• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:23Güneş 06:00Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:03Yatsı 21:34
    • 12°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2440.177 0.51
  • Dolar: 32.4575 -0.23
  • Euro: 34.7559 -0.63

Yeniden gündeme getirdiler

Gebze Belediyesi CHP Meclis üyeleri basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıda, Eskihisar'daki Gök Denizcilik konusunu yeniden gündeme getirdi. Serkan Davutoğlu ''Kamu malının kamu yararına kullanılması gerekir'' dedi.
Yeniden gündeme getirdiler

CHP Gebze Belediye Meclis Üyeleri ve CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun bir basın toplansı düzenleyerek, önceki gün gerçekleşen Gebze Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı ile ilgili açıkmalarda bulundular.  Toplantıya CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, CHP Gebze Belediyesi meclis üyeleri Serkan Davutoğlu, Neşe Celep Çetiner, Yılmaz Bulut, Salih Işık, Eşref Emin Güzey ve ilçe yöneticileri katıldı.

'BİLİŞİM VADİSİ - SOYGUN VADİSİ'

Toplantıda ilk olarak söz alan CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, ülke gündemine değinerek, “Kötü bir siyasi atmosfer yaratıldı. Başkanlık sistemi ile Türkiye meşgul ediliyor. Bunlar olurken, işsizlik ve ekonomik kötüleşme başladı. Eğitim sistemi ise çöktü. Ülke genelinde süreç kötü yönetiliyor” dedi. Gebze ve Kocaeli'nin de kötü yönetildiğini ifaede eden Dursun, “Gebze’de sürekli gündemde olan sorunlar var. Gebze'ye bir yatırım yapılmıyor. Gebze’nin trafik sorununu çözemeyen bir anlayış var. Muallimköy’deki Bilişim Vadisi yerine soygun vadisi diyoruz. Muallimköy’deki vatandaşlar mağdur ediliyor. Burada  vatandaşların yerleri düşük bedellerle ellerinden alınmak isteniliyor” diye konuştu.

'GEBZE'NİN GELİŞİMİ İÇİN ÖNEMLİ KONULAR'

Ardından  CHP Gebze Belediyesi Meclis Üyesi ve CHP grup sözcüsü Serkan Davutoğlu söz aldı. Davutoğlu görev yaptıkları sürece  Gebze halkının faydalanacağı her şey için olumlu tavır sergilediklerini ifade ederek şunları söyledi: “ Meclis toplantılarını takip edenler zaten yaptığımız muhalefetin niteliğini görüyorlar ve ona göre değerlendirme şansları oluyor. Basın camiasının içerisinde geçmişte görev almış bir arkadaşınız olarak bölgede hangi sıkıntıları yaşadığınızı en iyi bilenlerdenim. Bakınız bizim verdiğimiz önergelere; Gök Denizcilik, Kamyoncular Garajı, Marmara Uzmanlar, köylerde yapılması gereken imar uygulamaları, Cuma pazarı sorunu, trafik sorunu, otopark sorunu, pazaryeri sorunu. Bu ve buna benzer bütün konular Gebze’nin geleceği ve gelişimi için çok önemli konular. 

'GÜNÜ KURTARMANIN PEŞİNDELER'

Sayın Köşker Gebze’yi marka kent yapmak istiyorsa önce bu sorunları çözmeli. Aldığımız cevaplar sorunları giderici değil, öteleyici cevaplar. Sayın Köşker sürekli sorunları ileri bir tarihe atarak günü kurtarmanın peşinde. Ama artık Gebze halkı çözüm istiyor. Sarı Camii projesi, Beylikbağı pazaryeri ve sağlık ocağı projesi, Tatlıkuyu dal-çık projesi, Mevlana Mahallesi sabit pazaryeri projesi, Tatlıkuyu sabit pazarı projeleri, bitmemiş bazılarına hiç başlanamamış. Seçim meydanlarında vaat vermekle icraata dönüştürmek arasında fark var. Ortalama senelik 200 milyon bütçesi olan büyük bir belediye Gebze Belediyesi. Ama görünen o ki bütçemiz müteahhide hizmet alımları için hizmet vermekte. 

'MERAK EDİYORUZ'

Gök Denizcilik firmasının imtiyazı nereden geliyor merak ediyoruz? Geçiş ücretlerine zam yapılmadan her yıl AKP'li meclis üyelerinin oylarıyla onaylanıyor. Diğer bütün Gebze esnafını ilgilendiren tabela ve işyeri açma vergilerine her yıl düzenli zam yapılırken Gök Denizcilik özel koruma altına alınmaktadır. Ayrıca geçiş ücreti adı altında verilen alanın dışında toplam 5 bin 800 metrekare  alanın geri kalan kısmını da bu firma kullanmaktadır. DOP’dan gelen bu alanı belediye yasal olarak bu şekilde kullandıramaz. Kamunun malını kamu yararına kullanmak zorundadır. Ayrıca kamyoncular garajı kira süresi bitmesine rağmen hala Marmara Nak. Gar. Ltd. Şti. tarafından işletilmekte.

'İKİ YILDIR DİKKATE ALINMIYOR'

Bir diğer sıkıntılı yerde Marmara Uzmanlar şirketinin işletilme yöntemi. Biz ilk günden itibaren dışarıya bir iş yaptırılacaksa Belediye şirketi üzerinden yaptırılmasının faydalı olacağını, 3. şahıslara peşkeş çekmemek gerektiğini savunduk. Fakat görüyoruz ki Marmara Uzmanlar Şirketi Gebze’nin en gözde işletmelerine sahip olmasına rağmen borç batağından kurtulamıyor. Bunun gerekçelerini öğrenmek istediğimizde geçiştirici sözler duyuyoruz. Meclis iç denetimine tabii olmayan şirket için geçtiğimiz sene ve bu sene bağımsız denetçiler tarafından denetlenmesi yönünde önerge verdik. Fakat Sayın Köşker bu önerimizi iki yıldır dikkate almamakta. Bu durumda bizlerin kafasında Marmara Uzmanlar şirketi hakkında soru işaretleri oluşturmakta.

'BU GİDİŞATTAN MEMNUNLAR'

Yine son günlerde basın da yer alan ve daha önce bizimde mecliste gündeme getirdiğimiz bir konuda yine Marmara Uzmanlar başrolde. Eskihisar’da sahilde balık ekmek teknesi olarak hizmet veren şirketin keyfi bir uygulama ile orada yer edindiği ve bu tip uygulamaların ilk olmadığı, kira bedellerinin çok düşük bir şekilde uygulandığı konuşulmakta. Bu zihniyetle bir adım yol alamazsınız. Gebze’ye yazık ediliyor. Marmara Uzmanlar iyi yönetilirse belki de Türkiye’ye örnek olacak bir yönetim anlayışı getirecek. Ama üzülerek görüyoruz ki böyle bir dertleri yok. Bu gidişattan memnunlar. Biz bu yanlışlara ortak olmayacağız. İdareyi uyarmaya devam edeceğiz. Halkımıza usanmadan anlatacağız.” 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim