• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 16°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 19°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9716.77 -0.05
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

Sefa Sirmen cezaevine girdi!

Eski İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP eski milletvekili Sefa Sirmen, İzgaz davasından 6 yıl 3 ay hapis cezası almıştı, Yargıtay cezayı onadı ve Sirmen cezaevine girdi.
Sefa Sirmen cezaevine girdi!

CHP Kocaeli eski Milletvekili ve eski İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen ile birlikte 15 kişinin 2006 yılından bu yana yargılandığı İzgaz davasından sadece Sefa Sirmen için hapis cezası çıktı. Yargıtay kararını verdi. Sirmen 6 yıl 3’ay hapis cezası aldı. Olayı hatırlatmak gerekirse İzmit Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde 2002 yılında İzmit Gaz A.Ş. (İzgaz) şebekesinin yapılmasıyla ilgili ihalede usulsüzlük ve zimmete para geçirdikleri kamuyu zarar uğrattıkları iddiasıyla 2006 yılında açılan dava kapsamında 15 kişiyle birlikte yargılanmaya başlamıştı. 2011 yılındaki duruşmada hakim tüm sanıklara beraat vermiş ancak Yargıtay kararı bozunca dava tekrar görülmeye başlanmıştı.

CEZAEVİNE GİRDİ

1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 2015 yılındaki son duruşmasında Sirmen ile birlikte eski belediye başkanı ve eski milletvekili Hikmet Erenkaya’ya da 6 yıl 3 ay hapis cezası verilmiş, karar temyize gönderilmişti. Yargıtay, Sirmen ve Erenkaya’nın itirazları kapsamında sadece Sirmen’e ceza verdi. Sirmen bugün öğlen saatlerinde evinde olduğu sırada kapıya gelen polisler tarafından alınarak Kandıra Cezaevi’ne gönderildi. Yargıtay, Erenkaya'nın cezasını ise bozdu.

KİMLER YARGILANDI?

Yıllar süren dava kapsamında; Sefa Sirmen, Hikmet Erenkaya, geçtiğimiz ay vefat eden merhum Kadri Veziroğlu, Murat Sirmen, Şeref Şeneller, Metin Alan, Osman Asaf Tuncay, İlker Özben, Veysi Adnan Yavuz, Kenan Yenilmez, Seyfettin Kule, Ali Kemal Yaşar, İbrahim Aydın, İbrahim Turgut ve geçtiğimiz yıllarda vefat eden eski İZGAZ Genel Müdürü Mustafa Birik yargılanmıştı.

SİRMEN'İN AVUKATINDAN İLK AÇIKLAMA

basliksiz-4-008.jpg

Eski İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP eski milletvekili Sefa Sirmen, İzgaz davasından 6 yıl 3 ay hapis cezası almıştı, Yargıtay cezayı onadı ve Sirmen cezaevine girdi. Konuyla ilgili olarak Sefa Sirmen'in avukatı Merih Kuruçelik açıklamada bulundu. Kuruçelik, "İzgaz’dan dolayı kesinleşmiş cezası vardı. Bu sebeple Kandıra Cezaevi’ne girdi. Bir süre Kandıra Kapalı Cezaevi’nde yattıktan sonra Açık Cezaevi’ne geçecek. Ardından da çıkacak" dedi.

 

SARIBAY'DAN AÇIKLAMA!

Sefa Sirmen’in İzgaz davasından hapis cezası alması ve cezaevine konulmasını gazetemize değerlendiren CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, kararın siyasi olduğunu söyledi. Sarıbay, “Bu dava siyasi bir davaydı. CHP üzerine oyunlar oynanıyor. Yapılan doğalgaz alt yapısı o depremden dahi en iyi şekilde geçmiştir. Alt yapı 110 milyona yapıldı ve büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu tarafından 600 milyon dolara da satıldı. Davanın bozulup Sefa beye beraat verilmesi gerekiyordu ancak ülkemizde yargı siyasallaştığı için karar tesis edildi” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim