• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 21°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9049.36 2.76
  • Altın: 2294.553 0.82
  • Dolar: 32.3138 0.19
  • Euro: 35.0815 -0.07

12 yıllık cinayet çözüldü!

12 yıldır çözülemeyen cinayet, kurulan özel ekiple sayesinde çözüldü. Olayın failleri suçlarını itiraf etti. sanıklar adliyeye sevk edildi.
12 yıllık cinayet çözüldü!

Başiskele Havuzlu Bahçe mevkiinde 2008 yılında meydana gelen olayda, Kanyon isimli inşaat şirketinin sahibi olan Aydın Koçaslan isimli tanınmış mühendis, ormanlık alanda öldüresiye dövülmüş bir halde bulundu. Olay sonrası kaldırıldığı hastanede 6 ay boyunca tedavi gören Koçaslan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Olay sonrası incelemelerde bulunan polis, olayın şüphelisi olarak öldürülen iş adamının yanında muhasebeci olarak çalışan Ardahan A. isimli şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Ancak şahıs tutuksuz yargılandığı davada delil yetersizliği nedeniyle beraat etti.  Yaşanan gelişme sonrası 20 Nisan 2008’de yaşanan bu olay faili meçhul olarak kaldı. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğüne geçtiğimiz aylarda atanan Veysel Tipioğlu, faili meçhul dosyaların yeniden gözden geçirilmesini istedi.  Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğünde kurulan özel ekip, ilk olarak 2008’de Karamürsel’de öldürülerek yol kenarına atılan Bülent Erdem isimli maktulün dosyasını ele aldı.  

Yapılan incelemeler sonunda olayın faili olarak tespit edilen babası Necmi Erdem Balıkesir Ayvalık’ta yakalanarak gözaltına alındı.  Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen baba oğlunu sürekli kendisinden para istemesi nedeniyle öldürdüğünü itiraf etti. Özel ekibin çözdüğü ilk dosyanın ardından 2008’de Başiskele’de dövülerek kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Aydın Koçaslan cinayetinin dosyası incelenmeye başlandı. Dosya ile ilgili ince eleyip sık dokuyan Kocaeli polisi, olayla ilgili olarak 9 kişiyi gözaltına aldı. İfadeleri alınan 5 kişi serbest bırakılırken, Aydın Koçaslan’ın muhasebecisi olan Bahattin Ardahan A(45), K.G(39),B.A.Y (41) ve F.G(39) isimli şüpheliler için ek gözaltı süresi alındı.

Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulanan şüphelilerin çelişkili ifadelerinin üzerine giden polis ekipleri sayesinde K.G(39),B.A.Y (41) ve F.G(39) isimli şüpheliler suçlarını itiraf ederken, Bahattin Ardahan A.  ise olayı hatırlamadığını söyledi. Alınan ifadeler doğrultusunda Bahattin Ardahan A.’nın şirketin kasasından zimmetine gizlice para geçirdiği,  olayın ortaya çıkacağından korkması nedeniyle kendisini balık yeme bahanesi ile olay yerine götürdüğü, yolda tuvalet bahanesi ile  araçtan indiğinde daha önceden haber verdiği diğer şüphelilerin geldiği  ve araçta bulunan Aydın Koçaslan’ı araçtan indirerek öldüresiye darp ettikleri, Koçaslan’ın kendinden geçmesi üzerine araca bindirip  ilk olay yerinden  yaklaşık 500 metre aşağıda bulunan ve  evlerin olduğu yere getirdikleri, burada  diğer 3 şüpheli  olay yerinde gürültü çıkarıp kaçtıkları,  Bahattin Ardahan Arda’nın da  bağırarak  saldırıya uğradıklarını söylediği  ve  gelen ambulans ile hastaneye gittikleri  tespit edildi. Ayrıca Bahattin Ardahan Arda’nın diğer şüpheliler ile birlikte  olaydan bir gün önce olay yerine gelerek keşif yaptıkları da öğrenildi. Sorguları tamamlanan şüpheliler, Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğünde tamamlanan işlemleri sonrası Kocaeli Adliyesine sevk edilirken, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğüne kısa bir süre önce atanan Veysal Tipioğlu’nun direktieri doğrultusunda 1 ay içerisinde 2 ayrı fail meçhul cinayeti çözen ekipler büyük takdir topladı. Özel ekibin bütün faili meçhul dosyaları tek tek ele alacağı belirtildi. 

Kaynak:Kocaeli Koz

Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim