• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 18°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 27°C Ankara
    • 26°C Rize
  • BIST: 9909.56 1.98
  • Altın: 2435.681 0.33
  • Dolar: 32.5203 -0.13
  • Euro: 34.8906 -0.16

“Yap-İşlet-Devret Modeli, İleride Ekonomiye Darbe Vuracak”

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Ekonomi Bakanlığı’nın, Plan Bütçe Komisyonu görüşmelerinde söz aldı.
“Yap-İşlet-Devret Modeli, İleride Ekonomiye Darbe Vuracak”

Yap-işlet-devret modeli ile yapılan projelere ilişkin değerlendirmeler yapan Tarhan, sanayicinin, üreticinin zor durumda olduğunu belirtti. Yap-işlet-devret modelinin Türkiye açısından ileriki süreçlerde ekonomiye büyük darbe vuracağına, vurgu yapan Tahsin Tarhan; proje bazında değerlendirme yapıldığını, gelir-gider bütçelerinin bugünün şartları ile konuşulduğunu söyledi.
TBMM Sanayi Komisyonu Üyesi Tahsin Tarhan;  “Köprüler yapılıyor köprüden geçen yok, otobanlar yapılıyor otobandan giden yok, havaalanları yapılıyor havaalanından yeterince uçuşlar yok. Bir Kocaeli Cengiz Topel Havaalanı var sadece Trabzon’a uçuş var. Yani gereksiz planlamalar, bu da ileriki süreçlerde bütçeye ciddi bir zarar verecek. Körfez Köprüsü tartışılıyor, işte 40 dolara anlaşılmış. Devlet , 40 doların 15 dolarını bugün kendi cebinden karşılıyor. 25 dolar indirilmiş, hâlâ bu karşılanmıyor, oradan da kamu zarara uğratılıyor. Yap-işlet-devret modellerinde aslında yapılacaksa, hazine garantisi veriliyorsa, dış sermayenin Türkiye’ye yatırım yapması gerekiyor. Yani Türkiye’deki girişimcilerle bir araya gelip, devlet garantisiyle yap-işlet-devret modeli adı altında üretim yaparsanız ve bu üretimin karşılığında da zarar ederseniz, ileriki süreçlerde Türkiye’yi büyük zarara uğratmış olursunuz.” Dedi.

TÜRKİYE’DE EĞİTİM VE ÜRETİM SEFERBERLİĞİ BAŞLATMALIYIZ

Teşvik paketleriyle bir yere varılamayacağını  belirten Tahsin Tarhan; üretimin arttırılması ile ilgili olarak şunları ifade etti; “Bir iş adamını düşünün, sanayiciyi düşünün, çekleri, senetleri protesto olmuş, vergi borçlarını ödeyemiyor. Zaten teşvik alamıyor yani ekonomik olarak bitmiş bir sanayici teşvik alamıyor. Teşvik alan bir sanayici, ekonomik olarak zaten bankalardan da faydalanabiliyor. Onun için, bu teşvik paketlerinden vazgeçmemiz gerekiyor bir an önce. Üretimin önündeki engelleri kaldırmalıyız. Üretimi nasıl artırabiliriz? Türkiye’de eğitim ve üretim seferberliği başlatmalıyız. Sadece üretimin önündeki engelleri kaldırın, özel sektör ayağa kalkar.” 

DEMOKRASİ VE HUKUKU GÜÇLENDİRİP ÜLKEMİZİ OHAL’DEN KURTARMALIYIZ

 Dış politikanın gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, demokrasi, ve hukukun güçlendirilmesine de vurgu yapan, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan şunları söyledi; “İhracat rakamlarına bakıyoruz, gururla diyoruz ki: “Avrupa’ya ihracat yapmışız.”  Başka çareniz var mı? Suriye’yle aranız nasıl? Irak var mı? Orta Doğu var mı? Yok. Rusya var mı? Yok. Çin’le rekabet edebilir misiniz? Edemezsiniz. Afrika’da, zaten FETÖ’cü iş adamları Afrika’yı ele geçirmiş, orada da yokuz. Neresi kalıyor? Avrupa, sadece Avrupa’da varız. Onun için biz bir an önce, eğer Türkiye sanayisini, üretimini ayağa kaldıracaksak dış politikaları bir gözden geçirmemiz gerekiyor ve özellikle, son yıllarda gelen yabancı sermayeyi de gözden geçirmemiz gerekiyor, yabancı sermaye niye geliyor? Sıcak paraya geliyor sadece; sadece, Türkiye’deki yüksek faize geliyor yabancı sermaye. Yeni bir üretim, yeni bir sanayi kuruluşu, büyük bir sanayi kuruluşu, marka bir değer yaratmış mı yabancı sermaye Türkiye’de son yıllarda? Yaratmamış. Onun için, bir an önce, eğer bu ülkeye yabancı sermayeyi getireceksek öncelikli olarak demokrasiyi ve hukuku güçlendirip bir an önce ülkemizi olağanüstü hâlden kurtarmamız gerekiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim