• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 17°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 26°C Ankara
    • 22°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2435.681 0.33
  • Dolar: 32.5203 -0.13
  • Euro: 34.8906 -0.16

Üniversite ile sanayici bu zirvede buluşacak!

Gebze Teknik Üniversitesi’nde 11-14 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Sanayi ve Teknoloji Zirvesi, sanayi-üniversite iş birliğinin güzel bir örneği olacak
Üniversite ile sanayici bu zirvede buluşacak!

GEÇTİĞİMİZ yıl dünyada ilk 500 üniversite arasına girerek Kocaeli’ye büyük bir gurur yaşatan Gebze Teknik Üniversitesi, yine bir ilke imza atarak akademik hayatla reel sektörü bir araya getiriyor. 11-14 Nisan tarihleri arasında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kocaeli Valiliği himayelerinde düzenlenecek Sanayi ve Teknoloji Zirvesi, sanayi-üniversite iş birliğinin güzel bir örneği olacak. 

HEDEF 2023 YILI

Sanayinin merkez üssü konumunda olan ve büyük kuruluşlar listesindeki ilk bin rmanın yüzde 15’inin bulunduğu Kocaeli’nin; İK, AR-GE, yeni teknolojik ve endüstriyel gelişmelerin değerlendirilmesi açısından öneminden yola çıkılarak desteklenen zirvede ülkemizin 2023 hedeerinde bölgenin önemi daha da etkili bir şekilde vurgulanacak.

GTÜ KAMPÜSÜNDE

Akademik hayatla reel sektörü bir araya getirerek, sanayicilerin kaliye eleman ihtiyaçlarının karşılanmasına destek vermek, sanayicilerimizin AR-GE çalışmalarını öne çıkarmak ve ülkemizdeki diğer üniversite, sanayi ve STK’lara örnek olmasına öncülük etmesi açısından öneminin büyük olduğu zirve, üniversite yerleşkesinde kurulacak Hi-Tech PrefabrikYapı içerisinde gerçekleşecek.

DEV DESTEKLER

Ford Otosan’ın platin, Aselsan, Havelsan ve Assan Alüminyum’un altın, Akım Metal’in gümüş, TAYSAD ve Atak Robot’un panel sponsoru olduğu zirveye, Roketsan, TAI, Şişecam, Elimsan, Kale Radyatör, Betek, Ytong, Arçelik LG, THY Teknik, Siemens gibi dev markalar destek veriyor.

ÖĞRENCİLERE BURS

Zirve öncesi basın toplantısı da düzenlendi. Toplantıda konuşan Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, “Birçok ilke imza atmış üniversitemizin yüksek deneyim, beceri ve potansiyelinin etkin bir tanıtımının yapılması planlanan zirvede bir yandan akademik kadro ve öğrenci kaynağının mevcut bilinirliğinin artırılması amaçlanırken, diğer yandan projelenen ve hayata geçirilen yeniliklerin ilgililere tanıtımı yapılması hedeenmektedir. Bu sayede öğrencilere daha fazla burs imkanı sağlanacaktır” dedi.

NİTELİK ZORUNLU

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ise, “Üniversite-sanayi işbirliğinin temel amacı, üniversitedeki bilimsel potansiyelin, sanayiye aktarılarak ekonomik değere dönüşmesine katkıda bulunmak, akademisyen ile sanayici arasında karşılıklı güvene dayalı, sürdürülebilir işbirliğini sağlamaktır. İşte bu nedenle; Ülkemiz sanayisine yön veren, AR-GE merkezlerinin, tasarım oslerinin yoğun olarak bulunduğu bir bölgede, iş dünyasının temsilcileri olarak; sadece bilmenin yetmeyeceği, düşünmenin, üretmenin, katma değerli ürün oluşturmanın nitelikli ara eleman yetiştirmenin zorunlu hale geleceği bir dönemde olduğumuzun ısrarla altını çizmekteyiz” dedi.

BÖLGE İÇİN ÖNEMLİ

GOSB Başkanı Vahit Yıldırım da yaptığı konuşmada “Sanayi-üniversite işbirliği çerçevesinde akademik hayatla reel sektörü bir araya getirmek, sanayicilerimizin kaliye eleman ihtiyaçlarının karşılanmasına destek vermek, sanayicilerimizin AR-GE çalışmalarını öne çıkarmak ve sanayi üniversite işbirliğini üst seviyeye taşıyarak, ülkemizin 2023 hedeerinde bölgenin önemini daha da etkili bir şekilde vurgulamak üzere düzenlenmiş olan Sanayi ve Teknoloji Zirvesi bölgemiz için önemli bir organizasyondur” de

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim