• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 20°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 28°C Ankara
    • 24°C Rize
  • BIST: 9934.09 2.24
  • Altın: 2435.681 0.33
  • Dolar: 32.5203 -0.13
  • Euro: 34.8906 -0.16

Usta Gazeteciden Sancaklı Analizi

Usta Gazeteci Yüksel Ercan Saffet Sancaklı'nın Kocaeli MHP Milletvekilliği sıralamasında liste başı olacağı söylentileri üzerine bir yazı kaleme aldı.
Usta Gazeteciden Sancaklı Analizi

İşte o yazı;

"

Cumartesi günü MHP’nin Ankara’da yapılan 11. Büyük Kurultayı sonrası 30 Mart 2014 tarihinde Kocaeli büyükşehir Belediye başkanı olan Saffet Sancak 75 kişilik listede MYK üyesi olarak yerini aldı ve MHP’nin Kocaeli’deki patronu olmaya hak kazandı.

2007 yılında MHP’nin Kocaeli listesinin ikinci sırasında Cumali Durmuş’un arkasından ikinci sırada olup TBMM’ye gidemeyen ancak bu şansı 2011 yılında yakalayarak Kocaeli milletvekili olanLütfü Türkkan’ın MYK listesinde olmayışı buna karşın yukarıda da belirttiğimiz gibi Saffet Sancaklı’nın “Kocaeli’nin Patronu”haline gelmesi MHP’nin Kocaeli siyasetinde yeni bir sayfa açmış gibi oldu.

07 Haziran tarihinde yapılacak olan Genel seçim öncesi siyasetin her türlü gelişmelere açık olmasına rağmen Kurultay sonrası ortaya çıkan sonuç Genel seçimde MHP’nin Kocaeli listesinin başında Saffet Sancaklı’nın olacağının işaretini de vermiş oldu.

2011 yılında yapılan Genel seçimde Liste başı olarak TBMM’ye Kocaeli milletvekili olarak giden Lütfü Türkkan beklenilenin aksine son derece başarılı bir dönem geçirdi, ancak Türkkan ile ilgili sıkıntı 30 Mart tarihinde “Hemşerisi” Saffet Sancaklı’nınKocaeli büyükşehir belediye başkan olarak tayin edilmesi başlamış oldu.

Saffet Sancaklı ile ilgili olarak Kocaeli genelindeki partililerin görüşü genel anlamı ile kesinlikle olumlu değil, 30 Mart tarihinde beklentileri boşa çıkarttığı düşünülen Sancaklı’nın işi bu açıdan son derece zor.

Sancaklı ile ilgili Kocaeli genelinde siyaset yapan Ülkücülerin en büyük şikayeti arandığı zaman Sancaklı’ya ulaşılamaması, Sade bir parti üyesinden en üst noktadaki idareciye kadar hemen herkes “Ne zaman arasak Sancaklı’ya ulaşamadık” diye serzenişte bulunmaktan kendilerini alamıyorlar.

Bütün Türkiye’de olduğu gibi Kocaeli genelindeki Ülkücülerin en büyük sıkıntısı “Milletvekili adaylarının ön seçim yolu ile belirlenememesi” bütün bu sıkıntıların üzerine birde Kocaeli sınırları içerisinde ikamet etmeyen bir ismin çok büyük bir ihtimal ile Liste başına gelecek olması da eklenince işler iyiden iyiye içerisinden çıkılamaz bir hal alıyor.

Saffet Sancaklı ile birlikte milletvekili adayı olabilmek için başvuru yapan diğer 30 partili şimdi ister istemez ikinci sıranın hesabını yapmaya başlamış durumdalar, Bugün Kamuoyunda var olan Araştırma şirketlerinin “MHP Kocaeli’den 1 milletvekili çıkarabilir” şeklindeki öngörülerinden sonra diğer 30 aday adayını derin bir karamsarlığa hapsediyorlar.

Böylesi bir noktada Kocaeli listesinin başında olduğu takdirde 30 Mart tarihinde ki gibi bir çalışma yaptığı daha doğrusu yapmadığı takdirde hem MHP’yi hem de Saffet Sancaklı’yı Kocaeli’de son derece zor bir süreç beklemektedir.

MHP’nin Kocaeli’ndeki gücü belli, 12 Eylül 1980 ihtilali sonrasında 1999 yılında iki  2007 ve 2011 yıllarında ancak birer milletvekili kazanabilen MHP için Saffet Sancaklı bir anlamda Ankara’dan gönderilen “Kontenjan adayı” gibi muamele görecektir.

2007 yılında ikinci sıradan 2011 yılında da ilk sıradan aday olanLütfü Türkkan her iki seçimde de “son derece fazla sayılabilecek” para harcadı, Her iki seçimde de her ne kadar  Türkkan’da o dönemlerin “İthal” adayı olarak görünse de çalışkanlığı ile bu handikapları aşmış oldu.

Eğer Saffet Sancaklı bugün itibarı ile ikametgahını Kocaeli sınırları içerisine almadığı ve seçime kadar bütün Teşkilatları gece gündüz  dolaşmadığı takdirde buradan iddia ediyoruz 07 Haziran tarihindeki seçime tek başına girmek zorunda kalabilir.

Cumartesi günü yapılan Büyük Kurultay sonrasında Kocaeli’nin Patronu durumuna gelen Sancaklı’nın göstereceği yada gösteremeyeceği çalışkanlık ve fedakarlık hem bundan sonraki dönemler ile ilgili olarak kendisinin hem de MHP’nin durumu açısından son derece belirleyici bir rol oynayacaktır."

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim