• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:21Güneş 05:59Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:04Yatsı 21:35
    • 11°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2439.282 -0.03
  • Dolar: 32.4246 -0.15
  • Euro: 34.6533 0.03

19 Ekim Muhtarlar Gününde büyük buluşma

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Vali Yavuz ve Başkan Büyükakın, Kocaeli genelindeki mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi
19 Ekim Muhtarlar Gününde büyük buluşma

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığının organizasyonda, “19 Ekim Muhtarlar Günü” dolayısıyla Kocaeli’deki tüm mahalle muhtarları ile sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla “Muhtarlar Buluşması” etkinliği düzenlendi. Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen yemekli toplantıya TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Sadettin Hülagü ve Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Özdemir, AK Parti MKYK Üyesi İlyas Şeker, Genel Sekreter Balamir Gündoğdu, Genel Sekreter Yardımcıları, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Numan Balaban, il genelindeki mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, güzel bir mekanda düzenlenen etkinlikte muhtarlara bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Vali Yavuz ve Başkan Büyükakın ile emeği geçenlere teşekkür etti.

Türkiye’de 19 Ekim’in muhtarlar günü olarak kutlandığını belirten Kurtulmuş, muhtarlık müessesesinin sadece son günlerde kazanmış olduğu önem ve itibar dolayısıyla değil, milletimizin muhtar kavramına yüklediği değerler açısından da çok önemli olduğunu vurguladı

“MUHTARLAR AKİL İNSANLARDIR”

Muhtarların akil insanlar olduğunu ifade eden Kurtulmuş, “Çevresinde olup bitenleri o akil insan vasfıyla değerlendirebilen, hatta varsa yaşadığı yakın çevresindeki insanlar arasındaki sorunları çözebilen, tabiri caizse kendisinin bilgisine başvurulan, sorunların çözümünde bir merci olarak kabul edilen bir kişidir muhtar. Türkiye’de işleyen sağlıklı bir demokrasinin hayata geçirilmesi bakımından muhtarlık, insanın vücudundaki kılcal damarlar gibidir. Toplumda var olanı yukarıya taşımak, siyasete taşımak, karar mercilerine yansıtmak ve karar mercilerinin, devletin almış olduğu bir takım kararları da vatandaşlara yansıtmak gibi fevkalade ulvi ve önemli bir vazifesi vardır” diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANIMIZ MUHTARLARA ÖNEM VERİYOR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetimleri döneminde, muhtarlık müessesesine önem verildiğini, itibarının artırıldığını, özlük hakları geliştirildiğini ve bugün demokrasinin önemli kurumlarından biri haline geldiğine dikkat çeken TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Bundan dolayı her bir muhtar arkadaşımıza görevlerinde üstün başarılar diliyorum. Allah sizlere, millette hizmet yolunda kolaylıklar ve başarılar versin” dedi. Kurtulmuş, kadın muhtarların artmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirerek, etkinlikte sivil toplum kuruluşlarının da bulunmasından mutluluk duyduğunu ifade etti.

“KOCAELİ, TÜRKİYE’NİN EN DEĞERLİ İLLERİNDEN BİRİDİR”

Kocaeli’nin, Türkiye’nin önemli illerinden birisi olduğunu belirten Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kocaeli bir sanayi kenti, bir ticaret kenti, üç üniversitesi ile bir ilim kenti. İstanbul’un, Anadolu’ya açılan kapısı ve özellikle lojistik alanındaki imkanlarıyla Türkiye’nin fevkalade illerinden, değerlilerinden bir tanesidir. Böylesine büyük bir ilde vazife yapan bütün arkadaşlarımıza, başta sayın valimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız olmak üzere bütün kamu görevlilerine yürekten başarılar diliyorum. Muhtarlarımız ve sivil toplum kuruluşu yöneticilerinin de Kocaeli’ni daha ilerilere götürmek bakımından büyük sorumluluklarınızın olduğunu altını çizmek istiyorum.”

“CUMHURİYETİN İKİNCİ ASRININ KAPISINI AÇIYORUZ”

Türkiye’nin önemli bir döneme girdiğini, Cumhuriyetimizin birinci asrını önümüzdeki hafta 29 Ekim itibari ile geride bırakacağını dile getiren Kurtulmuş, “Yıllardır üzerinde konuştuğumuz 2023 hedefimizin kapısına geliyor ve o kapıyı, yani Cumhuriyetimizin ikinci asrının kapısını açıyoruz. Cumhuriyetin ilk aslında çok badireler atlattık, nice zorluklardan geçtik. Nice yokluklardan, nice yoksulluklardan geçtik. Türkiye bir yandan kalkınma mücadelesini sürdürürken, diğer taraftan demokrasi mücadelesini verdik. Ancak bize durmak yakışmaz. Bize herhangi bir hedefe ulaştıktan sonra ‘tamam bu oldu’ diye yerimizde saymak hiç yakışmaz. Önümüzde yeni bir ufuk, yeni bir hedef ve yeni varmak istediğimiz amaç var. İki ayağı yere çok sağlam basan bir Türkiye için anlayışla yolumuza devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“BAŞKENTİ KUDÜS OLAN BAĞIMSIZ FİLİSTİN DEVLETİ”

İsrail’in, Filistin’de sivillere yönelik insanlık dışı saldırı ve katliamına da değinen Kurtulmuş, şunları kaydetti: “İsrail, Filistin'de açık bir şekilde savaş suçu, insanlık suçu işliyor. Bu insanlık suçları, yanlarına kar kalmayacak. Türkiye, Filistin’de yaşanan sorunun çözümü noktasında gayret sarf ediyor. Bazıları ise bilgisayarda savaş oyunu oynar gibi seyrediyor. Bu Gayretullah'a dokunur. Siz uçaklarınızla Gazze’ye bomba atabilirsiniz. Her bir Gazzeliyi hayattan koparabilirsiniz, gücünüz var. Amerika da ‘arkandayım’ diyor. Ama insanlığı öldüremezsiniz, insafı susturamazsınız, vicdanları yok edemezsiniz, insanların varlığını, geçmişini silemezsiniz. Tam anlamıyla bağımsız, egemen, halkına ve hakkına sahip çıkan, başkenti Kudüs olan bir Filistin devleti eninde sonunda kurulacaktır."

VALİ YAVUZ: MUHTARLARIMIZ ÇOK İYİ İMKANLARA SAHİP

Kocaeli Valisi Yavuz ise tüm muhtarların gününü kutlayarak,

“Muhtarlar olarak, devlet adına görev yapan, devletin gören gözü, işiten kulağı ve dokunan şefkat eli olarak her daim bizim en yakın çalışma arkadaşlarımızsınız” dedi. Vali Yavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, özellikle muhtarlık kurumunun başta itibarı ve dikkate alınması hususundaki emir ve talimatlarıyla sizler sosyal güvenlik sistemi dahil olmak üzere bir çok alanda çok daha iyi imkanlara sahip oldunuz. Bu vesileyle her gittiğiniz yerde daha fazla saygı ve ilgi görmeye başladınız. İşte bizim vizyonumuz olan ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışımızla birlikte, işbirliği içinde çok daha güzel günlere hep beraber ilerleyeceğimize inanıyorum.” Filistin’de yaşanan insanlık dramına da değinen Vali Yavuz, “Masum sivillerin katledildiği acı bir dönemden geçiyoruz. Neredeyse Osmanlının o bölgeden çıkışından bu yana kan ve gözyaşı hiç bitmedi. İnsanların vicdanını kanatan ve gerçekten ‘insanlık öldü mü’ dedirtecek kadar vahşi ve alçakça katliamların devam ettiği bugünlerde, insanlık vicdanının bir kez daha kıyamet kalkmasını hep beraber bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKAKIN: MUHTARLARIMIZLA ÇALIŞMAKTAN GURUR DUYUYORUM

Başkan Büyükakın, yerelde demokrasinin vazgeçilmez yapı taşlarından, demokrasinin en önemli yönetsel organlarından biri olan muhtarlarla beraber çalışmaktan büyük bir gurur duyduğunu belirterek, tüm muhtarların gününü kutladı. Muhtarların bu anlamlı gününü TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un katılımıyla hep birlikte kutlamaktan büyük kıvanç duyduğunu ifade eden Başkan Büyükakın, “Kıymetli Meclis Başkanımız ile Kocaeli Üniversitemizin Akademik Yıl Açılış Tören’inde bir araya geldik. Şehrimiz açısından, yerel demokrasimizin güçlenmesi açısından son derece kıymetli olan muhtarlarımızla ve sivil toplum kuruluşlarımızla bu etkinliği tamamlıyor olmak bizim açımızdan ayrıca kıymetli” diye konuştu.

“MUHTARLIK DAİREMİZİ İCRACI HALE GETİRDİK”

Muhtarların, yerel demokrasinin güçlenmesinin vazgeçilmez birer unsuru olduğunu her fırsatta dile getirdiğini belirten Başkan Büyükakın, şöyle konuştu: “Sahada gören gözümüz, duyan kulağımız sizlersiniz. Sizler bizim vazgeçilmez çözüm ortağımızsınız. Sizlerle beraber şimdiye kadar birçok ilke imza attık. Sahadaki doğrudan bilgilerin alınması açısından sizlerle çok yakın temasta olduk. Yine Türkiye’ye örnek olacak A Takımı uygulamamız gerçekten çok başarılı sonuçlar ortaya çıkardı. Büyükşehirlerde, muhtarlıklar daire başkanlığı daha çok dilekçe kabul eden, ilgili birime o dilekçeyi gönderen bir fonksiyon icra ediyordu. Artık orayı icracı bir hale getirelim, birçok mesele yerinde çözülsün istedik. Ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığımızı kurduk. Hem yapım ekipleri ile hem de yetkili, yetenekli ustaları ile birlikte, muhtarlarımıza sahadaki birçok sorununu doğrudan çözme kabiliyetini elde ettiler. Bu ekibin şubat depreminde de sahada çok büyük faydaları oldu. Gerçekten yapım kabiliyeti ve hızı açısından özellikle Hatay ve Kahramanmaraş’ta bulunan ekiplerimiz, çok ciddi katkılar sağladılar. Hastane binamızın bile yapılmasına imkan sağladılar.”

“MUHTARHANE TÜRKİYEDE BİR İLK OLDU”

Muhtarlık İşleri Dairesi’ne bağlı birimlerde çalışanların, muhtarlarla yakından ilgilendiğini ve taleplerini en hızlı şekilde yerine getirdiğini aktaran Başkan Büyükakın, özellikle kırsal mahallelere hizmetlerin daha etkin şekilde ulaştırıldığını belirterek, hizmete sunulan Muhtarhane’nin, muhtarlara olan gönül bağının ayrı bir sembolü ve Türkiye’ye örnek bir uygulama olduğunu kaydetti.

“MUHTARLARIMIZLA UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Başkanı Tahir Büyükakın, sözlerini şöyle tamamladı; “Muhtarlarımızın her birini muhtarlar günü vesilesiyle tebrik ediyorum. Sizlerle birlikte uyum içinde çalışmaktan şehrim adına, belediyemiz adına büyük bir gurur duyuyorum. Sayın Meclis Başkanımızın böyle anlamlı bir günde bizleri yalnız bırakmayarak şehrimize teşrif ettikleri için bir kez daha saygılarımı sunuyorum.”

Muhtarları temsilen konuşan Başiskele Muhtarlar Derneği Başkanı ve Ovacık Mahallesi Muhtarı İlhan Altıntaş da bu anlamlı günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan TBMM Başkanı Kurtulmuş, Vali Yavuz ve Başkan Büyükakın’a teşekkür etti. Konuşmaların ardından, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Muhtarlar AFAD Gönüllüsü Oluyor Projesi" kapsamında, saha eğitimlerini başarıyla tamamlayan muhtarlara sertifikalarını verdi. Muhtarlar da Kurtulmuş'a, Filistin bayrağı ve atkısı takdim etti. Etkinlik, günün anısına fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim