• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 10°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 13°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

15 Temmuz Dilovası’nda Etkinliklerle Anıldı

Tüm yurtta olduğu gibi Dilovası'nda da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı büyük bir ilgi ile gerçekleşti. Dilovası Belediyesi Meydanı’nda toplanan Dilovası protokolü ve vatandaşlar "15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü’nü" hep birl
15 Temmuz Dilovası’nda Etkinliklerle Anıldı

15 Temmuz 2016 yılı akşamı gerçekleşen hain darbe girişiminin yıldönümünde Dilovası Protokolü ve vatandaşların katılımı ile Dilovası Belediyesi Meydanı’nda gerçekleştirilen program gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.

15-temmuz-anmaprigrami-(1).jpg

DİLOVALILAR NÖBETTE BULUŞTU

Anma programına Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, İlçe Emniyet Müdürü Timur Uzun, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Sait Arı, önceki dönem belediye başkanı Ali Toltar, Ak Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut ve yönetimi, MHP Dilovası İlçe Başkanı Ali Osman Ayaz, SP İlçe Başkanı Erkan Bilikli, AK Parti İl yöneticileri İlhan Yıldırım ve Fazıl Korkmaz, Kadın Kolları Başkanı Gülay Artut ve yönetimi, Gençlik Kolları Başkanı Emre Sarıca ve yönetimi, Siyasi Parti Temsilcileri, daire müdürleri, Mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, gaziler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

RESİM SERGİSİNİ GEZDİLER

Belediye Meydanı’nda düzenlen etkinliğe katılan protokol ve vatandaşlar önce 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sergisini gezdiler. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tüm şehitler için Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualar okundu. Duaların ardından Üniversiteler arası şiir yarışmasında Türkiye Birincisi olan Ayşenur Ak ve bazı öğrenciler sahneye çıkarak geceye dair şiirler okudular.

15-temmuz-anmaprigrami-(6).jpg

HAK VE BATIL’IN MÜCADELESİ

Şiirlerin ardından sahneye çıkan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, konuşmasında “15 Temmuz Şehitleri’ni anmak, Demokrasi ve Milli Birlik Günümüzü kutlamak İçin bir aradayız. Hak ve batılın mücadelesinde Hakk’ın safına geçip kendini hilale teslim eden, şehit kanlarıyla sulanmış Anadolu topraklarında hiçbir zaman emperyalizmin fitne tohumları yeşertilemeyecektir” dedi.

BU ÜLKE YETİMLER ÜLKESİ DEĞİLDİR

Konuşmasına devam eden Başkan Şayir, “15 Temmuz, içimizdeki hainlerin kalkışmasından öte, bu topraklar; yetimler ülkesi, kimsesizler beldesi ya da gölgeler diyarı değil.. Toprağın derinlerinde yatan ve bu toprakları bin kat daha azizleştiren horasan erenlerinin, iman burçlarının ve şehitlerin ruhlarının beslediği aziz vatan topraklarıdır. Onlar ki er dilendiği gün meydanlarda, cenk denildiği gün hudutlarda, toplanan bir kere değil iki kere değil her cenk davulu çalanda bir kere daha şehit olan ve inançla, imanla bu toprakları vatan haline getiren vatanın gerçek sahipleridir.  Bu topraklar o imanın vatanıdır.  Bu bayrak bunların kanıdır.  15 Temmuz; ölenlerin dirildiği,  gidenlerin yeniden geldiği, meydan meydan Çanakkale ruhuna büründüğü bir gecedir.  Bir hilal uğruna bu millet o gece her ferdiyle bayrak olmuştur.

15-temmuz-anmaprigrami-(9).jpg

BİRİZ, BERABERİZ GÜÇLÜYÜZ

Bu  tarihi  gecede, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Arabı, Sunni Ve Alevisiyle biriz, beraberiz, güçlüyüz. Ve hep beraber Büyük Türkiye’yiz. Rabbim; devletimizi, insanımızı her daim güçlü kılsın. Vatan sevgisini gönlümüze nakşetsin inşallah. Yıllar, yüzyıllar geçse de 15 Temmuz anımsanacak, anlatılacak, unutulmayacak ve unutturulmayacaktır. O gün destan yazan kimilerimiz bugün aramızda yok. Onları rahmetle minnetle ve hasretle anıyoruz” dedi.

sssss.jpg

DİNİMİZİ KULLANARAK BÖLMEK İSTEDİLER

Başkan Şayir’in ardından konuşan Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan ise “Türk milletini bir iç karışıklığa sokmak isteyen FETÖ yıllarca kutsal dinimizi aykırı şekilde kullanarak ayrıştırmayı, bölmeyi ve ötekileştirmeyi amaç edinmiştir.

Toplumumuz tarafından masum görülen okullarımız, yurtlarımız ve dershanelerimiz vasıtası ile gençlerimizin beyinlerini yıkamış ve daha sonra çaldıkları sınav soruları ile onları devletimizin iç kademelerine yerleştirmiş, adeta bir kanser hücresi gibi devletimizin rejimine ve milletimizin birliğine kast etmiştir” dedi.

15-temmuz-anmaprigrami-(8).jpg

TÜRK HALKININ DİRİLİŞ DESTANIDIR

Alkan konuşmasının devamında“15 Temmuz 2016 günü akıllarının kontrolünü sözde liderlerine teslim edenler Türk demokrasisine tankla tüfekle tesis etmeye kalkmıştır. Ama önlerinde tanktan tüfekten korkmayan Türk halkını bulmuş ve kaybetmişlerdir. 15 Temmuz Türk halkının Demokratik Cumhuriyetimizin diriliş destanı olmuştur. Bu önemli gecede Cumhuriyetimizin koruyucusu güvenlik kuvvetlerimiz Ömer Halis Demir’ler gibi vatan evlatları hainlere karşı canlarını ortaya koymuş ve bu hain planlarını bozmuşlardır.

Bu destansı gecede 251 vatandaşımız şehit olmuş, 2196 vatandaşımız da yaralanmıştır. Şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde ülkemizin varlığı, demokrasimizin bekası ve milletimizin birliği korunmuştur. Bu gece vesilesi ile bütün gazilerimize şükranlarımı sunar, şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum. Ülkemiz için huzur dolu geleceğe umutla bakan mutlu bir Türkiye diliyorum”dedi.

ETKİNLİK SELALARIN OKUNMASI İLE SONA ERDİ

Konuşmaların ardından Kaymakam Alkan ve Başkan Şayir, İlçede bulunan iki Kore gazisine şilt ve madalya takdim ettiler. Gecede ayrıca düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Daha sonra Dilovası Belediyesi önünde ki dev ekrandan geceye dair sinevizyon gösterileri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması dinlenirken,  saat 00:13’te okunan selaların ardından anma etkinliği sona erdi. Anma etkinliğinin sona ardından Kaymakam Alkan ve Başkan Şayir, etkinliğe katılan vatandaşlarla bol bol sohbet ettiler.

15-temmuz-anmaprigrami-(9)-001.jpg

 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim