• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 20°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 28°C Ankara
    • 24°C Rize
  • BIST: 9937.74 2.27
  • Altın: 2435.681 0.33
  • Dolar: 32.5203 -0.13
  • Euro: 34.8906 -0.16

Uluslararası Öğrenci Birimi ailesi büyüyor

Büyükşehir, kente yeni gelen misafir öğrencileri otogarda karşılayarak “Hoş geldiniz” diyor
Uluslararası Öğrenci Birimi ailesi büyüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Uluslararası Öğrenci Birimi ailesi giderek büyüyor. 82 ülkeden binin üzerinde uluslararası öğrenciyi ağırlayan Uluslararası Öğrenci Birimi’ne yeni kültür elçileri katıldı. Kocaeli’ne gelen misafir öğrenciler, Uluslararası Öğrenci Birimi tarafından otogarda karşılanıyor. Yabancı bir ülkede olmanın tedirginliği ile Kocaeli’ne gelen öğrenciler, kendilerine gösterilen sıcak ilgi karşısında oldukça mutlu oluyor.
 
BÜYÜKŞEHİR’İN ELİ ÜZERLERİNDE

Büyükşehir Belediyesi, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelerek Kocaeli Üniversitesi’nde öğrenim gören uluslararası öğrencilere üç yıl önce hayata geçirdiği Uluslararası Öğrenci Birimi ile adeta kol kanat gerdi. Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan Uluslararası Öğrenci Birimi, Orta Doğu’dan Balkanlar’a, Afrika’dan Asya’ya kadar dünyanın birçok yerinden tahsil görmek üzere Kocaeli’nde bulunan bu öğrencilerin her türlü sorununa el uzattı. 82 ülkeden binin üzerinde uluslararası misafir öğrenciyi ağırlayan Uluslararası Öğrenci Birimi çalışmalarını bu yıl da sürdürüyor.

img-20161103-wa0015.jpg
 
EVİNİZE HOŞ GELDİNİZ

Öte yandan her yıl olduğu gibi bu yılki eğitim döneminde de yine yurt dışından çok sayıda öğrenci üniversite tahsili görmek üzere Kocaeli’ne geldi. Dünyanın çeşitli ülkelerinden Kocaeli’ne gelen bu öğrencileri her zaman olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Öğrenci Birimi yalnız bırakmadı. Misafir öğrencileri otogarda karşılayan Uluslararası Öğrenci Birimi, açtıkları “Evinize Hoş Geldiniz” pankartıyla da yeni dostlarına anlamlı bir jest yaptı.

img-20161103-wa0013.jpg
 
TEDİRGİNLİK YERİNİ GÜVENE BIRAKTI

Bu anlamlı karşılama misafir öğrencileri oldukça mutlu etti. Yabancı bir ülkeye giderken yaşanan tedirginlik yerini güvene bırakırken, sergilenen sıcak karşılama uluslararası öğrencileri duygulandırdı.
 
ORYANTASYON PROGRAMI DÜZENLENDİ

Uluslararası Öğrenci Birimi, Kocaeli’ndeki yeni ve eski misafir öğrencileri bir araya getirerek bir oryantasyon programı düzenledi. Kente yeni gelen öğrenciler üç yıldır Kocaeli’nde bulunan uluslararası öğrencilerle konuşarak yaşadıklarını dinledi. Üç yıldır Kocaeli’nde bulunan öğrenciler Uluslararası Öğrenci Biriminin çalışmaları hakkında yeni gelen arkadaşlarına bilgi verdi. Uluslararası Öğrenci Biriminin kendileri için bir şans olduğunu kaydeden öğrenciler, yeni gelen arkadaşlarının da yeni bir ülkede ve yeni bir kentte bu nedenle asla yalnız kalmayacaklarını söyledi. Oryantasyon programına YTB(Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı) Kocaeli Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Abdulkadir Macit, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman,  Dil-Mer Müdürü Prof. Dr. Gencay Zavtoçu ve Enderun Bilim Kültür Sanat Derneği Başkanı Yavuz Altunışık katıldı.

img-20161103-wa0010.jpg
 
YTB İLE BİRLİKTE

YTB tarafından Kocaeli’ye koordinatör atanmasıyla birlikte bundan böyle Uluslararası Öğrenci Birimi’nin bazı faaliyetleri YTB ile ortak icra edilecek. Böylece iki kurum misafir öğrencilerin yanında olmaya daha güçlü bir şekilde devam edecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim