• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:23Güneş 06:00Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:03Yatsı 21:34
    • 11°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 12°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2440.177 0.51
  • Dolar: 32.4575 -0.23
  • Euro: 34.7559 -0.63

Türkiye ’Eğit-donat’tan Vaz Mı Geçti ?

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, eğit-donat programının başlamayacağına ilişkin haberlerle ilgili, "Hazırlıklarda da herhangi bir sıkıntı yok. Önümüzdeki günlerde program başlayacak" dedi.Dış...
Türkiye ’Eğit-donat’tan Vaz Mı Geçti ?

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, eğit-donat programının başlamayacağına ilişkin haberlerle ilgili, "Hazırlıklarda da herhangi bir sıkıntı yok. Önümüzdeki günlerde program başlayacak" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, Bakanlıkta bir basın toplantısı düzenledi. Bilgiç, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun yarın Antalya’da Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite Dışişleri Bakanları Hazırlık Toplantısı’na katılacağını belirterek, salı günü Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias’ı ağırlayacağını ve aynı gün Vişegrad ülkeleri Macaristan, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya’nın Dışişleri Bakanları ile Antalya’da bir araya geleceğini ifade etti. Bilgiç, Çavuşoğlu’nun 13-14 Mayıs’ta ise Antalya’da yapılacak olan NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılacağını açıkladı.

“İLK OYDA AVUSTRALYA MELBOURNE’DA YEREL SAAT İLE 10.00’DA MELAHAT ÖZKAN ADLI VATANDAŞIMIZ TARAFINDAN KULLANILDI”

Yurtdışında yaşayan seçmenlerin 2015 Genel Seçimleri için oy verme işlemine başladığını bildiren Bilgiç, “İlk oyda Avustralya Melbourne’da yerel saat ile 10.00’da Melahat Özkan adlı vatandaşımız tarafından oy kullanıldı. Hangi ülkede ne kadar sandık kurulacağı ve hangi tarihlerde oy kullanılacağı Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirleniyor. Nisan 2015 itibariyle yurt dışında kayıtlı seçmen sayımız 2,8 milyon, Almanya’da ise kayıtlı seçmen sayımız 1,4 milyon civarında. Arzumuz yurt dışındaki seçmenlerimizin daha fazla sandığa gitmesi ve katılım oranlarının yüksek bir şekilde gerçekleşmesi" ifadelerini kullandı.

“BUNLARIN TEMELSİZ VE SPEKÜLATİF OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİM”

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Bilgiç, bir gazetecinin eğit-donat programıyla ilgili sorduğu soruya şunları kaydetti:

“Eğit-donata ilişkin olarak bundan önce ki basın toplantılarında pek çok defa sorulara yanıt verdim. Asıl hedefimiz gerçek siyasi dönüşümün sağlanması. Temel olarak da Suriye muhalefetine daha fazla kabiliyet sağlamayı hedefliyoruz. 19 Şubat günü Sayın Müsteşarımız ve Amerika Büyükelçisi John Bass tarafından Ankara’da eğit-donat mutabakatı imzalanmıştı. Bugün bir gazetede eğit-donatın başlamayacağı ilişkin bazı haberler çıktı. Bunların temelsiz ve spekülatif olduğunu söyleyebilirim. Zaten hukuki alt yapısı da 19 Şubat’ta imzalanan belgede var. Program planlandığı şekilde devam ediyor. Hazırlıklarda da herhangi bir sıkıntı yok. Önümüzdeki günlerde program başlayacak.”

Bilgiç, yılda yaklaşık 5 bin kişinin eğit-donat kapsamında eğitileceğini hatırlatarak, Türkiye için ise yılda bin 500-2 bin kişi eğit-donat kapsamında eğitileceğini söyledi.

“BİZ SURİYE’DE REJİMİN GİTMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Türkiye ve Suudi Arabistan’ın Suriyeli muhaliflere destek vermek için anlaştığı yönündeki haberlerle ilgili soruya Bilgiç, “Bizim Suriye ile ilgili görüşlerimiz başından beri belli. Bunda herhangi bir değişiklik yok. Biz Suriye’de rejimin gitmesi gerektiğini düşünüyoruz. Cenevre deklarasyonu çerçevesinde bir transformasyonun gerçekleşmesi gerektiğini söylüyoruz. DAEŞ’in buradaki varlığının rejim tarafından kullanıldığını biliyoruz. Bizim Suudi Arabistan ile Suriye konusunda görüşlerimiz zaten örtüşüyor. Türkiye sadece Suudi Arabistan’la değil diğer müttefikleriyle de işbirliği yapıyor. ABD ve İngiltere ile işbirliği yapıyor. Yapmaya da devam edecek. Eğit-donat konusunda da bu ülkelerle işbirliği var. Suudi Arabistan’a ilişkin olarak söylenen şeyler çok yeni değil zaten geçmiş yıllara giden bir işbirliğimiz ve politikamızda bir örtüşme var. Onun için yeni bir unsurun olmadığını söyleyebilirim. Ayrıca bu ilginç haberde Türkiye’nin el-Nusra’yı desteklediğine ilişkin iddialara da yer alıyor, el-Nusra Türkiye için bir terör örgütü bunu da eklemem gerekir” yanıtını verdi.

“ZATEN İKİ GÜN DE GEÇMİŞ OLDU. TÜRK ORDUSU SURİYE’YE GİRMEDİ”

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in Türkiye’nin 2 gün içinde Suriye’ye gireceği iddiasının sorulması üzerine Bilgiç, "Yanılmıyorsam bunlar çarşamba günü basında yer aldı. Herhalde salı günü ifade edilmiş unsurlar. Zaten iki gün de geçmiş oldu. Türk ordusu Suriye’ye girmedi. Bunun üzerine benim fazlaca yorum yapmama gerek yok. Zaten bu iddiaların doğru olmadığı ortada” karşılığını verdi.

“BİZ BAŞTAN BERİ ZATEN IRAK’IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜN YANINDA OLDUĞUMUZU SÖYLEDİK”

ABD’de temaslarda bulunan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin Atlantik Konseyi’nde yaptığı konuşmada "Ne zaman olacağını söyleyemem ama bağımsız Kürdistan geliyor" açıklamasının sorulması üzerine Bilgiç, "Biz baştan beri zaten Irak’ın toprak bütünlüğünün yanında olduğumuzu söyledik. Bu politikamızda da herhangi bir değişiklik yok. Mesut Barzani’nin ifadeleri üzerine herhangi bir yorum yapmıyorum ama genel olarak Irak politikamız belli. Irak’ın toprak bütünlüğü bizim için öncelikli” değerlendirmesinde bulundu.

Suriye’nin İdlib bölgesindeki muhalefete ait unsurların Türkiye’den gördükleri yardım sayesinde başarı kazandıklarıyla ilgili soruya Bilgiç, "Türkiye’nin askeri yardım yaptığı hakkında pek çok iddia dile getirildi. Biz bunları iki üç defa yalanladık. Ben bir defa daha yalanlıyorum. Böyle bir şey söz konusu değil. Tamamen uydurma haberlerdir. Muhalefet İdlib’de bir başarı kazandı. Muhalefetin başarı kazanmasının ötesinde orada rejimin yaptığı saldırılar ve katliamlarının göz önüne almak lazım. Muhalefetin başarı kazanmasından daha çok bunun üzerinde durmak ve düşünmek lazım” dedi.

“İLK DEFA KULLANAN ÜLKELER AVUSTURYA, LÜKSEMBURG ,VATİKAN ONLARI İSTİŞARE İÇİN ÇAĞIRDIK”

1915 olaylarıyla ilgili "soykırım" ifadesi kullanan ülkelerden bazılarındaki büyükelçilerin Türkiye’ye çağırıldığı hatırlatılarak, Fransa ve Rusya’dan büyükelçilerin istişare için çağrılmamasının nedenini sorulması üzerine Bilgiç, şöyle konuştu:

“1915 olaylarıyla ilgili geçtiğimiz hafta özellikle parlamentolarında soykırım ifadesini kullanan ülkelere ilişkin olarak, kullanmayan ülkeler hakkında da basın açıklaması yaptık. Bazı ülkelerden de büyükelçileri geri çektik. Daha önce soykırım kelimesini kullanan ülkeler mesela Rusya Fransa bu ülkelerden. Büyükelçileri istişare için çağırmadık. Ama ilk defa kullanan ülkeler Avusturya, Lüksemburg ,Vatikan onları istişare için çağırdık. Büyükelçilerimizin yakın zamanda dönmeleri öngörülmüyor.”

Bilgiç, Rusya’nın Ankara Büyükelçisinin de istişare için Bakanlığa çağrıldığını ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim