• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 5°C Kocaeli
    • 9°C İstanbul
    • 3°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 8718.11 0.00
  • Altın: 2241.459 -0.13
  • Dolar: 32.3269 0.05
  • Euro: 35.1612 -0.12

"Teog" Açıklaması

Millî Eğitim Bakanlığı, ortaokul 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenleyeceği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı için gerekli tüm tedbirlerin alındığını, sınavın soru ve cevaplarının...
Teog Açıklaması

Millî Eğitim Bakanlığı, ortaokul 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenleyeceği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı için gerekli tüm tedbirlerin alındığını, sınavın soru ve cevaplarının ise Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden öğretmenlerin anlatımıyla videolu olarak yayımlanacağını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Millî Eğitim Bakanlığı, TEOG sistemi kapsamında, 29 Nisan’da başlayacak ikinci dönem ortak sınavları için iş ve işlemlerinin yürütüldüğü kampüste güvenlik tedbirlerini artırdı. Bu kapsamda, sınav evraklarının basım aşaması olan kapalı devre süresince, 24 saat esaslı silahlı nöbetçi uygulamasına geçildi. Sınav evrakının sevkiyatında kullanılan kamyonların kapıları ve sınav merkezlerinde bulunan "sınav kutuları muhafaza odaları"nın güvenliği, özel kilit sistemi ve emniyet ile jandarma güçlerinin, 24 saat esasına dayalı tuttuğu nöbetle sağlandı. Güvenlik tedbirinin, evrakların sınav merkezine dönüşü aşamasında da alınması için tedbirler alındı. Bu çerçevede, tüm araçlar gidiş ve dönüşlerinde GPS ile sürekli takip edilecek” denildi.

“SINAV SORULARINI HAZIRLAMAK İÇİN TÜRKİYE’NİN ÇEŞİTLİ OKULLARINDAN 93 ÖĞRETMENİN GÖREVLENDİRİLDİ”

Sınav sorularını hazırlamak için Türkiye’nin çeşitli okullarından 93 öğretmenin görevlendirildiğinin ifade edildiği açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bu öğretmenlere soru hazırlamada uzmanlaşmış 42 öğretmen de destek verdi. Ayrıca, soruları hazırlama ve redaksiyon aşamasında 135 öğretmen çalıştı ve sorular 28 ölçme değerlendirme ve alan uzmanı akademisyen tarafından incelendi. Yaklaşık 10 bin soru, Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının programı ölçü alınarak kazanım esaslı hazırlandı. Soru kitapçıklarının biçim ve içeriği, soru nitelikleri, görselleri ve soruların yerleştirildiği zemin yenilendi. Ayrıca kitapçığın ön yüzündeki kalabalık uyarı bölümleri, gerekli olanların dışında arka sayfaya alınarak öğrencinin göz ve zihin yorgunluğunun önüne geçildi. Az gören ve görme engelli öğrenciler için var olan sorular içerik ve biçim açısından düzenlendi. Baskı sürecinde kapalı dönem çalışmasına katılan 60 personel sağlık kontrollerinden geçirildikten sonra 23 Mart-30 Nisan arası kapalı devre çalışmasına alındı.”

“YARINKİ OTURUMDA, SIRASIYLA TÜRKÇE, MATEMATİK, DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERS YAZILILARI GERÇEKLEŞTİRİLECEK”

“Yarınki oturumda, sırasıyla Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi ders yazılıları gerçekleştirilecek” ifadesinin yer aldığı açıklamada, “Ortak sınavlar; ülke genelinde olağanüstü haller ve özel durumlar dışında öğrencilerin öğrenim gördükleri okullar ile yurt dışında KKTC ve MEB’e bağlı okulların bulunduğu, sınav için uygun görülen merkezlerde Türkiye saatiyle 09.00, 10.10 ve 11.20’de başlayacak ve aynı anda yapılacak. Ortak sınavlarda, her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak, değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Ortak sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört kitapçık verilecek. Sınav süresi her ders için 40 dakika olacak. Dinlenme süresi ise 30’ar dakika olacak. Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilere ise alacakları sınav hizmetinden dolayı, her bir ders için sınav süresi 55’er dakika, dinlenme süresi ise 15’er dakika verilecek. Her bir ders sınavı için salonlara 20’şer öğrenci yerleştirilecek, öğrencilerin sıralara tek tek oturması sağlanacak. Her dersin sınavı başladıktan sonra ilk 15 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınacak ancak bu öğrencilere ek süre verilmeyecek. Öğrenciler, sınav salonlarına, saat fonksiyonu dışında özellikleri olan saat, sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi ile çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz ve radyo gibi iletişim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla alınmayacak. Bu gereçleri bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, tutanakla geçersiz sayılacak. Ortak sınavın ikinci oturumu ise 30 Nisan Perşembe günü yapılacak. İkinci oturumda ise fen ve teknoloji, T.C inkılâp tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil ders yazılıları gerçekleştirilecek” denildi.

“SINAVA, 1 MİLYON 282 BİN 512 ÖĞRENCİ KATILACAK”

Öğrencilerin olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında, belirlenen sınıflarda sınava alınacağı belirtilerek, “Ancak, sınavdan önce özel gereksinimini belgelendiren 2 öğrenci hastanede, 119 öğrenci evde, 8 bin 328 öğrenci tek kişilik sınıflarda sınava alınacak. Sınav, yurt genelinde 970 merkezde 18 bin 349 okulda, yurt dışında 8 ülkede 16 merkezde 282 bin 512 öğrencinin katılımıyla yapılacak. Sınavda, 224 bin 574 kişi, 93 bin 938 salonda görev alacak. Sınava, 1 milyon 282 bin 512 öğrenci katılacak. Öğrencilerden, 1 milyon 281 bin 607’si İngilizce, 403’ü Fransızca, 355’i Almanca, 8’i İtalyancadan sınava girecek. 139 öğrenci ise yabancı dil dersi sınavından muaf tutulacak. Sınav soru kitapçıkları, ikinci gün oturumu tamamlandıktan sonraki gün, isteyen öğrencilere dağıtılacak” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada mazeret sınavlarının ise 16-17 Mayıs’ta gerçekleştirileceği bildirilerek, sonuçların haziran ayında açıklanacağı ifade edildi. Ayrıca ortak sınavların gerçekleştirileceği günlerde, sınavların yapıldığı okullardaki 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri ve ortaokullarla aynı bahçede eğitim gören diğer okullardaki öğrencilerin ders yapmayacağı bildirildi.

TEOG SORU VE CEVAPLARI EBA’DA YAYIMLANACAK

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

“TEOG Sistemi kapsamında ortaokul 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik ikinci dönem ortak sınavının soru ve cevaplarını, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden öğretmenlerin anlatımıyla videolu olarak yayımlayacak. Bakanlık, ilk oturumu yarın yapılacak 8. sınıf 2. dönem ortak sınavının, soru ve cevaplarına ilişkin yeni bir uygulamaya imza atacak. Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) ile Ölçme ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü arasında yapılan işbirliğiyle, perşembe günü gerçekleştirilecek son oturumun hemen ardından, soru ve cevaplar, hem yazılı hem de ders öğretmenlerinin anlatımıyla videolu olarak EBA portalın web adresi "www.eba.gov.tr" üzerinden yayımlanacak. İlk oturum testleri, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine ait soru ve cevaplarının videolu anlatımı perşembe günü saat 13.00’de, ikinci oturumun fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce derslerine ait ortak sınav soru ve cevaplarının videolu anlatımı da perşembe günü saat 14.00 ile 16.00 arasında EBA’da yayımlanacak.”

Öte yandan, MEB’in eğitim bilişim ağı EBA’da farklı içeriklerle hazırlanmış 150 binin üzerinden dijital eğitim içeriği bulunuyor. Bakanlık, EBA portal üzerinden merkezi ortak sınavlara girecek 8. sınıf öğrencileri için 6 dersten hazırladığı ders videolarını bir süre önce yayımlamaya başlamıştı. Portala, cep telefonlarından, tabletlerden ya da tüm bilgisayarlardan ulaşılabiliyor. Her kademede öğrencinin videolu ders içeriklerine ulaşabildiği EBA portalının 2 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcısı bulunuyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim