlanarak bu yıl içerisinde eğitim ve öğretime hazır hale getirilecektir.

9-(medium).jpeg

İlimizde Kütüphanesiz Okul Kalmamıştır

Vali Yavuz, eğitim-öğretim alanında yapılmakta olan projelerden bahsederek; “Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde bugün yayınlanan Resmî Gazete ile değişiklikler yapılarak devamsızlık ve başarısızlık nedeniyle sınıf tekrarı riski taşıyan öğrencilere ve eğitim ortamlarında cep telefonlarını ve diğer bilişim araçlarının kullanımına ilişkin çeşitli düzenlemelere gidilmiştir. Bu düzenlemelerle ilgili ayrıntıları elbette Milli Eğitim teşkilatımız sizlerle paylaşacaktır. Önemli olan bir diğer konu şu anda liselerde eğitim gören öğrencilerimizin %37,9’u meslek liselerimizde eğitim görmektedir. Bu oranı daha da çok arttırmalıyız. “Toplum Yararına Programlar” (TYP) kapsamında 2023-2024 eğitim öğretim yılı için İŞ-KUR üzerinden 1.350 temizlik çalışanı okullarımızda istihdam edilmiştir. 11.09.2023 tarihinde göreve başlayıp 4,5 + 4,5 ay olmak üzere toplam 9 ay görev yapacaklardır. Halk Eğitimi Merkezlerimizde halkımıza açılan kurslardan 2023 yılında 191.438 kursiyer yararlanmıştır. Temel Eğitim, Ortaöğretim ve Özel Eğitim kapsamında 11.046 öğrencimiz taşımalı eğitim planlamasına alınmıştır. İlimizdeki tüm okullarda bulunan kütüphanelerimiz iyileştirilmiş olup 905.000 olan kitap sayımız 2.693.169 adete çıkarılmıştır. 131 yeni kütüphane yapılmış, bu kütüphanelerin 33 adedi geri dönüşüm malzemeleri kullanılarak inşa edilmiştir. İlimizde kütüphanesiz okul kalmamıştır.

ÖNEM Projemiz Kapsamında Faaliyetlere Katılan Öğrencilerin Toplam Sayısı 448.085’e Ulaşmıştır

Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele Projesi hakkında bilgi ve verileri paylaşan Vali Yavuz: Öğrencilerimizin sosyal, duygusal gelişimlerine yönelik yapılan çalışmalar, yeni neslin sağlıklı bir gelişim göstermesi için önem taşımaktadır. Duygusal yönden akranlarına göre geri planda olan, sosyalleşmede sorun yaşayan öğrencilerimize destek olmak, bu kapsamda projeler ve faaliyetler planlamak oldukça değerli ve kıymetlidir. Bu kapsamda yürütmüş olduğumuz ve bağımlılıkla mücadelede de etkin sonuçlar aldığımız Kocaeli ÖNEM Projesi kapsamında: 2022-2023 eğitim öğretim yılında toplam 4.944 hami bulunmakta olup,19 faaliyet alanında 19.382 öğrenciye ulaşılmıştır. Faaliyetler kapsamında 71.588 öğrencimiz hizmetlerimizden faydalanmıştır. Faaliyetlere katılan hedef grubu ve diğer öğrencilerin toplam sayısı ise 448.085 olarak saptanmıştır.

Güvenlik Kamerası Olmayan Okulumuz Bulunmamaktadır

Güvenlik tedbirleri kapsamında tüm çalışma ve planlamaların yapıldığını belirten Vali Yavuz: İlimizdeki tüm okullar güvenlik kameraları ile donatılmış olup güvenlik kamerası olmayan okulumuz bulunmamaktadır. 18’i Millî Eğitim Bakanlığı, 10’u Kocaeli Valiliği tarafından finanse edilen 28 okulumuzun kamera sistemi, Kent Güvenlik Yönetim Sistemine (KGYS) entegre edilmiştir. Özellikle ilimizde risk bölgesi olarak belirlenen 456 okul bulunmakta olup bu okullarımız polis ve jandarma ekipleri tarafından sürekli denetlenmektedir. 2022 -2023 Eğitim Öğretim Yılında, Polis sorumluluk alanlarında bulunan ve risk değerlendirmesi yapılan 608 okulda, 468 Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisi Polis Memuru ile 1 Okul Kolluk Görevlisi Polis Memuru; Jandarma sorumluluk alanlarında bulunan 121 okula ise 206 Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisi görev yapmıştır. Bu dönem içinde planlama çalışmalarına başlanmıştır. Şunu ifade etmek istiyorum ki; evlatlarımıza karşı uzanan her türlü eli kıracak ve onları okulların etrafından uzaklaştıracak kararlılığa sahibiz ve bu konuda netiz. O yüzden de velilerimiz başta olmak üzere tüm halkımızın bizimle iş birliği yapmasının ve bu noktada yapılacak ihbarların çok önemli olduğunun altını bir kez daha çizmek istiyorum.

video(custom).jpeg

Evlatlarımızın Ellerinden Sımsıkı Tutmaya Devam Edeceğiz

Aziz Milletimizin her bir ferdinin değerli olduğuna değinen Vali Yavuz: Evlatlarımızın geleceğimizin teminatı olduğunu ve hür bağımsız yaşamamamızın temel koşulu olduğunu bilerek onların ellerinden sımsıkı tutmaya devam edeceğiz. Evlatlarımızın her türlü maddi ve manevi sorunuyla yakından ilgileneceğiz. Bizim yeteri kadar imkan ve kaynağımızın olduğunun altını çizmek istiyorum. Daha önce de kaymakamlarımızla, il ve ilçe milli eğitim müdürlerimizle farklı zaman dilimlerinde bu toplantıları yaptık, ekonomik yoksunluk sebebiyle herhangi bir öğrencimizin mağduriyet yaşamaması için gerekli talimatları verdik. Mevcut kaynakları yetmiyorsa bu kaynağı bizim sağlayacağımızı kendilerine ifade ettik. Biz buradayız, hiçbir öğrencimizin mağduriyetine izin vermeyeceğiz. Servis araçları konusu üzerinde özellikle duran Vali Yavuz: “Buradan servis araç şoförlerine ve sahiplerine özellikle sesleniyorum. Lütfen çocuklarımıza sahip çıkın. Biz hangi şoförün, hangi aracı, ne zaman ve hangi saatte kullandığını bileceğiz. İsteğe göre şoför ve araç değişikliği yapılamayacağı bilinmelidir. Nitekim üzücü olayların bir kısmının meydana geldiğini geçmiş yıllarda gördük. Emniyet ve Jandarma amirlerimiz bu konuda denetimlerine ağırlık verecek ve evlatlarımızı en iyi şekilde koruyacağız. Bu konuyla ilgili herhangi bir aksaklığı kabul etmemiz mümkün değil.

Öğretmenleri Motive Etmeli, Gönüllerini Almalısınız

Vali Yavuz, öğretmenlere yapılan muamelenin eşit ve adil olması gerektiğini söyleyerek okul müdürlerine şöyle seslendi; Siz okul müdürlerimizden ricam, öğretmenler arasında ayrımcılık yapılmamasıdır. Ders programlarını yaparken lütfen adil bir şekilde gerçekleştirin, birinin programını bir güne sıkıştırıp diğerini köşeye sıkıştırmayın. Hepsi bizim öğretmenlerimiz. Ben öğretmenleri sanatkarlara benzetirim, siz öğretmenleri motive ederseniz gönüllerini alırsanız netice alırsınız. Motive etmezseniz netice alamazsınız çünkü 40-45 dakikada öğretmenin sınıfta ne yaptığını ölçemezsiniz. O yüzden de öğretmenlerimizi değerli hissettirecek küçük jestler yapalım. Öğretmenlerimiz sınıfa girdiklerinde güler yüzle girsinler ve evlatlarımıza en iyisini versinler.

Kaybedecek İnsanımız Yok!

Deprem gerçeğine değinen ve dayanıklı okullar için projelerin devam edeceğini belirten Vali Yavuz; Deprem gerçeğini unutmamalıyız. Depreme dayanıklı olmadığı değerlendirilen okullarımızı yıkıyor yerine yenilerini yapmaya gayret ediyoruz. Bugün itibari ile 28 okul 1 lojman boşalttık. Bu ülkenin deprem ülkesi olduğunu asla unutmayacağız, insanımızı eğitmeye devam edeceğiz. Kahramanmaraş depremi hepimizin bakış açısını değiştirdi. Bir kez daha dikkatimiz başka yöne doğru evrildi. O açıdan da kaybedecek hiçbir insanımız yok, sokağa atacak bir kuruşumuz yok. Birbirimize sahip çıkacağız bu ülkeye sahip çıkacağız. Ülkenin evlatlarını en iyi şekilde yetiştireceğiz.

Bu ülkenin evlatlarını milli ve manevi değerlerine bağlı yetiştireceğiz. Bu ülkenin evlatlarının olumsuz yönde değişmesine izin vermeyeceğiz. Bu düşüncelerle birlikte 2023-2024 eğitim-öğretim döneminin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor, sizlerin her daim yanında olduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum. İlimizde eğitim kalitesinin artırılması için yapılan çalışmalarımıza katkı sağlayan, emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hepinizi bir kez daha sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” diyen Vali Yavuz başarılarla dolu bir dönem olması temennilerini iletti.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen’in ilimizdeki eğitim-öğretim kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vermesinin ardından İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amiri J. Astsb. Bçvş. Şenay Soylu ve İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erdal Öktem’de okullarda ve okul çevrelerinde alınan güvenlik tedbirleri ile yapılacak uygulamalar hakkında bir sunum yaptılar. Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen, 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılının daha güvenli, huzurlu, başarılı geçmesi için alınan ve alınması gereken tedbirlerin değerlendirildiği toplantıya, Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Vali Yardımcıları Salih Bıçak ve Ali Ada, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutan V. Albay Metin Gezer, İlçe Belediye Başkanları, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, okul idarecileri, okul aile birliği başkanları, servis kooperatifleri başkanları ile basın mensupları katıldı. Katılımcılar tarafından görüşlerin bildirilmesi, dilek ve temennilerin paylaşılması sonrasında yapılan istişarelerin ardından toplantı sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim