• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:07Güneş 05:49Öğle 13:06İkindi 16:58Akşam 20:13Yatsı 21:47
    • 16°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 12°C Rize
  • BIST: 10267.09 -0.10
  • Altın: 2413.146 0.96
  • Dolar: 32.2664 -0.21
  • Euro: 34.8187 -0.11

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılışı Vali Yavuz’un Katılımıyla Gerçekleşti

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası Açılış Töreni, Vali Seddar Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.
2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılışı Vali Yavuz’un Katılımıyla Gerçekleşti

Albay İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu’nda gerçekleşen törene; Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra, Kocaeli Milletvekilleri Sadettin Hülagü, Mehmet Akif Yılmaz, Nail Çiler, Deniz Eğitim Öğretim ve Garnizon Komutanı Tümamiral Erhan Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Vali Yardımcısı Salih Bıçak, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı V. Albay Metin Gezer, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, okul müdürü, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Tören öncesi öğrenciler, büyük bir coşkuyla karşıladıkları Vali Seddar Yavuz’a çiçek takdiminde bulundular. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra başlayan tören İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın günün anlam ve önemiyle ilgili yaptıkları konuşmalar ile devam etti.

Eğitim Öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunarak sözlerine başlayan Vali Seddar Yavuz yaptığı konuşmalarında; Çok kıymetli Milletvekillerimiz, Garnizon Komutanım, Büyükşehir Belediye Başkanım, çalışma arkadaşlarım, eğitim yöneticilerimiz, geleceğimizin mimarı öğretmenler, değerli veliler ve geleceğimizin teminatı sevgili öğrenciler; 2023-2024 eğitim öğretim yılının hepimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.

Eğitim; En Önemli Stratejik Alanlardan Bir Tanesidir

Konuşmasında Eğitimin stratejik öneminden bahseden Vali Yavuz: Bugün itibari ile 1577 okulumuzda 428.208 öğrencimiz, 26.032 öğretmenimizle birlikte eğitim öğretim yılına başlıyoruz. Gerçekten mükemmel bir öğrenci ve öğretmen sayısına sahibiz. Derslik başına düşen öğrenci ve öğretmen sayısında çok iyi denebilecek bir noktaya geldiğimizi de ifade etmek istiyorum. Her zaman söylediğimiz gibi ulusların hür, bağımsız ve refah içinde yaşamasını sağlayan en önemli etkenlerden bir tanesi elbette eğitimdir. Çünkü eğitim en önemli stratejik alanlardan bir tanesidir. 

Eğitimin Fiziki Altyapısını Geliştiriyoruz

Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızı nasıl yetiştirmemiz gerektiğine değinen Vali Yavuz konuşmalarının devamında: En büyük amacımız, çocuklarımızı ve gençlerimizi bilim ve teknolojinin gerektirdiği şartlara uygun, yüreği insan sevgisiyle dolu, Aziz Türk Milletinin milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen ve koruyan, ailesini, vatanını, milletini ve bayrağını seven ve bunları davranış haline getiren başarılı bireyler olarak yetiştirmektir. Bu amaçla da hepimizin bildiği gibi yoğun bir şekilde eğitimin fiziki altyapısını geliştiriyoruz ve Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Cumhuriyet tarihinde hiç olmadığı kadar derslik ve okul yaptığımızın da altını çizmek istiyorum. Bu kapsamda şehrimizde bugün itibari ile 18.520 dersliğimiz bulunuyor. Özellikle son üç yıl içinde 553 derslikli 46 okulun inşaatını tamamlayarak eğitim öğretime, halkımızın hizmetine açtık. 300 derslikli 13 okulumuzun inşaatı da halen devam ediyor. Yine 136 derslikli 11 okulumuzun ihalesi yapılarak yer teslimi yapılmış bir kısmının çalışmaları da yakın zamanda neticelenmek üzere devam ediyor. Yine deprem performans işlemi yaptığımız 314 derslikli 15 binamızın güçlendirme çalışmalarını da tamamlamış bulunuyoruz. Özellikle bu çalışmalarımız içerisinde çok kıymetli Milletvekillerimizin, Büyükşehir Belediye Başkanımızın, hayırseverlerimizin ve şehrimizin tüm aktörlerinin ortak akıl ve istişare kültürü ile birlikte hareket ettiğini ve bu sayede de eğitim alanında önemli başarılar elde ettiğimizi bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

Konuşmasında Öğrencilere seslenen Vali Seddar Yavuz: Geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimiz, özellikle içinde yaşadığımız çağın çok hızlı değiştiğini, bilginin hızlı üretilip hızlı tüketildiğini, değişim ve dönüşümün baş döndürücü olduğu bir süreçte yaşadığınızı asla unutmayın. O yüzden sürekli kendimizi yenilememiz, hayata hazırlamamız, rekabete hazır hale gelmemiz çok önemli. O açıdan da öğretmenlerimizi en iyi şekilde yetiştiriyor, hizmet içi eğitimlerle sizleri daha iyi yetiştirecek imkanlar ve fırsatları kendilerine sunmaya gayret ediyoruz.

Değerli Öğretmenler, Sizlere İnanıyor ve Güveniyoruz

Öğretmenlerimizin içinde bulunduğumuz zamana ve geleceğe olan etkilerinin üzerinde sıkça duran Vali Yavuz şunları kaydetti: Sevgili öğretmenlerimiz, hepinizin bildiği gibi Cumhuriyeti ve aziz milletimizin geleceğini sizlere emanet ediyoruz. Sizler sadece bilgi aktaran değil aynı zamanda ilim ve irfan yükleyen ve terbiye eden insanlarsınız. Öğretmen, öğrenciler için rol model olan, örnek olandır. İlim, irfan, medeniyet kodlarını yükleyen ve aktaran en önemli aktörlerden bir tanesidir. O yüzden sorumluluğunuzun ne kadar büyük olduğunu sizler de bizler de gayet iyi biliyoruz. Sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin son yüzyılda gelmiş olduğu bu gelişmişlik düzeyinde sizlerin emek ve gayretlerini şükranla ve takdirle yâd ettiğimizi bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

Evlatları için fedakarlık gösteren velilere teşekkür eden Vali Yavuz, konuşmalarının devamında: Kıymetli veliler, temel ihtiyaçlarınızdan feragat ederek evlatlarınızı en iyi şekilde hayata hazırlamak için gayret ediyorsunuz. Büyük bir fedakârlık örneği ortaya koyuyorsunuz. Sizlerin bu fedakârlığı her türlü takdirin üzerinde ve sizleri gerçekten çok seviyor ve önemsiyoruz. Evlatlar yetiştiriyor ve aziz milletimizin geleceğine önemli katkılar sunuyorsunuz. Biz de devlet olarak her daim sizin yanınızda olacağız. Sizlerin ihtiyaç ve sorunlarını her daim kendi ihtiyaç ve sorunlarımız olarak görmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda da özellikle ekonomik sorunları olan evlatlarımızın her türlü sorununu çözmeye hazırız. Bu imkân ve kabiliyete sahibiz. Bundan 1 buçuk ay önce yapılan toplantılarda tüm kaymakamlarımıza, il ve ilçe milli eğitim müdürlerimize tüm ihtiyaçların karşılanması noktasında gerekli emir ve talimatları verdik. Bununla ilgili çeşitli çalışmalar gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bundan sonra da bu çalışmaları ağırlıklı olarak devam ettireceğimizi bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi bir kez daha tebrik ediyor, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı ve uğurlu olmasını temennisiyle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum." dedi.

Öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından Fahrettin Paşa Ortaokulu öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibinin Trabzon yöresine ait sergiledikleri gösteri beğeni ile izlendi.

Program sonrası okul idarecileri ve öğretmenlerle bir araya gelen ve yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür eden Vali Yavuz, başarılı bir dönem geçirmeleri temennilerinde bulundu. 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası Açılış Töreni günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile sonlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim